BFF: Εγκαινιάζει έκθεση σύγχρονης τέχνης στη Βαρσοβία

Date:

Share post:

Ο Όμιλος BFF Banking Group ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η έκθεση «ART FACTOR – The Pop Legacy in Post-War Italian Art» μεταφέρεται στη Βαρσοβία, όπου θα φιλοξενηθεί στο Palace of Culture and Science από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 26 Οκτωβρίου 2022.

Το «ART FACTOR – The Pop Legacy in Post-War Italian Art» αποτελεί πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε από την BFF το 2020 με στόχο την ανάδειξη της ιταλικής σύγχρονης τέχνης. Η έκθεση έρχεται ως συνέχεια της έκδοσης του ομώνυμου αφιερωματικού́ τόμου το πρώτο μισό του 2021, υπό την επιμέλεια του εξειδικευμένου εκδοτικού οίκου τέχνης Skira Editore Milan Genève Paris, που αποτυπώνει την πορεία της ιταλικής pop κουλτούρας μέσα από τα έργα των Ιταλών  καλλιτεχνών Valerio Adami, Franco Angeli, Enrico Baj, Lucio Del Pezzo, Gianfranco Pardi, Mario Schifano και Emilio Tadini, που έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τη συλλογή της BFF. 

Η έκδοση ενσαρκώνει την πρώτη φάση μιας εκτεταμένης πρωτοβουλίας που περιλαμβάνει και την προώθηση της συλλογής εκτός Ιταλίας, μέσω περιοδικών εκθέσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023. Η συλλογή αποτελείται από περίπου 250 έργα, που χρονολογούνται από τη μεταπολεμική περίοδο έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα οποία η BFF συλλέγει από τη δεκαετία του 80’ και τα οποία εκτίθενται σε μόνιμη βάση στα κεντρικά́ γραφεία της εταιρείας στο Μιλάνο  και τη Ρώμη.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της έκθεσης στη Μπρατισλάβα, η έκθεση μεταφέρεται τώρα στη Βαρσοβία για την επόμενη φάση της περιοδείας της, με μια νέα συλλογή έργων που έχουν επιλεγεί ειδικά για την Πολωνία, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Η Maria Alicata, curator της έκθεσης δήλωσε: «Η πρωτοβουλία εστιάζει στην σύντηξη του επιχειρηματικού́ πνεύματος και της προσήλωσης στην τέχνη και τον πολιτισμό́, σε μια εποχή όπου οι επιχειρήσεις καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη πολιτιστικών προγραμμάτων όσο και στην προώθηση της τέχνης ως κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η έκθεση ART FACTOR αποτυπώνει την επιθυμία μας να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν αξία για την κοινωνία, όπως έπραξαν και οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται στην έκθεση».

Ο Rafał Krzemień, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Palace of Culture and Science, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επιλογή του Palace of Culture and Science για αυτήν την εξαιρετική έκθεση. Κύριος στόχος μας είναι το Palace να λειτουργεί ως ένας χώρος ανοιχτός σε διαφορετικές εμπειρίες, παραδόσεις και ιστορίες, να αποτελεί μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών και έμπνευσης, όπου το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν, εκπλήσσοντας και ευχαριστώντας τα πλήθη που το επισκέπτονται, ενώ παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για τους άλλους χώρους που θα ακολουθήσουν».

Ο Kawalec Krzysztof, επικεφαλής του Ομίλου BFF Banking Group για την Πολωνία, πρόσθεσε: «Είμαστε υπερήφανοι που φέρνουμε το κοινό της Πολωνίας κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό της Ιταλίας. Για εμάς, αυτή η έκθεση αποτελεί και έναν τρόπο αφήγησης της ιστορίας της εταιρείας μας, που δεν εκφράζεται μόνο μέσω των αριθμών και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας αλλά και μέσω της ικανότητας μας να διαμορφώνουμε μια βιώσιμη εταιρική κουλτούρα μεταξύ των εργαζομένων μας αλλά και στις χώρες όπου η BFF έχει παρουσία».

Ο Massimiliano Belingheri, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου BFF Banking Group, σημείωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πολωνία και συγκεκριμένα την Βαρσοβία που μας φιλοξενεί σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, όπου είναι σημαντικότερη από ποτέ η εδραίωση του ρόλου της τέχνης στην κοινωνία, ως εργαλείο για την προστασία και την καλλιέργεια της πολιτισμικής πολυμορφίας και του διαλόγου γύρω από αυτήν».

Μετά την Βαρσοβία, η έκθεση θα ταξιδέψει στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2022, όπου και θα παραμείνει έως τις αρχές του 2023. Οι επόμενες πόλεις-σταθμοί της θα είναι η Λισαβόνα, η Μαδρίτη και το Παρίσι. 

Μετά την ολοκλήρωση ταξιδιού της στην Ευρώπη, η έκθεση αναμένεται να στεγαστεί στο «Casa BFF», τη νέα έδρα του ομίλου στο Μιλάνο, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ειδικό μουσείο, στο οποίο τα έργα θα εκτίθενται μόνιμα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

La Fondation La Rοche–Posay & «Φλόγα»: Στηρίζουν παιδιά με καρκίνο

Το La Fondation La Roche-Posay αρωγός στο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Σιδενόρ: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών με τη θυγατρική της Sovel

Σιδενόρ και Sovel συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις θεωρώντας καθήκον τους να βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες.

Γιάννης Ρούντος: Περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, “σαν σήμερα” για πάντα

Στο “ημερολόγιο καταστρώματος” κατά τον διαιωνιζόμενο πλου της ανθρωπότητας, η 25η Σεπτεμβρίου καταγράφεται ως η ημέρα κατά την...

SolidarityNow: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Το SolidarityNow βρέθηκε από τις πρώτες ώρες της καταστροφής στο Βόλο, όπου στήθηκε σταθμός ρευματοδότησης με γεννήτρια της οργάνωσης.
Skip to content