BASF: Δωρεά δύο πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Date:

Share post:

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Ιωάννη Γρ. Πετρούτσου, η BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. προχώρησε στη δωρεά δύο υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, μετά του εξοπλισμού τους, ενισχύοντας έτσι το στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα παραπάνω οχήματα, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού και 1800 λίτρων αφρογόνου υγρού, έχουν ήδη εγγραφεί στη δύναμη των οχημάτων του Σώματος και έχουν τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

“Η μόνη λύση για να περιορίσουμε τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, δεν είναι άλλη από την πρόληψη. Σε εμάς εναπόκειται να βρούμε τα εργαλεία, έτσι ώστε να μετριάσουμε τα προβλήματα και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις. Με προτεραιότητα, βέβαια, τις ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον και τις περιουσίες των συμπολιτών μας…”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης παραλαμβάνοντας τα οχήματα.

“Οι καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ετών μας έχουν όλους συγκλονίσει. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να δωρίσουμε δύο οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του. Θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους όλων στη BASF, την ευγνωμοσύνη μας για τις γυναίκες και τους άντρες πυροσβέστες, που με ηρωισμό, εξαιρετικό θάρρος και επαγγελματισμό, προστατεύουν τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον”, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλης Γούναρης, στο σύντομο χαιρετισμό του.

“Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της εταιρείας-μέλους μας, BASF, να στηρίξει τις δομές του δημοσίου, παραδίδοντας στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο πυροσβεστικά οχήματα. Εύχομαι η πρωτοβουλία αυτή της BASF να βρει κι άλλους, πολλούς, μιμητές. Ως Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, δεσμευόμαστε να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας, ώστε και αυτά με τη σειρά τους να ευαισθητοποιηθούν για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας έμπρακτα σχετικές πρωτοβουλίες”, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Η BASF διαθέτει δικές της υποδομές και ομάδες πυρόσβεσης στις μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής της

Σήμερα, όλες οι μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής της BASF παγκοσμίως διαθέτουν τις δικές τους πυροσβεστικές ομάδες πλήρους απασχόλησης, οι οποίες διαθέτουν σύγχρονο, ειδικά διαμορφωμένο εξοπλισμό και είναι εκπαιδευμένες στην αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, την πρόληψη κινδύνων και τον περιορισμό των ζημιών σε χημικές εγκαταστάσεις. 

Βασική προτεραιότητα, εκτός από την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων, είναι η πρόληψη του κινδύνου. Οι ειδικοί του πυροσβεστικού σώματος κάνουν συνεχείς ελέγχους στις εγκαταστάσεις, ώστε να εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας. Πάνω από 100 ασκήσεις πραγματοποιούνται ετησίως συνολικά στις εγκαταστάσεις της BASF. Επιπλέον, τα εργοστάσια και οι εγκαταστάσεις της BASF διαθέτουν σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας, αυτόματη παρακολούθηση των χημικών διεργασιών και αξιόπιστα συστήματα προειδοποίησης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».