Χαμόγελο: Δράσεις στο Μάτι ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές

Date:

Share post:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι που προκάλεσαν την απώλεια της ζωής σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Εκτός από τον πόνο και την οδύνη για τους ανθρώπους που χάθηκαν, η καταστροφή άφησε πίσω και χιλιάδες πληγέντες που χρειάζονταν όχι μόνο υλική υποστήριξη και συνδρομή αλλά και άμεση ψυχολογική υποστήριξη, απόρροια των τραγικών συνεπειών της πυρκαγιάς.

Ιδιαίτερα για τα παιδιά που βίωσαν την τραυματική εμπειρία της πυρκαγιάς, οι επιπτώσεις από πλευράς ψυχικής υγείας υπήρξαν σημαντικές, ενώ και οι ενήλικες και ειδικότερα οι ηλικιωμένοι έχρηζαν και συνεχίζουν να χρήζουν, έναν χρόνο μετά, σταθερής ολιστικής φροντίδας και υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών σε παιδιά, σε ενήλικες και στις οικογένειές τους που, μεταξύ άλλων, συμπεριελάμβαναν υλική ενίσχυση, ιατρική βοήθεια στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών, ψυχοκοινωνική στήριξη από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν μεταφορές με τα οχήματα Άμεσης Επέμβασης, διακομιδές με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες (Ασθενοφόρα) του Οργανισμού, συνεργασία με τα Νοσοκομεία Παίδων για την υποστήριξη των νοσηλευόμενων παιδιών, αναζήτηση παιδιών που αγνοούνταν, σταθερή παρουσία Κινητών Ιατρικών Μονάδων στις πληγείσες περιοχές και διαθεσιμότητα για την παράδοση γευμάτων στους πληγέντες.

Πέρα από την πρώτη ανακουφιστική παρέμβαση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία µε τους αρµόδιους κρατικούς φορείς, τους πληγέντες ∆ήµους, αλλά και την πολύτιμη υποστήριξη και εμπιστοσύνη επιχειρήσεων και ιδιωτών, δημιούργησε Κινητό Συνεργείο με στόχο την κάλυψη ζημιών σε οικήματα που επλήγησαν.

Επίσης, διέθεσε το Κέντρο Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού» για τη θεραπευτική υποστήριξη των παιδιών, διοργάνωσε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την υποβοήθηση της επιστροφής στην «κανονικότητά» τους. Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Υπευθύνους Αγωγής Υγείας πραγματοποίησε ενημερωτικές δράσεις αγωγής υγείας και ενδυνάμωσης σε σχολεία της περιοχής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανταποκρινόμενο στην ολοένα αυξανόμενη και επιτακτική ανάγκη παροχής ψυχολογικής υποστήριξης, θεραπείας και φροντίδας των παιδιών που υπέστησαν τις τραυματικές συνέπειες της πυρκαγιάς δημιούργησε εξειδικευμένη υπηρεσία ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής μέριμνας. Συγκεκριμένα, εκτός των κλιμακίων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που αναπτύχθηκαν επιτόπου στα διάφορα σημεία φιλοξενίας πυρόπληκτων, διαμορφώθηκαν ειδικοί χώροι στο Επιχειρησιακό Κέντρο και Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αττικής στη Νέα Μάκρη (γραφεία/ ιατρεία ψυχικής υγείας παίδων και εφήβων).

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή σύμπραξη φορέων της κοινωνίας πολιτών και σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και φορείς ψυχικής υγείας, στον χώρο λειτούργησε την Μονάδα Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για παιδιά και πληγείσες οικογένειες, η οποία στελεχώνεται από ψυχιάτρους παιδιών και εφήβων, κλινικούς ψυχολόγους και άλλους εξειδικευμένους θεραπευτές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με ανακοίνωσή του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλες τις εταιρείες και τους ιδιώτες για την ανταπόκρισή τους, τη στήριξη και την πολύτιμη προσφορά τους σε είδη και υπηρεσίες για τους πληγέντες.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content