Attica Group: Πρόγραμμα EKE «Δεσμοί Αίματος»

Date:

Share post:

Με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη συμμετοχή και την έντονη διάθεση προσφοράς, ολοκληρώθηκε η 15η εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων του ομίλου Attica Group σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”.

Με σύνθημα «Δεσμοί Αίματος», οι εργαζόμενοι του ομίλου επιβεβαίωσαν ότι η δυναμική του, πηγάζει από την ευαισθησία, την κοινωνική συνείδηση και το αίσθημα αλληλεγγύης των ανθρώπων του. Η εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων της Attica Group, η οποία ξεκίνησε το 2009 και έχει γίνει πλέον θεσμός, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο όμιλος στο πλαίσιο της κοινωνικής του υπευθυνότητας.

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 9 χρόνια, έτσι και εφέτος οι εθελοντές αιμοδότες εργαζόμενοι σε ξηρά και θάλασσα προσήλθαν στις 24 και 25 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία του ομίλου αλλά και στα πλοία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά και έδωσαν αίμα, επιτυγχάνοντας ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώθηκαν να αγγίξει τις 70. Οι 70 μονάδες αίματος, που συγκεντρώθηκαν επιβεβαίωσαν πως η πρωτοβουλία αυτή έχει καταστεί «Δεσμός Αίματος» για την Attica Group, ενώ παράλληλα προάγει τις έννοιες και τις αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας και ενισχύει το πνεύμα αλληλεγγύης των εργαζομένων στα γραφεία, στα πλοία και στα πρακτορεία.

Η Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί, ανταποκρίνεται σε αιτήματα κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών που εξυπηρετεί ο όμιλος και καλύπτει έκτακτες ανάγκες των εργαζομένων του Ομίλου και των οικογενειών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία 5ετία στο πλαίσιο του προγράμματος «Δεσμοί Αίματος» έχουν συλλεχθεί 394 μονάδες αίματος, οι οποίες έχουν διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών εργαζομένων του ομίλου καθώς και αιτημάτων κατοίκων των μικρών νησιών στα οποία δραστηριοποιείται ο όμιλος. Το πρόγραμμα «Δεσμοί Αίματος» εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content