Connect with us

Υγεία

Bergmann Kord: Έμφαση στην ΕΚΕ και το 2018

Έμφαση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη σχεδιάζει να δώσει και το 2018 η Bergmann Kord, όπως ανέφεραν τα στελέχη της σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου σε γνωστό restaurant του Παλαιού Φαλήρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσία δεκάδων συνεργατών της εταιρείας, ευχές απηύθυναν η Πρόεδρος του ομίλου Kord, Βασιλική Κορδερά, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής, Βαρδής Κορδεράς.

Στις ομιλίες τους, oι επικεφαλείς του ομίλου ευχαρίστησαν το προσωπικό, τα στελέχη και τους συνεργάτες τους για τη σημαντική προσφορά τους στην πολύ καλή πορεία της Βergmann Kord και το 2017, ενώ έδωσαν το στίγμα για τη νέα χρονιά, που, όπως είπαν, «θα χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακό momentum, με σημαντικές πρωτοβουλίες τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας». Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της εταιρείας, εξωτερικοί συνεργάτες και προμηθευτές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, αλλά και πρόσωπα της showbiz.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

H Bayer στηρίζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας (WFH)

Mε επιπλέον 50 εκατομμύρια μονάδες θεραπείας για τη βελτίωση της πρόσβασης σε θεραπεία ατόμων με κληρονομικές αιμορραγικές διαταραχές σε χώρες χαμηλού εισοδήματος συνεχίζει να συνεισφέρει η Baye στο Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας της WFΗ.

Σχετική ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως συνόδου κορυφής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αιμορροφιλίας (WFH). Το όραμα της Bayer «Υγεία και Τροφή για όλους» ευθυγραμμίζεται στενά με τους στόχους του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας του WFH. Μαζί, μπορούν να σημειώσουν πρόοδο προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), ενισχύοντας την πρόσβαση σε θεραπεία και τη βελτίωση της υγείας των  ασθενών με αιμορροφιλία. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία λόγω της νόσου COVID-19 και τα προβλήματα που προέκυψαν στη διεθνή μεταφορά αγαθών, η Bayer και ο WFH εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν την ομαλή τροφοδότηση φαρμάκων που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων και να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στη φροντίδα των ασθενών.

Από την έναρξη της συνεργασίας τον Μάιο του 2019, το Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας του WFH έχει παραδώσει προϊόντα της Bayer σε 34 χώρες όπου η πρόσβαση στη θεραπεία είναι περιορισμένη. Η Bayer είναι ένας από τους κύριους συντελεστές του Προγράμματος και ως μέρος της μακροπρόθεσμης συνεργασίας έχει δεσμευτεί να παραδώσει συνολικά 100 εκατομμύρια μονάδες το 2019 και το 2020, ωφελώντας έως και 5.000 άτομα που ζουν με αιμορροφιλία Α ανά έτος.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα συνεισφέρουμε ακόμα 50 εκατομμύρια μονάδες στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας του WFH για το 2020, καθώς η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία COVID-19 δείχνει σαφώς ότι οι παγκόσμιες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν εάν ενεργήσουμε με αλληλεγγύη», δήλωσε ο Dr. Michael Devoy επικεφαλής του τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων & Φαρμακοεπαγρύπνησης του Τομέα Φαρμάκων της Bayer AG και Ιατρικός Διευθυντής της Bayer AG. «Από την έναρξη της συνεργασίας το 2019, έχουμε ήδη δει τον απτό θετικό αντίκτυπο που είχαν οι συνεισφορές της Bayer, ωφελώντας τους ανθρώπους σε 34 χώρες. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αναδειχθεί παγκοσμίως η σημασία της παροχής αγαθών και υπηρεσιών υγείας. Η Bayer δεσμεύεται πλήρως να υποστηρίξει την κοινότητα των ατόμων με αιμορροφιλία, όχι μόνο με την  έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών επόμενης γενιάς, αλλά και με την εξασφάλιση πρόσβασης σε θεραπεία για τα άτομα που έχουν ανάγκη». 

«Η έλλειψη πρόσβασης σε θεραπεία για τους ασθενείς που ζουν σε χώρες χαμηλού εισοδήματος είναι μια επείγουσα και σημαντική πρόκληση για τη δημόσια υγεία. Το Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας της WFH στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση», δήλωσε ο Dr.Assad Haffar, Διευθυντής Ιατρικής και Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο WFH. «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια παγκόσμια πρόκληση για την υγεία, όπως η νόσος COVID-19, με τις χώρες χαμηλού εισοδήματος να πλήττονται σκληρά, είναι κρίσιμο να διατηρούμε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας όπως το συγκεκριμένο, παρέχοντας στους ανθρώπους που ζουν με αιμορροφιλία ελπίδα για καλύτερη ποιότητα ζωής».

Η συμβολή της Bayer στο Πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή πλήρους χαρτοφυλακίου ανασυνδυασμένων θεραπειών FVIII, που θα μπορούσαν να ωφελήσουν άτομα σε περισσότερες από 60 χώρες όπου η πρόσβαση στη θεραπεία είναι περιορισμένη. Για να διασφαλιστεί ότι το Πρόγραμμα έχει βιώσιμο αντίκτυπο στις κοινότητες, η Bayer υποστηρίζει επίσης την κατάρτιση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών  υγείας σχετικά με την ακριβή και ασφαλή χορήγηση θεραπειών για οξείες αιμορραγίες, προφύλαξη, χειρουργικές επεμβάσεις και αντιμετώπιση ανασταλτών. Με την υποστήριξη της Bayer, το πρόγραμμα επιτρέπει τη συμμετοχή παιδιών σε θεραπεία προφύλαξης που αποτρέπει αιμορραγίες και επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

APIVITA: Δωρεά 12.000 αντηλιακών σε 42 Ιδρύματα και Φορείς

Με το σύνθημα «APIVITA SUN-CARES!» και με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας που αυτό το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η APIVITA ανακοίνωσε δωρεά 12.000 και πλέον αντηλιακών προϊόντων σε 42 Ιδρύματα και Φορείς σε όλη την Ελλάδα. 

Περισσότερα από 6.000 παιδικά αντηλιακά προϊόντα θα διατεθούν από εθελοντές-εργαζόμενους της APIVITA σε 15 Ιδρύματα και Φορείς για παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», το Λύρειο και Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, τα Παιδικά Χωριά SOS, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», η Κιβωτός του Κόσμου, η ΕΛΕΠΑΠ, ο Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας «ο Θεόφιλος», το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη, το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στο Βόλο κ.α. 

Παράλληλα, πάνω από 4.000 προϊόντα εστάλησαν σε 22 Κοινωνικά Φαρμακεία της χώρας όπως στο Κοινωνικό Φαρμακείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δήμου Λαμιέων, Πρέβεζας, Αθηναίων, Ρόδου, Πόρου, Χίου κ.α.  Τέλος, ποσότητες αντηλιακών θα διατεθούν και για τις ανάγκες των πωλητών του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» αλλά και των Φαρμακοποιών του Κόσμου. 

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, η συγκεκριμένη ενέργεια εταιρικής υπευθυνότητας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα καθώς έρχεται να προστεθεί στην προσφορά αγάπης στους εργαζομένους τριών νοσοκομείων αναφοράς του Covid-19 με 25.000 προϊόντα κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η APIVITA είναι κύριο μέλος με πολυετή παρουσία στο Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, (CSR HELLAS) ενώ παράλληλα αποτελεί τη μοναδική πιστοποιημένη B Corp εταιρεία στην Ελλάδα. 

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

To Dettol προστατεύει τους εργαζόμενους στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

To Dettol με σκοπό την προστασία των εργαζομένων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων COVID -19, προσφέρει στον ΕΟΔΥ  6,5 τόνους αντισηπτικών & απολυμαντικών προϊόντων.

Μιλώντας για την δωρεά, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, είπε: «Είμαστε ευγνώμονες στην  Reckitt Benckiser Healthcare και στο Dettol για τη σημαντική δωρεά τους στον ΕΟΔΥ και στο ελληνικό κοινό. Ο ΕΟΔΥ είχε τεράστια υποστήριξη από επιχειρήσεις, κοινότητες, κοινωνικές ομάδες και άτομα από την αρχή αυτής της κρίσης και γι ‘αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες».

«Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε επιπλέον υποστήριξη στο έργο των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων και ελπίζουμε ότι η δωρεά μας θα βοηθήσει στην προστασία των εργαζομένων και των αγαπημένων τους. Υποστηρίζουμε δε ένθερμα  την προσπάθεια που γίνεται να βγαίνουμε σαν κοινότητα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να προχωράμε μπροστά.  Για μας στην μεγάλη οικογένεια της Reckitt Benckiser Healthcare, και στην οικογένεια του Dettol ειδικότερα, όραμα και  σκοπός μας είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων καθημερινών αναγκών για υγιεινή καθαριότητα και αντιβακτηριδιακή προστασία,  που έχει σαν αποτέλεσμα πιο υγιή και χαρούμενη  καθημερινότητα για τους ανθρώπους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους εργάζονται εξαιρετικά πολλές ώρες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την προστασία του έθνους.  Πιστεύουμε, επίσης, ότι η προώθηση και ο σεβασμός των κανόνων ευθύνης – όπως η τήρηση αποστάσεων και μέτρων  αποτελούν τη βάση για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και ολόκληρη την κοινότητα γενικά» δηλώνει ο Νίκος Τσακαλάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος  της Reckitt Benckiser Healthcare.

«H Reckitt Benckiser Healthcare», συνεχίζει ο κος Τσακαλάκης, «ως παγκόσμιος ηγέτης Υγείας και Υγιεινής, συνεισφέρει ενεργά στην καταπολέμηση και τον περιορισμό της έξαρσης του ιού παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας, εκπαίδευση και πληροφόρηση στο ευρύ κοινό αλλά και με κοινωνικές προσφορές παγκοσμίως. To Dettol ειδικότερα, με εμπειρία πάνω από 80 χρόνια, πολλές φορές έχει αντιμετωπίσει  προκλήσεις με επιτυχία», πρόσθεσε. 

Με αφορμή τη δωρεά  προς τον ΕΟΔΥ, το Dettol καλεί τους Έλληνες καταναλωτές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά του Covid-19.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ