Aπολογισμός 2017, έτους Κοινωνικής Προσφοράς για τη SAP

Date:

Share post:

Η SAP γιορτάζει μια ακόμη χρονιά κοινωνικής συνεισφοράς, γεμάτη με σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες τιμώντας ταυτόχρονα τους εργαζομένους της για τη δέσμευση που επέδειξαν στηρίζοντας ενεργά δράσεις και προάγοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας.

Το 2017 η SAP ανέπτυξε δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, παραμένοντας προσηλωμένη στη δέσμευσή της να εξοπλίσει τόσο τη νέα γενιά όσο και Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Οργανώσεις με τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα ακανθώδη προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και να επιτύχουν αξιοσήμαντα αποτελέσματα στην νέα εποχή της ψηφιακής οικονομίας που διανύουμε.

Ως εταιρεία, η SAP επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στον τομέα της πληροφορικής μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων, συνεχούς εξέλιξης και πληρέστερης κατάρτισής του. Υπό αυτό το πρίσμα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανάπτυξης καινοτόμων κοινωνικών επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών για νέους, στους τομείς των Φυσικών Επιστήμων, της Τεχνολογίας, της Επιστήμη των Μηχανικών και των Μαθηματικών (STEM).

Στις συνολικά δώδεκα (12) δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP για το 2017 συμμετείχαν ενεργά 254 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι αφιέρωσαν 2674 ώρες εθελοντικής εργασίας και κοινωνικής προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής 930 ανθρώπων, ενώ πολλές από αυτές διεξήχθησαν σε συνεργασία με σημαντικούς εταίρους όπως o Δήμος Αθηναίων , η Οργάνωση Γη, η EuduAct, η Eurobank και οι Academy Hackers.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι σημαντικότερες δράσεις που υλοποίησε η SAP μέσα στο 2017, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

Οι εθελοντές της εταιρείας στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων  τους οποίους υποστήριξαν ενεργά μέσω του Refugee Code Week, μίας πρωτοβουλίας η οποία διοργανώθηκε το 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις περιοχές της Αθήνας και της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές της SAP, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηνών, δίδαξαν εκπαιδευτικά προγράμματα κώδικα σε νέους πρόσφυγες ηλικίας από 12 έως 28 χρονών.

Η SAP υποστήριξε 7 πρωτοβουλίες που ενισχύουν την διαμόρφωση ενός ισχυρού εργατικού δυναμικού με ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα η SAP υποστήριξε τις δράσεις: οργάνωση εργαστηρίων για εκμάθηση προγραμματισμού σε νέους από Ελλάδα και πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, τα Ανοιχτά Σχολεία και την ΜΚΟ Social Hackers Academy, “Beyond Hackathon” σε συνεργασία με την Eurobank, First Lego League, Next-Gen Forum, το πρόγραμμα εθελοντισμού φοιτητών μέσω της AISEC, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε νέους επαγγελματίες.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της SAP, σε συνεργασία με την «Οργάνωση Γη», προετοίμασαν γεύματα για 250 αστέγους, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που προσφέρει η ΜΚΟ «Μπορούμε».

H κοινωνική δράση της SAP επεκτάθηκε και στην Κύπρο, όπου οι εθελοντές της εταιρείας με την υποστήριξη του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού συμμετείχαν στην δενδροφύτευση της περιοχής Λεύκαρα με συνολικά 500 δενδρύλλια.

Η SAP, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι περήφανη για όλους τους εθελοντές και την αφοσίωσή τους , ενώ παράλληλα επικροτεί όλους όσους προάγουν τον εθελοντισμό και συμβάλλουν στην αλλαγή της κοινωνία μας προς το καλύτερο μέσα από δράσεις κοινωνικής ευθύνης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content