Connect with us

SDG's

Carglass Ελλάδας: Silver Recognition Level από την EcoVadis

“Silver Recognition Level” πιστοποίηση χορηγήθηκε στην Carglass Ελλάδας από την EcoVadis για τις πολιτικές που ακολουκεί στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνη.

Συγκεκριμένα, η Carglass Ελλάδας αξιολογήθηκε για τις πρακτικές της στις εξης τέσσερεις ενότητες: Περιβάλλον, Εργασιακές Πρακτικές, Ορθές Επιχειρηματικές Πρακτικές, Βιώσιμη Σύναψη Συμβάσεων και συγκέντρωσε βαθμολογία που ξεπερνάει τον μέσο όρο όλων των λοιπών εταιρειών που αξιολογήθηκαν στην ίδια κατηγορία. Αξιοσημείωτα είναι επίσης τα αποτελέσματα ανά ενότητα, καθώς η Carglass Ελλάδας κατόρθωσε με την βαθμολογία της να συμπεριληφθεί στο 18% των κορυφαίων προμηθευτών στην ενότητα «Ορθές Επιχειρηματικές Πρακτικές», στο 19% των κορυφαίων προμηθευτών στην ενότητα «Βιώσιμη Σύναψη Συμβάσεων» και στο 25% των κορυφαίων προμθηθευτών γενικά.

Η EcoVadis αποτελεί την πρώτη συνεργατική πλατφόρμα Αξιολόγησης Βιωσιμότητας για τις πολυεθνικές αλυσίδες εφοδιασμού. Αποτελείται από περισσότερους από 400 CSR Experts από όλο τον κόσμο, ενώ αξιολογεί μεγάλα πολυεθνικά brands από 150 κατηγορίες προμηθευτών σε 120 χώρες.

Η δέσμευση της της Carglass Ελλάδας σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτυπώνεται μέσα από 3 βασικούς πυλώνες, οι οποίοι αντικατοπτρίζονται όχι μόνο στην εν λόγω πιστοποίηση, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας. Οι πυλώνες αυτοί βασίζονται: στον Τρόπο Εργασίας (Ηθική και Δεοντολογία), στο Περιβάλλον, και στην Ανταπόδοση προς την Κοινωνία μέσω της εθελοντικής εργασίας. Πρόκειται για βασικές αρχές που όλοι οι εργαζόμενοι στην Carglass Ελλάδας ενστερνίζονται και εφαρμόζουν. Και αυτό, γιατί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν αποτελεί μια απλή πρωτοβουλία για την εταιρεία, αλλά τρόπο Σκέψης και Έμπνευσης.

Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι η πιστοποίησή της με το Gold Recognition Level για το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει να επαναξιολογεί τις δεσμεύσεις και δράσεις της.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7# Φτήνη & Καθαρή Ενέργεια

Volterra: Μέτρα υπέρ των πυρόπληκτων

Μέτρα υπέρ των πυρόπληκτων πελατών της στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ανακοίνωσε η Volterra.

Συγκεκριμένα για το σύνολο των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και για τους Δήμους Ραφήνας, Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων, θα ισχύσει πάγωμα οφειλών για τους επόμενους 2 μήνες, ενώ για τους κατοίκους των προαναφερόμενων Δήμων, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις περιουσίες τους, προσφέρεται διαγραφή οφειλών (ανταγωνιστικό σκέλος χρεώσεων ενέργειας, για καταναλώσεις έως και 01/08/2018), καθώς και ευνοϊκές ρυθμίσεις τυχόν οφειλών για έως και 12 μήνες, ανάλογα με το ύψος της οφειλής.

Τα μέτρα αφορούν σε πελάτες της χαμηλής τάσης της εταιρείας (φυσικά και νομικά πρόσωπα), τα οποία θα χαρακτηριστούν από τις αρμόδιες αρχές ως πυρόπληκτα και γενικώς ζημιωθέντα.

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Elpedison: Διαγράφει οφειλές των πυρόπληκτων

Η Elpedison αποφάσισε την πλήρη διαγραφή των οφειλών μέχρι τις 31 Ιουλίου (αξία καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας), για τις οικιακές και επαγγελματικές παροχές των καταναλωτών, των οποίων τα κτίρια καταστράφηκαν

Η εταιρεία εκφράζει τη θλίψη της για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας στις 23 Ιουλίου και ιδιαίτερα την Αττική, τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και τη συμπαράστασή της σε όσους υπέστησαν υλικές καταστροφές.

Ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης υποστήριξης στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν, η εταιρεία αποφάσισε την πλήρη διαγραφή των οφειλών μέχρι τις 31 Ιουλίου (αξία καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας), για τις οικιακές και επαγγελματικές παροχές των καταναλωτών, των οποίων τα κτίρια καταστράφηκαν.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στην εσωτερική κινητοποίηση των εργαζομένων της εταιρείας, που ξεκίνησε την επόμενη μέρα της καταστροφής, για τη συγκέντρωση και αποστολή προμηθειών και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και σε άλλες δράσεις που σχεδιάζει η Εταιρεία να πραγματοποιήσει, προκειμένου να ενισχύσει τις πληγείσες περιοχές, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα

12# Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή

Η Tράπεζα Τροφίμων στηρίζει τους πυροπαθείς

Για όποια εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει τρόφιμα, η Τράπεζα Τροφίμων ενημέρωσε ότι στηρίζει τους πυροπαθείς προσφέροντας τρόφιμα τοπικά, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παμμακάριστος και τον Ι.Ν. Ανάληψης στην διασταύρωση της Ραφήνας.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, “υπάρχουν κάποια αποθέματα και σίγουρα θα στερήσουμε κάποιους άλλους συνανθρώπους μας που έχουν κι αυτοί ανάγκη, για να ανταποκριθούμε στην έκτακτη αυτή ανάγκη. Γιατί δυστυχώς δεν είναι πολλά. Τα τρόφιμα που θα προσφερθούν θα φυλάσσονται με ασφάλεια στους χώρους της Τράπεζας Τροφίμων και θα κατευθύνονται τμηματικά και σύμφωνα με τις ανάγκες στους χώρους που θα μαγειρεύονται. Ευχαριστούμε πολύ τις εταιρείες που ήδη μας πήραν τηλέφωνο για να προσφέρουν και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων για την υποστήριξη”.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ