Bayer Ελλάς: 10 χρόνια συνεργασίας με την Ομάδα Αιγαίου

Date:

Share post:

Για 10η συνεχόμενη χρονιά η Βayer Ελλάς στηρίζει την προσπάθεια της Ομάδας Αιγαίου, συμμετέχοντας έμπρακτα στον 28ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 15 Μαΐου 2022. Η εταιρεία, γιορτάζει φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την Ομάδα Αιγαίου και επέστρεψε στο Κουφονήσι, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη της μεγάλη δωρεά, για να συνεισφέρει και πάλι στην ανακούφιση και ενίσχυση αυτού του ιδιαίτερου χώρου της πατρίδας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, διατέθηκαν και 17 iPads για τους μαθητές του τοπικού σχολείου, ενώ η εταιρεία στήριξε φέτος την Ομάδα και στην αγορά ενός Φορητού Υπερήχου για τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Η Bayer Ελλάς, πολύτιμος αρωγός στο έργο της Ομάδας Αιγαίου, δέκα χρόνια τώρα αφουγκράζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των μικρών και απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας και συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση  της  ποιότητας  ζωής  των  συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σε ένα ακριτικό νησί. Η εταιρεία έχει στηρίξει μέχρι σήμερα με διάφορους τρόπους στους κατοίκους των νησιών μας παρέχοντας ενδεικτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: 

  • Ένα κλειστό βαν στην κοινότητα του Κουφονησίου, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς ατόμων, κυρίως υπερηλίκων και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ασθενών και τραυματιών, καθώς η κοινότητα του νησιού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο κομμάτι της μεταφοράς ατόμων τα οποία είχαν πραγματικά ανάγκη.
  • Χρηματοδότηση της ανακατασκευής της παιδικής χαράς που βρίσκεται δίπλα στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων στη  Χώρα της Αμοργού και της αντικατάστασης του εξοπλισμού της με νέα, πιστοποιημένα όργανα σύγχρονων προδιαγραφών.
  • Την κάλυψη των αναγκών του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φούρνων, του Αγροτικού Ιατρείου Δονούσας, του Κέντρου Υγείας και του Περιφερειακού́ Ιατρείου Χώρας της Ίου, όπως επίσης και την κάλυψη αιτημάτων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού́ και του Γυμνασίου/ΛΤ της Φολεγάνδρου.
  • Τον οφθαλμολογικό εξοπλισμό για χρήση από τους οφθαλμίατρους της Ομάδας Αιγαίου και τον οδοντιατρικό εξοπλισμό στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Λειψών.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς, Σόνια Μουσαβερέ, δήλωσε σχετικά: «Η Bayer Ελλάς, πιστή στην ανθρωποκεντρική της προσέγγιση και στο όραμά της για Υγεία και Τροφή για Όλους παραμένει 10 ολόκληρα χρόνια στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών στηρίζοντας τις δράσεις της Ομάδας Αιγαίου. Κάθε χρόνο οργανώνουμε και υλοποιούμε ουσιαστικές ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ακριτικών περιοχών και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων». 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».