Connect with us

Βραβεία

BRAVO 2018: Σύνδεση με Sustainable Performance Directory και “The Most Sustainable Companies in Greece”

Το BRAVO 2018 βρίσκεται στην τελική ευθεία ενώ παράλληλα ο θεσμός εξελίσσεται δυναμικά αυξάνοντας το κοινωνικό του αποτύπωμα.

Φέτος το BRAVO 2018, ένας θεσμός διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αναπτύσσεται στη χώρα μας, συνδέεται με τη δημιουργία του Sustainability Performance Directory, Επιιχειρηματικού Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο οποίος θα αναδείξει τις 21 πρωτοπόρες επιχειρήσεις, που υιοθετούν μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει σχετικές πρωτοβουλίες και προγράμματα, διαδικασίες και πολιτικές και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα προς μίμηση.

Συγχρόνως το Sustainability Performance Directory στόχο έχει να αποτελέσει ένα ουσιαστικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, το οποίο θα απαντά στις προκλήσεις της αγοράς, από τα θέματα λογοδοσίας (ΓΕΜΗ) και χρηματοδότησης (Τράπεζες, επενδυτές) μέχρι την εφοδιαστική αλυσίδα (ένταξη σε δίκτυα Υπεύθυνων Προμηθευτών) και την αγορά (καταναλωτές, πελάτες).

Σε εκδήλωση στις 19 Μαρτίου θα παρουσιασθούν οι επιχειρήσεις που έχουν αναδειχθεί ως “The Most Sustainable Companies in Greece” και θα παρουσιαστεί το σήμα που θα υποστηρίζει τον νέο αυτό θεσμό και θα προωθεί την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και το οποίο θα είναι αναγνωρίσιμο από τους καταναλωτές και την ευρύτερη κοινωνία.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Sustainability Performance Directory μπορούν να το συνδυάσουν με τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα συμμετοχής τους στα BRAVO 2018.

Με στόχο να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης και προετοιμασίας των υποψηφίων επιχειρήσεων αποφασίστηκε η παράταση της περιόδου υποβολής συμμετοχών στα BRAVO 2018 έως τις 30 Μαρτίου 2018.

Ο ΘΕΣΜΟΣ

Ο θεσμός BRAVO διοργανώνεται από το QualityNet Foundation και είναι μέρος της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ελλάδα 2020 ενώ εδώ και 8 χρόνια αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για την ευρύτερη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το 2017 στον θεσμό διαλόγου BRAVO συμμετείχαν 277 πρωτοβουλίες και προγράμματα Επιχειρήσεων, Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Οι πρωτοβουλίες αυτές τέθηκαν σε διάλογο σε ένα σύνολο 200 κοινωνικών εταίρων, εκπροσώπων Θεσμικών, Επιχειρηματικών, Ακαδημαϊκών και Κοινωνικών Φορέων και τέλος ψηφίστηκαν ηλεκτρονικά από 6.930 ενεργούς πολίτες.

Στη φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την τελετή βράβευσης στο BRAVO 2017.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × one =

13# Δράση για το κλίμα

Πρόσκοποι: Κορυφαία ΜΚΟ σύμφωνα με την έρευνα ΘΑΛΗΣ ΙΙ

Οι Πρόσκοποι (Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) κατέκτησαν την υψηλότερη διάκριση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες προς την κοινωνία, σύμφωνα με την έρευνα «ΘΑΛΗΣ ΙΙ: Χαρτογράφηση και αξιολόγηση Ελληνικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων».

Οι Πρόσκοποι αξιολογήθηκαν σε τρία πεδία δραστηριοποίησης: Εκπαίδευση, Περιβάλλον/Πολιτική Προστασία και Μετανάστευση/Πρόσφυγες. Και στα τρία πεδία συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και αξιολογήθηκαν με τέσσερα (4) αστέρια, την υψηλότερη αξιολόγηση που συγκεντρώθηκε από τις Μ.Κ.Ο. που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είχε τρεις υποκατηγορίες: Δράσεις για την Α’ βάθμια Εκπαίδευση, Δράσεις για τη Β’ βάθμια Εκπαίδευση & Δράσεις για την εκπαίδευση νέων (18-24 ετών). Και στα τρία πεδία δράσης (τόσο στις βασικές όσο και στις υποκατηγορίες), οι Πρόσκοποι αξιολογήθηκαν με 4 αστέρια στις κατηγορίες Οργάνωση και Διαφάνεια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες οργανισμούς, οι Πρόσκοποι είναι ο κορυφαίος φορέας με τους περισσότερους τακτικούς εθελοντές με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο Γενικός Έφορος των Προσκόπων, Χριστόφορος Μητρομάρας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες Πρόσκοποι εδώ και 109 χρόνια έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς εκατομμύρια ώρες κοινωνικής εθελοντικής προσφοράς, αποτέλεσμα το οποίο αντικατοπτρίζεται και στη σχετική έρευνα. Τα αποτελέσματά της πρέπει να τα λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν, για το μέλλον των Φορέων/Οργανώσεων και Μ.Κ.Ο. στην Ελλάδα. Πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τις 700 καταγεγραμμένες Οργανώσεις, μόλις 225 δέχτηκαν να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο και μόλις 107 το ολοκλήρωσαν. Επαναλαμβάνουμε ως Πρόσκοποι, ότι πρέπει άμεσα να οριστεί νομοθετικό θεσμικό πλαίσιο που να διέπει εθελοντικούς φορείς και Μ.Κ.Ο., με διακριτούς και ξεκάθαρους ρόλους».

Η έρευνα «ΘΑΛΗΣ ΙΙ: Χαρτογράφηση και αξιολόγηση Ελληνικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων» υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το HIGGS και με χρηματοδότηση από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Το πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ ΙΙ: Χαρτογράφηση και Αξιολόγηση Ελληνικών Μ.Κ.Ο. ξεκίνησε να υλοποιείται την άνοιξη του 2018 με στόχο να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο αρχείο Μ.Κ.Ο. με κατηγοριοποίηση των τομέων δραστηριοποίησής τους.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Παγκόσμια διάκριση για τη μαθητική «επιχείρηση» Mnemon

To δεύτερο βραβείο στον 5ο παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό Μαθητικής Κοινωνικής Καινοτομίας Social Inovation Relay (SIR) κατέκτησε η κοινωνική μαθητική «επιχείρηση» Mnemon. Η ελληνική ομάδα διακρίθηκε στον διαγωνισμό (στις 27 Ιουνίου 2019) που διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από το Junior Achievement Europe και το JA Worldwide σε αποκλειστική συνεργασία με τον όμιλο ΝΝ και στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece και την NN Hellas. H κατάκτηση του δεύτερου βραβείου αποτελεί την πρώτη διάκριση ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό στα 5 χρόνια που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο και ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάσθηκε από τη μη κερδοσκοπική μαθητική «εταιρεία» Mnemon που δημιούργησε την εφαρμογή STAY ON για να υποστηρίξει τους πάσχοντες με άνοια και τις οικογένειές τους, προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Η STAY ON αποτελεί ένα μνημονικό βοήθημα, έναν «ηλεκτρονικό φίλο» που υπενθυμίζει τη λήψη φαρμάκων, τα ψώνια, διαθέτει GPS για τον εντοπισμό των χρηστών και πραγματοποιεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Η ομάδα Mnemon αποτελείται από τη μαθήτρια Μαρία Φώτη και τους μαθητές, Άγγελο Φώτκατζικ, Βαγγέλη Μοναχό και Στέλιο Μυλιόρδο. Στο πλευρό των παιδιών ήταν η καθηγήτρια του σχολείου Άννα Ματσιώρη, η υπεύθυνη του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας (SIR) του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και η εθελόντρια της ΝΝ Ηellas, Kυριακή Κωνσταντέλου. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομάδα αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου που κατάφεραν να αριστεύσουν και στη μαθητική κοινωνική επιχειρηματικότητα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. H Μnemon θα ταξιδέψει στη Βιέννη για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2019. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα «Mon(k)ey$» από την Τσεχία, ενώ στον Τελικό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ομάδες από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.

Περισσότερα

Ασφάλειες

NN Hellas: Βραβείο Capital Link CSR Leadership Award 2019

Στην Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΝΝ Ηellas, απονεμήθηκε το ελληνικό βραβείο “Capital Link CSR Leadership Award 2019”, ως αναγνώριση της συμβολής της στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς, την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του 9ου Ετήσιου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στην Αθήνα. Παραλαμβάνοντας το ελληνικό βραβείο “Capital Link CSR Leadership Award”, η κα Πολιτοπούλου δήλωσε: “Η συγκεκριμένη βράβευση είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Δεν αποτελεί προσωπική επιτυχία, αλλά ανήκει σε όλους μας στην ΝΝ Ηellas, που μοιραζόμαστε κοινό όραμα και αξίες. Η υλοποίηση προγραμμάτων, όπως το “Ideas that Change Us”, οι δράσεις που οργανώνουμε με το Junior Achievement Greece, η Χρυσή Χορηγία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες στήριξης, αποδεικνύουν την έμπρακτη προσφορά μας στην κοινωνία και την έμφαση που δίνουμε στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Είμαι πολύ υπερήφανη που καταφέραμε να κάνουμε βίωμα τις αξίες μας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», υλοποιώντας παράλληλα μία ολιστική προσέγγιση υπευθυνότητας στην επιχειρηματική μας λειτουργία”.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ