Το Χαμόγελο του Παιδιού: 10η επέτειος για τη γραμμή «116»

Date:

Share post:

Το 2017 σηματοδοτεί την 10ετή επέτειο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεσμοθέτηση του αριθμού «116» για εναρμονισμένους αριθμούς σε όλη την Ευρώπη που αφορούν υπηρεσίες κοινωνικού ενδιαφέροντος.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως ιδρυτικό μέλος της «Missing Children Europe» και εκπροσωπώντας την Ελλάδα είχε καταθέσει εκείνη την εποχή την ιδέα δημιουργίας ενός τριψήφιου κοινού αριθμού βοήθειας και υποστήριξης των παιδιών πρωτοστατώντας μαζί με τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας στη σημαντική τότε προσπάθεια να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί θεσμοί για την συγκεκριμένη ανάγκη.

Τιμώντας την απόφαση-ορόσημο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί με φορείς και οργανισμούς από όλη την Ευρώπη, επίσημους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ευρωβουλευτές συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά ( MCE), μέλος του Δ.Σ της οποίας είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας «Child Helpline International» (CHI) ενεργό μέλος του οποίου είναι ο ελληνικός οργανισμός.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινίασε το 2007 στην Ελλάδα τη λειτουργία της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», ενώ το 2016 εγκαινιάστηκε και η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111», ενταγμένη στο Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών Child Helpline International.

Απολογισμός

Στα 10 αυτά χρόνια λειτουργίας η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» έχει λάβει 53.431 κλήσεις, ενώ η «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» έχει λάβει 10.698 κλήσεις από το 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.