Canon: Πιστοποίηση GREENGUARD Gold Certification

Date:

Share post:

H Canon, πρωτοπόρος στις λύσεις απεικόνισης, διαθέτει πλέον την πιστοποίηση GREENGUARD Gold Certification από τον οργανισμό UL Environment, για τη σειρά των μελανιών UV curable των εκτυπωτών Océ Arizona και του πρόσφατα ανακοινωθέντος μελανιού Canon UVgel για τον εκτυπωτή roll-to-roll Océ Colorado.

Τα κριτήρια για την απόκτηση αυτής της ευρέως αναγνωρισμένης και υψηλού κύρους πιστοποίησης, είναι από τα πλέον αυστηρά πρότυπα σχετικά με τις εκπομπές προϊόντων, στον κόσμο. Η πιστοποίηση GREENGUARD Certification έχει καθιερώσει πρότυπα απόδοσης με στόχο την αναγνώριση προϊόντων και υπηρεσιών με χαμηλές εκπομπές χημικών ουσιών, για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Τα πρότυπα έχουν καθοριστεί κυρίως για οικοδομικά υλικά, υλικά εσωτερικής επίστρωσης και φινιρίσματος, προϊόντα καθαρισμού και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Ο Alberto Uggetti, vice president and general manager, UL Environment, σχολιάζει: «Ο UL ενθαρρύνει τις εταιρείες να δοκιμάζουν τις νέες τους τεχνολογίες σχετικά με την επίδραση που έχουν στην υγεία, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ευαίσθητα περιβάλλοντα, όπως νοσοκομεία, σχολεία και άλλα δημόσια μέρη…».

Η ποικιλoμορφία πολλών πελατών των προϊόντων μεγάλου φορμά της Canon σε εφαρμογές εσωτερικής διακόσμησης, υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της απόκτησης ανεξάρτητης πιστοποίησης για τις εκπομπές χημικών ουσιών για τα χρησιμοποιούμενα μελάνια, παρέχοντας στους δημιουργούς πινακίδων και άλλων γραφιστικών προϊόντων, καθώς και στους πελάτες τους, υψηλή εμπιστοσύνη σχετικά με την καταλληλότητά τους.

Τα μελάνια Océ UV για τη σειρά των εκτυπωτών inkjet μεγάλου φορμά Arizona, που διακρίνονται για την ανεπαίσθητη οσμή τους και τις χαμηλές εκπομπές χημικών ουσιών, παράγουν εικόνες με έντονα χρώματα υψηλής ποιότητας, και είναι ιδανικά για χρήση με μια μεγάλη ποικιλία μέσων εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένων άκαμπτων υποστρωμάτων που απαιτούνται για την εσωτερική διακόσμηση πολλών εσωτερικών χώρων.

Το μελάνι Canon UVgel ink αποτελεί μέρος της τεχνολογικής καινοτομίας πίσω από τον πρόσφατα ανακοινωθέντα εκτυπωτή roll-to-roll Océ Colorado 1640 64 ιντσών. Η πιστοποίηση ασφαλείας είναι ουσιώδης για τους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης, οι οποίοι μπορούν πλέον να προωθούν με σιγουριά και να παράγουν εκτυπώσεις με μελάνια Canon UVgel για ευαίσθητους εσωτερικούς χώρους, όπως καλύμματα τοίχων και πινακίδες εσωτερικών χώρων.

Ο Mark Lawn, Director, Graphic & Communications Group, Canon Europe, αναφέρει σχετικά: «Η πιστοποίηση GREENGUARD Certification αποδεικνύει τη δέσμευση της Canon πάνω στην ανάπτυξη προϊόντων, που επιτρέπουν στους πελάτες να επεκτείνουν το φάσμα των εφαρμογών τους. Είναι σημαντικό για τους πελάτες μας, που επιλέγουν προϊόντα μεγάλου φορμά, να γνωρίζουν ότι εργαζόμαστε συστηματικά, τόσο εσωτερικά, όσο και μαζί με τους συνεργάτες μας, ώστε να δοκιμάζουμε τα μελάνια μας και να εξασφαλίζουμε την αναγνώριση των χαμηλών τους [χημικών] εκπομπών».

Τα μελάνια Océ Arizona UV που είναι μέχρι στιγμής πιστοποιημένα:

IJC156, IJC255, IJC256, IJC257, IJC258, IJC261, IJC262

Τα μελάνια Océ UVgel που είναι μέχρι στιγμής πιστοποιημένα: UVgel 355

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content