Χαμόγελο του Παιδιού: Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμο Τρίπολης

Date:

Share post:

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης.

Στόχος του Συμφώνου είναι να αξιοποιηθούν οι δράσεις και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών της ευρύτερης περιοχής σε πλήρη σύμπραξη με το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, καθώς και να υπάρξει στήριξη στο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε: «Η επικύρωση της συνεργασίας μας με τον Δήμο Τρίπολης αποτελεί μια σημαντική ενέργεια προκειμένου ο κόσμος να σταθεί δίπλα μας και να γίνει κοινωνός στις προσπάθειές μας μέσα από ουσιαστική συμμετοχή και υποστήριξη. Ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί, όπου οι κίνδυνοι για τη ζωή και το μέλλον όλων και ιδιαίτερα των παιδιών αυξάνονται δραματικά, η συμμετοχή του κόσμου και η ένωση δυνάμεων αποδεικνύεται ως ο πιο πρόσφορος τρόπος για την αντιμετώπισή τους.  Σύντομα θα αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να χτίσουμε μία διαδραστική επικοινωνία και να προσφέρουμε ουσιαστικό νοιάξιμο και υποστήριξη στα παιδιά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι η μέρα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Τρίπολης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού αποτελεί πλέον θεσμό για τη χώρα μας και το έργο του έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών του Δήμου στον τομέα του εθελοντισμού: «Η κοινωνία έχει ανάγκη και είναι τόσες πολλές που όποια πολιτεία, όσο οργανωμένη και να είναι, χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας».

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Τρίπολης:

● Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

● Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000

● Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111

● Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» στελεχωμένη από εκπαιδευμένους εθελοντές και διεθνώς πιστοποιημένες κυνοφιλικές ομάδες

● Την ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας που πρόκειται να ιδρύσει ο Δήμος Τρίπολης και άλλων υπηρεσιών του Δήμου στα Προγράμματα Amber Alert & Missing Alert

● Την Υπηρεσία επιτόπιας παρέμβασης,  από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Οργανισμού

● Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και συγκεκριμένα τη Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής, τη Μονάδα Προληπτικής Οφθαλμιατρικής και Ωτορινολαρυγγολογίας, το υπερσύγχρονο Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και το Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

● Τον  «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας.

● Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content