bluegr: “Η Αριστεία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια”

Date:

Share post:

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η bluegr Hotels & Resorts αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολυτελή φιλοξενία, παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες της, φροντίζοντας για την τοπική κοινωνία και εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές. 

Με τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη – το 5* Minos Beach art hotel μέλος των Design Hotels, τo 5* Adults-Only Minos Palace hotel & suites και το οικογενειακό 4* Candia Park village –, το Life Gallery athens hotel, το 5* boutique design ξενοδοχείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας και το πολυτελές Sunprime Miramare Park στη Ρόδο, έχει στόχο να δημιουργεί αναμνήσεις που οι επισκέπτες θα θυμούνται για πάντα. Με αγάπη προς την αυθεντική ελληνική και κρητική κουζίνα, ο όμιλος κατέχει τη πιστοποίηση “We do local” δίνοντας προτεραιότητα στα τοπικά προϊόντα. 

Το όραμα της bluegr είναι να προσφέρει άριστη φιλοξενία, να αγωνίζεται για βιώσιμη ανάπτυξη, να φροντίζει τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία και να εμπνέει τις επόμενες γενιές. Έχει υιοθετήσει και εδραιώσει μια περιβαλλοντική κουλτούρα που εφαρμόζεται σε κάθε ξενοδοχείο του ομίλου. Η δομή της εταιρικής υπευθυνότητας της bluegr χωρίζεται σε 4 πυλώνες, ο καθένας από τους οποίους περιγράφει τους στόχους της: Περιβαλλοντική Συνείδηση, Αλληλεγγύη & Εθελοντισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμο Μέλλον. 

Οι 450 και πλέον εργαζόμενοι της bluegr είναι σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η ψυχή και η δύναμή της και γι’ αυτό φροντίζει για την εκπαίδευση, την ανάπτυξή τους και την παροχή ενός ευχάριστου, ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος. 

“Πιστεύουμε πολύ στην τοπική κοινωνία και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόσληψη ανθρώπων από τη περιοχή, και είμαστε υπερήφανοι που η πλειονότητα των μελών του προσωπικού μας προέρχεται από εκεί, προσφέροντας έτσι τη σημαντικότερη και πιο ουσιαστική στήριξη στην κοινωνία της Κρήτης”, αναφέρει η διοίκηση σε ενημερωτικό σημείωμα με αφορμή πρόσφατη εκδήλωση. 

Όπως εξηγεί, προτεραιότητα έχουν τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί προμηθευτές, η συνεργασία με τους οποίους δημιουργεί έναν μοναδικό δεσμό με την περιοχή και επικοινωνεί έμπρακτα στους επισκέπτες όχι μόνο τη φιλοσοφία της εταιρείας αλλά και τη δέσμευσή της για ουσιαστική στήριξη. Ενταγμένη στη φιλοσοφία της Bluegr είναι επίσης η έννοια της αλληλεγγύης. Διατηρεί στενή σχέση με τους προμηθευτές της, εμπνέοντάς τους να συμμετάσχουν μαζί της στην υποστήριξη ποικίλων σκοπών και εθελοντικών δράσεων, για τη στήριξη της περιοχής. Με τη «Σκυτάλη Αγάπης» τους παροτρύνει να δωρίσουν και εκείνοι με τη σειρά τους προϊόντα ή υπηρεσίες σε τοπικά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις. Πρόσφατα μάλιστα διορίστηκε μια μικρή ομάδα «Πολιτιστικών Πρεσβευτών» (culture ambassadors) σε κάθε ξενοδοχείο, ο ρόλος των οποίων είναι να εκφράζουν μέσα από τις πράξεις τους το DNA της bluegr, να είναι πρεσβευτές των αξιών και της κληρονομιάς της και να ενεργούν ως «πράκτορες» που προωθούν την υπευθυνότητα και τη συμμετοχή. Παράλληλα, εντοπίζουν και διευκολύνουν την υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της κουλτούρας της εταιρείας, προωθούν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία σε όλες τις ομάδες και βοηθούν στη διάδοση των δράσεων της bluegr. 

Μέσω του μότο «b-green» η εταιρεία καλλιεργεί και προάγει το αίσθημα ευθύνης στους ανθρώπους της και διοργανώνει γι’ αυτό το σκοπό περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις. Για τη Τζίνα Μαμιδάκη, CEO της bluegr, δεν υπάρχει φιλοξενία χωρίς τον πολιτισμό, καθώς αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη, οργανώνονται και υλοποιούνται πληθώρα δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν και προάγουν τη σύγχρονη τέχνη, το πολιτισμό και την αέναη παιδεία. 

Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη 

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη ιδρύθηκε από την Τζίνα Μαμιδάκη ως φόρος τιμής στους γονείς της, θέλοντας η ίδια να συνεχίσει το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο τους. Ξεκινώντας από το 1988, με 3 πρωτοπόρα συμπόσια τέχνης που μετέτρεψαν το Minos Beach art hotel για ένα διάστημα σε εργαστήρι για πολλούς καλλιτέχνες, έχει χτίσει μια κληρονομιά που συνεχίζει να προσφέρει στη σύγχρονη δημιουργία. Ο Κήπος Γλυπτικής που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Minos Beach art απαριθμεί περισσότερα από 50 έργα σε μόνιμη έκθεση και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με το έργο του νικητή του Βραβείου Τέχνης. 

Το Βραβείο Τέχνης είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2019 και αποτελεί μία από τις ελάχιστες εγχώριες πρωτοβουλίες που προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη – διαγωνισμό, χρηματοδότηση, δημιουργία και εγκατάσταση έργου, προώθηση, συλλεκτική δραστηριότητα – σε σύγχρονους δημιουργούς. Το Βραβείο προωθεί σύγχρονους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους σημαντική οικονομική υποστήριξη, καθώς και την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια γλυπτική εγκατάσταση που θα γίνει μέρος της Συλλογής έργων τέχνης του Ιδρύματος Μαμιδάκη και θα παραμείνει μόνιμα στο Sculpture Garden του Minos Beach art, αποτελώντας πλέον τμήμα μιας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, εγκαινιάστηκε το νέο Residency Program του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη. Επιπλέον, οι άνθρωποι της εταιρείας εργάζονται σκληρά για τη δημιουργία νέων συνεργασιών και συμμαχιών με πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την επιμέλεια έργων βασισμένων σε δίκτυα που υποστηρίζουν τη μετακίνηση καλλιτεχνών και επιμελητών και διερευνούν πιθανούς τρόπους ώστε επαγγελματίες από όλα τα πεδία να σκέφτονται και να εργάζονται συλλογικά. Αυτές οι πρωτοβουλίες και οι συνεργασίες επιτρέπουν στην εταιρεία να υποβάλει αίτηση για ανταγωνιστικές ευκαιρίες χρηματοδότησης, όπως είναι η «Δημιουργική Ευρώπη» (Creative Europe). 

Στην καρδιά του Ιδρύματος είναι επίσης η στήριξη και προώθηση της Αέναης Παιδείας, γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών βιβλιοθηκών σε δημοτικά σχολεία του Αγίου Νικολάου. Πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη βιβλιοθήκη το 2019 και συνεχίζει με τη δεύτερη. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ομίλου στοχεύουν να φέρουν τα τοπικά σχολεία μέσα στον Κήπο Γλυπτικής του Minos Beach art και έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε να μεταδίδουν τη σύγχρονη τέχνη, εμπνέοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της μελλοντικής γενιάς. Εκτός από τις οργανωμένες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, στόχος είναι να προσφερθεί στους μαθητές η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει συνεργασία με τους Very young contemporary art και έχει σχεδιαστεί το παιχνίδι – Ο Περίπατος της Χελώνας – για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα τους επιτρέψει να εξερευνήσουν τη συλλογή με πιο πειραματικό τρόπο, να σκεφτούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους γραπτώς και να συζητήσουν το αντίκτυπο που είχαν πάνω τους τα έργα. 

Η εταιρεία έχει υιοθετήσει και καθιερώσει μια φιλοσοφία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που βασίζεται σε γερά θεμέλια αριστείας και ηθικής συμπεριφοράς, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή της το 2022 ως οργανισμού 5 αστέρων χρησιμοποιώντας το μοντέλο EFQM. Εν κατακλείδι, όπως σημειώνει η εταιρεία στο ενημερωτικό της σημείωμα, καθιδηγείται από θεμελιώδεις αξίες όπως η Ηθική, η Ακεραιότητα, η Υπευθυνότητα και η Δικαιοσύνη, υιοθετώντας τη ρήση του Αριστοτέλη «Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Η Αριστεία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content