Connect with us

16# Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί

Aντίστροφη μέτρηση για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Με τα εγκαίνια της ERGO Marathon Expo και τη Συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 9-10 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα, του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου και του Διευθυντή Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO Στάθη Τσαούση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επίσημης εμπορικής έκθεσης του Μαραθωνίου «ERGO Marathon Expo» στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do), στην οποία η ERGO είναι Ονομαστικός Χορηγός και συμμετέχει με παρουσία στο χώρο με κεντρικό περίπτερο.

Η ERGO Marathon Expo αποτελεί τη σημαντικότερη εμπορική Έκθεση αφιερωμένη στον αθλητισμό, που συνοδεύει με τεράστια επιτυχία τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, έναν παγκόσμιο θεσμό που πέρα από τον αθλητικό του χαρακτήρα, διακρίνεται για την πολιτιστική του διάσταση. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Αυθεντικού Μαραθωνίου, καθώς είναι η πρώτη επαφή του επισκέπτη δρομέα με το μοναδικό αυτό διεθνές αθλητικό γεγονός.

Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τα εγκαίνια της ERGO Marathon Expo με την παρουσία φορέων και αθλητών, o Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλος τόνισε πως φέτος η διοργάνωση κατέγραψε ρεκόρ εγγραφών, καθώς το όριο των 60.000 συμπληρώθηκε, ενώ δήλωσε πως αισθάνονται, ως διοργανωτές, ιδιαίτερα ασφαλείς καθώς όλοι οι δρομείς προστατεύονται από τον κίνδυνο ατυχήματος κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την εγγύηση της ERGO.

Ο Διευθυντής Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO, κος Στάθης Τσαούσης, δήλωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι όλοι οι άνθρωποι της ERGO, όχι μόνο η διοίκηση και το προσωπικό, αλλά και οι 3.500 περίπου συνεργάτες μας, γιατί για ακόμα μια χρονιά στηρίζουμε ως μεγάλος χορηγός του ΣΕΓΑΣ τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Είμαστε ονομαστικός χορηγός της Marathon Expo, που αποτελεί τη σημαντικότερη εμπορική έκθεση αφιερωμένη στον αθλητισμό. Μια έκθεση που εξελίσσεται κάθε χρόνο και γίνεται ανταγωνιστικότερη με πολλές αντίστοιχες εκθέσεις του εξωτερικού. H εταιρεία μας έχει επιλέξει ήδη από το 2011 να σταθεί αρωγός σε αυτό το έργο του ΣΕΓΑΣ για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στη χώρα μας προσφέροντας τις ασφαλιστικές μας υπηρεσίες σε όλους τους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα συμμετέχουμε κι εμείς ενεργά στη διοργάνωση με τη δική μας ERGO Running Team η οποία φέτος έσπασε το δικό της ρεκόρ, καθώς πλέον αριθμεί 460 μέλη».

Τέλος, ο κος Τσαούσης καλωσόρισε στην Αθήνα και στη διοργάνωση του Μαραθωνίου, εκτός από τους ελίτ αθλητές και τους 140 δρομείς από 7 Περιφέρειες της χώρας που θα συμμετέχουν στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. ERGO, ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και τόνισε ότι η εταιρεία θα είναι εκεί για να τους εμψυχώνει να πραγματοποιήσουν το δικό τους ΕΡΓΟ.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16# Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί

EY Ελλάδος και ACFE Greece: Έρευνα “Report to the Nations 2020”

Ατιμώρητος μένει ένας στους τρεις δράστες (34%) σε περιστατικά εταιρικής απάτης στην Ελλάδα, έναντι μόλις 5% σε παγκόσμιο επίπεδο 36% των περιστατικών απάτης στην Ελλάδα διαπιστώνονται έπειτα από υποδείξεις και πληροφορίες τρίτων.

Τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας “Report to the Nations 2020” του Association of Certified Fraud Examiners – ACFE, παρουσίασαν EY Ελλάδος και ACFE Greece Chapter, στο πλαίσιο webcast, που συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 14 Μαΐου. 

Το πάνελ ομιλητών αποτελούνταν από τους κ.κ. Εύη Δημητρούλια, Πρόεδρο του ACFE Greece, Δρ. Άννα Δαμάσκου, Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Τατιάνα Αναστασιάδη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γραμματέα του ACFE Greece, και Άγγελο Μπίνη, Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Το webcast συντόνισε ο Γιάννης Δρακούλης, Associate Partner και επικεφαλής του τμήματος Υπηρεσιών Ειδικών Ερευνών & Εταιρικής Συμμόρφωσης (Forensic & Integrity Services) της EY Ελλάδος.

Η παρουσίαση κάλυψε σημαντικά ζητήματα, όπως το πώς διαπράττεται η απάτη και ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι εντοπισμού της, το προφίλ των δραστών αλλά και των οργανισμών που πέφτουν θύματα εταιρικής απάτης, καθώς και το πώς αντιδρούν οι οργανισμοί, όταν έχει εντοπιστεί αντίστοιχο περιστατικό.

Η παγκόσμια έρευνα του ACFE βασίζεται στην ανάλυση 2.504 περιπτώσεων απάτης στον χώρο εργασίας, σε 125 χώρες – αναμεσά τους και η Ελλάδα – που διερευνήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται για ένα μεγάλο δείγμα, αλλά μικρό κλάσμα του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων απάτης που διαπράττονται κάθε χρόνο σε εκατομμύρια επιχειρήσεις, κρατικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε όλο τον κόσμο. Το συμπέρασμα, όπως τονίσθηκε από τους ομιλητές, είναι ότι κανένας οργανισμός δεν είναι προστατευμένος από παρόμοια φαινόμενα, τα οποία μπορούν να προέλθουν από οπουδήποτε, είτε εντός, είτε εκτός του οργανισμού.

Στο πλαίσιο του webcast, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις για τα φαινόμενα εταιρικής απάτης στην Ελλάδα. Σε ερώτηση για το πώς διαπιστώνονται αρχικά τα περιστατικά επαγγελματικής απάτης, το 36% των συμμετεχόντων στο webcast απάντησε ότι αυτό γίνεται έπειτα από υπόδειξη ή πληροφορίες τρίτων, και το 19,5% από τον εσωτερικό έλεγχο. Μικρότερα ποσοστά ανέφεραν ότι τα κρούσματα διαπιστώνονται κατά λάθος ή τυχαία (9%), από εξωτερικό έλεγχο (9%), ή κατά τη διασταύρωση στοιχείων λογαριασμών (7%). Οι απαντήσεις αυτές είναι ευθυγραμμισμένες με τα αντίστοιχα ευρήματα της παγκόσμιας έρευνας του ACFE.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, οι περισσότερες καταγγελίες από πληροφοριοδότες (whistleblowers) στην Ελλάδα, γίνονται απευθείας στον εσωτερικό έλεγχο (43%) και δευτερευόντως σε ομάδες που διερευνούν περιπτώσεις απάτης (26%), στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Επιτροπή Ελέγχου (19%) ή στον άμεσα προϊστάμενο (17%). Οι απαντήσεις αυτές διαφοροποιούνται αισθητά από τα ευρήματα της παγκόσμιας έρευνας, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότερες καταγγελίες (28%) γίνονται στον άμεσα προϊστάμενο ή σε άλλα πρόσωπα και όργανα (15%).  

Ως προς ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες μορφές ελέγχων κατά της απάτης, σχεδόν δυο στους τρεις συμμετέχοντες στο webcast (63%) κατέδειξαν τις ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές (hotlines). Ακολουθούν το τμήμα εσωτερικού ελέγχου (49%), ο κώδικας δεοντολογίας (44%) και τα προγράμματα εκπαίδευσης για το προσωπικό και τα στελέχη (37%). Αντίθετα, στη διεθνή έρευνα, η δημοφιλέστερη απάντηση είναι ο εξωτερικός έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων (83%), ενώ οι ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές βρίσκονται στην έβδομη θέση. 

Η απόλυση φαίνεται να είναι η συνηθέστερη μορφή τιμωρίας σε περιπτώσεις απάτης, σύμφωνα με τους μισούς συμμετέχοντες στο webcast (51%), ενώ αντίθετα, ένας στους τρεις (34%) δήλωσαν ότι δεν επιβάλλεται καμία τιμωρία, γεγονός που προκαλεί αίσθηση, καθώς στο παγκόσμιο δείγμα, μόλις το 5% ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κάποια μορφή τιμωρίας. Μικρότερα ποσοστά ανέφεραν συμφωνίες διακανονισμού (29%) και την προσωρινή αργία (26%), ενώ 24% ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ήδη αποχωρήσει από την εταιρεία.

Σε ερώτηση για τους λόγους που οδηγούν μια επιχείρηση στην απόφαση να μην ενημερώσει τις διωκτικές αρχές για παρόμοια περιστατικά, το 85% ανέφεραν τον φόβο της αρνητικής δημοσιότητας. Στην παγκόσμια έρευνα, η απάντηση αυτή βρισκόταν στη δεύτερη θέση (32%), ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα του ACFE (46%) θεωρούν ότι επαρκούν τα μέτρα εσωτερικής τιμωρίας. 

Περισσότερα

16# Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί

Δωρεά δικαστικών ενώσεων για το υπουργείο Υγείας

Τo ποσό των 30.000 ευρώ προσφέρουν στο υπουργείο Υγείας για την αγορά ενός αναπνευστήρα και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια κ.α.) οι δικαστικές ενώσεις.

Ειδικότερα, οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στo πλαίσιo της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και προκειμένου να συνδράμουν το κράτος στην πρωταρχική υποχρέωσή του για στήριξη όλων των δομών που εγγυώνται την υγεία των πολιτών, αποφάσισαν να προβούν στην συγκεκριμένη ενέργεια με την ευχή να διατεθεί για την αγορά προστατευτικών υλικών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να δαμάσει τη νόσο. “Τις ώρες αυτές κάθε προσφορά για το σκοπό αυτόν αποτελεί πραγματικά δωρεά ζωής”, καταλήγει κοινή ανακοίνωση των παραπάνω ενώσεων.

Περισσότερα

16# Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί

Κωτσόβολος: Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Η ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στηρίζει την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα στο δρόμο προς το Τόκυο, καθώς και το Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», ανταποκρινόμενη στις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, αλλά και του Ολυμπιακού πνεύματος.

Η εταιρεία εμπνέεται από το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός του πλανήτη, που φέτος υπόσχεται ένα υπέρτατο τεχνολογικό υπερθέαμα, με πρωταγωνιστές την καινοτομία και την τεχνολογική αρτιότητα σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, και συνδέεται με το όραμα της Ολυμπιακής Ομάδας και με τους Αθλητές που διαγωνίζονται με πάθος για διάκριση, ατομικά και συλλογικά, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι αρχές που διέπουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, για επίτευξη των καλύτερων προσωπικών επιδόσεων, ίσες ευκαιρίες, δημιουργία κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το όραμα της Κωτσόβολος για μία καλύτερη ζωή.

Στο δρόμο της προς το Τόκυο, στηρίζει η Κωτσόβολος την αθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη από το 2018. Η χρυσή πρωταθλήτρια της πάλης αγωνίστηκε στο ελεύθερο 55 κιλών στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και έφτασε στους προημιτελικούς. Έχει κερδίσει δύο χρυσά στους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 και 2018, στις κατηγορίες των 55 και 53 κιλών, αντίστοιχα. Στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση. Ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 53 κιλών στο διεθνές τουρνουά πάλης «Yasar Dogu» που διεξήχθη στην Τουρκία.

Εμπνεόμενη από τους σπουδαίους αθλητές και τιμώντας το ιδεώδες του Ολυμπιακού Πνεύματος και το Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», η Κωτσόβολος εμψυχώνει το αθλητικό ιδεώδες και υποστηρίζει την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Πρεσβευτές της ξεχωριστής εκδήλωσης θα είναι δημοφιλείς καλλιτέχνες, καθώς και Ολυμπιονίκες, στηρίζοντας όλοι μαζί το Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» και κάνοντας για μια ακόμα φορά υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Η Ολυμπιακή Φλόγα συμβολίζει τον ισχυρότερο πνευματικό δεσμό του αθλητισμού με την κοινωνία, αποτελώντας γέφυρα σύνδεσης με τα ιδανικά της Κωτσόβολος για μία καλύτερη ζωή.

Στη φωτογραφία, Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ