BRAVO 2018: Σύνδεση με Sustainable Performance Directory και “The Most Sustainable Companies in Greece”

Date:

Share post:

Το BRAVO 2018 βρίσκεται στην τελική ευθεία ενώ παράλληλα ο θεσμός εξελίσσεται δυναμικά αυξάνοντας το κοινωνικό του αποτύπωμα.

Φέτος το BRAVO 2018, ένας θεσμός διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αναπτύσσεται στη χώρα μας, συνδέεται με τη δημιουργία του Sustainability Performance Directory, Επιιχειρηματικού Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο οποίος θα αναδείξει τις 21 πρωτοπόρες επιχειρήσεις, που υιοθετούν μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει σχετικές πρωτοβουλίες και προγράμματα, διαδικασίες και πολιτικές και μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα προς μίμηση.

Συγχρόνως το Sustainability Performance Directory στόχο έχει να αποτελέσει ένα ουσιαστικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, το οποίο θα απαντά στις προκλήσεις της αγοράς, από τα θέματα λογοδοσίας (ΓΕΜΗ) και χρηματοδότησης (Τράπεζες, επενδυτές) μέχρι την εφοδιαστική αλυσίδα (ένταξη σε δίκτυα Υπεύθυνων Προμηθευτών) και την αγορά (καταναλωτές, πελάτες).

Σε εκδήλωση στις 19 Μαρτίου θα παρουσιασθούν οι επιχειρήσεις που έχουν αναδειχθεί ως “The Most Sustainable Companies in Greece” και θα παρουσιαστεί το σήμα που θα υποστηρίζει τον νέο αυτό θεσμό και θα προωθεί την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και το οποίο θα είναι αναγνωρίσιμο από τους καταναλωτές και την ευρύτερη κοινωνία.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Sustainability Performance Directory μπορούν να το συνδυάσουν με τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα συμμετοχής τους στα BRAVO 2018.

Με στόχο να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης και προετοιμασίας των υποψηφίων επιχειρήσεων αποφασίστηκε η παράταση της περιόδου υποβολής συμμετοχών στα BRAVO 2018 έως τις 30 Μαρτίου 2018.

Ο ΘΕΣΜΟΣ

Ο θεσμός BRAVO διοργανώνεται από το QualityNet Foundation και είναι μέρος της Πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Ελλάδα 2020 ενώ εδώ και 8 χρόνια αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για την ευρύτερη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το 2017 στον θεσμό διαλόγου BRAVO συμμετείχαν 277 πρωτοβουλίες και προγράμματα Επιχειρήσεων, Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Οι πρωτοβουλίες αυτές τέθηκαν σε διάλογο σε ένα σύνολο 200 κοινωνικών εταίρων, εκπροσώπων Θεσμικών, Επιχειρηματικών, Ακαδημαϊκών και Κοινωνικών Φορέων και τέλος ψηφίστηκαν ηλεκτρονικά από 6.930 ενεργούς πολίτες.

Στη φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την τελετή βράβευσης στο BRAVO 2017.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.