Best City Award για το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Date:

Share post:

Μια νέα σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στα Best City Awards 2017.

Βραβεύθηκε με το Bronze Award στην κατηγορία των Έργων Ανάπλασης για τις πρωτοπόρες παρεμβάσεις της μετατροπής των οδών έξω από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Στόχος των έργων είναι αφενός να μειωθούν οι ταχύτητες των διερχόμενων οχημάτων και, έτσι, τα παιδιά να μπορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια να μεταβαίνουν προς και από το σχολείο και αφετέρου να αναβαθμιστεί η εικόνα των γειτονιών αφού τη νέα μορφή των δρόμων στολίζουν πράσινα παρτέρια με γκαζόν και φυτά.

Το βραβείο, το οποίο απένειμε στον Δήμο η κριτική επιτροπή των Best City Awards αποτελούμενη από σημαντικές προσωπικότητες της Αυτοδιοίκησης και των συναφών επιστημών, παρέλαβε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων: “Με αφορμή αυτή τη νέα απονομή και τιμή για τον Δήμο μας, θέλω να καταδείξω το πόσο έτοιμοι είναι οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν δράσεις, όταν αυτές το αξίζουν. Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας αγκαλιάστηκαν σαν έργο από όλους τους πολίτες – από τους μαθητές των σχολείων μέχρι και τις γειτονιές. Όλοι μαζί προχωρήσαμε σε δενδροφυτεύσεις σ’ αυτές τις περιοχές και οι κάτοικοι υιοθέτησαν τα παρτέρια που φυτεύτηκαν. Τελικά, ο δημότης αποδεικνύεται ότι αυτό θέλει από τον Δήμο του: την αρχή, το παράδειγμα, τα μέσα να συμμετέχει και αυτός στην αναβάθμιση της ζωής της πόλης του”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά αφού πέρυσι είχε διακριθεί για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη.

 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content