Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για νέους με τίτλο Business For YOUth, υλοποιεί το SolidarityNow σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση Knowl, την υποστήριξη του International Rescue Committee (IRC) και τη χρηματοδότηση του Citi Foundation.
Το πρόγραμμα Business For YOUth έχει ήδη ολοκληρώσει τους δύο πρώτους κύκλους του με επιτυχία. Μέχρι σήμερα 30 άτομα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα και έχουν αποκτήσει τα εφόδια για να υποστηρίξουν και πρακτικά την επιχειρηματική τους ιδέα.
«Δίνουμε σε νέες και νέους που φιλοδοξούν να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πράξη, τα κατάλληλα εφόδια και τα απαραίτητα εργαλεία για να το πετύχουν. Μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, τους δίνουμε την ευκαιρία που ίσως δεν έχουν διαφορετικά, να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν τη δική τους ιδέα και να στήσουν τη δική τους ζωή γύρω από αυτή. Θέλουμε να δούμε όλους αυτούς τους νέους, σε μια χώρα που εξακολουθεί να παλεύει με την ανεργία και τον αποκλεισμό, να δημιουργούν και να ανθίζουν. Τόσο μικρή αλλά και τόσο μεγάλη είναι δική μας φιλοδοξία», επισημαίνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow.
Το Business For YOUth περιλαμβάνει δεκαπέντε (15) κύκλους – διάρκειας 40 ωρών ο κάθε ένας και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019.
Στόχοι του Προγράμματος
Μέσω του κατάλληλου προγράμματος σπουδών, θα παρασχεθούν συνολικά σε περισσότερους από 300 νέους, οι γνώσεις, οι τεχνικές δεξιότητες και η καθοδήγηση που απαιτείται για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης επιχειρηματικής ιδέας. Κατά τη διάρκεια κάθε εκπαιδευτικού κύκλου το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων, επιχειρηματικότητας, branding, καθώς και δικτύωση με άλλους επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντας έτσι την προσωπική καθοδήγηση και την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων.
Το Business For YOUth προσκαλεί νέους, ηλικίας 18 έως 30 ετών οι οποίοι είναι:
Πρόσφυγες ή Αιτούντες Άσυλο και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα
Ωφελούμενοι Διεθνούς Προστασίας στην Ελλάδα
Μετανάστες που διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα
Άνεργοι Έλληνες να λάβουν μέρος σε έναν από τους 15 εκπαιδευτικούς κύκλους, να αποκτήσουν τα εφόδια και να τολμήσουν να οραματιστούν στην πράξη την επιχειρηματική τους ιδέα