Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

Chiquita: Πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “My School First”

Η Chiquita, στο πλαίσιο του προγράμματος “My School First” του Υπουργείου Παιδείας του Παναμά (MEDUCA), προχώρησε την Τετάρτη 16 Μαΐου σε δωρεά αίθουσας φαγητού για τους 330 μαθητές του σχολείου της κοινότητας του Barranco Medio στην επαρχία Bocas del Τόρο.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του δεύτερου πυλώνα βιωσιμότητας της Chiquita, «Being a Good Neighbor», σκοπός του οποίου είναι η μακροπρόθεσμη υποστήριξη των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία, επενδύοντας -μεταξύ άλλων- σε έργα κοινωνικής προσφοράς για τα παιδιά και την εκπαίδευση.

«Στην Chiquita, υποστηρίζουμε κοινοτικά προγράμματα όπως επενδύσεις σε σχολικές υποδομές, διευκολύνοντας την πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση, δημιουργώντας περιβαλλοντική συνείδηση και προωθώντας την κοινωνική ενδυνάμωση», δήλωσε ο Andrew Biles, Διευθύνων Σύμβουλος της Chiquita. Το εκπαιδευτικό κέντρο Barranco Medio βρίσκεται στην ομώνυμη αγροτική περιοχή κοντά στην περιοχή Las Tablas, όπου η Chiquita έχει καλλιέργειες σε τέσσερα αγροκτήματα, επομένως το 75% των μαθητών της περιοχής είναι παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας.

«Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για το έργο της κυβέρνησης και του προγράμματος “My School First”. Επιπλέον, εκτιμούμε ιδιαίτερα την συμβολή της εταιρείας Chiquita στην κοινότητα, με τη δωρεά αυτής της αίθουσας φαγητού για τα παιδιά, η οποία θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και θα ωφελήσει τους μαθητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου Barranco Medio στην επαρχία Bocas del Toro», δήλωσε η Miriam Castro, Περιφερειάρχης του Υπουργείου Εκπαίδευσης της επαρχίας του Bocas del Toro.

«Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία Chiquita, για τη δωρεά της αίθουσας φαγητού, η οποία θα καλύψει μία μεγάλη ανάγκη των μαθητών του σχολείου» δήλωσε ο Víctor Sanjur, Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Barranco Medio.

Ο κύριος Alberto Santos δώρισε τη γη για την κατασκευή της σχολικής καφετέριας, αφού ανακοινώθηκε η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου από την Chiquita. Οι εγκαταστάσεις του έργου θα ανήκουν στο κράτος, συνεπώς το Υπουργείο Παιδείας θα είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ιδιοκτησίας.

Η Chiquita είναι πεπεισμένη ότι η υποστήριξη των παιδιών και η παροχή καλύτερων εκπαιδευτικών και θρεπτικών συνθηκών έχει θετικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις κοινότητες.

Την τελετή μεταβίβασης παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Υποδομών του MEDUCA, Ricardo Pinzón, ο κύριος Ubaldo Vallejos Ramírez, Διοικητής της Επαρχίας του Bocas del Toro, ο Raúl Gigena, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Chiquita, ο Víctor Sanjur, Διευθυντής του σχολείου της κοινότητας του Barranco Medio και ο Alberto Santo, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος υπέγραψε τη σύμβαση δωρεάς κατά τη διάρκεια γιορτής που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο.

Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο

Η Chiquita θέλει να έχει θετικό και σημαντικό αντίκτυπο εφαρμόζοντας τις αρχές της βιωσιμότητας σε όλες τις επιχειρηματικές πρακτικές της. Για να το επιτύχει, η Chiquita αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του κοινού καλού για τους εργαζομένους της και τις οικογένειές τους, για τις κοινότητες, για τη βιομηχανία φρούτων σαν σύνολο, καθώς και για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όλοι.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Δήμος Διονύσου: Συνεργασία με τα dyslexia centers

Την Πέμπτη 24/10 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των ιατρών του πολυϊατρείου εθελοντών Δήμου Διονύσου στο ΚΑΠΗ Σταμάτας ενώ πέραν τούτου ο Δήμος ανακοίνωσε συνεργασία με τα dyslexia centers.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη των εθελοντών γιατρών έχει προγραμματιστεί κατά τις ώρες 09:30-11:00 για μετρήσεις σαγχάρου και αρτηριακής πίεσης στους δημότες ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολυϊατρείου Εθελοντών Δήμου Διονύσου εγκαινιάζεται η συνεργασία του με τα dyslexia centers (pavlidis method) και προσφέρεται ένας κύκλο τριών συναντήσεων που θα διεξαχθεί στο χώρο του Πολυϊατρείου με θέμα :

«Οι μαθησιακές δυσκολίες :τρόποι ανίχνευσης και αντιμετώπισης τους»

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Δημοτικού Πολυϊατρείου (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28, Άγιος Στέφανος, τηλ. 2106217830) ενώ μετά το τέλος των συναντήσεων θα ακολουθεί συζήτηση του κοινού με τους ειδικούς των κέντρων για τυχόν επίλυση αποριών.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και σκοπό έχουν την καλύτερη ενημέρωση τους σε θέματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες όπως:

– ποια είναι τα βασικά συμπτώματα ορισμένων μαθησιακών δυσκολιών όπως δυσλεξία, ΔΕΠΥ κ.α.

– ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης τους

– πότε πρέπει να απευθυνθώ σε έναν ειδικό – τι προσφέρει η λογοθεραπεία και η εργοθεραπεία

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΝΝ ΗΕLLAS: Με την ΜDA Runner στον Μαραθώνιο Αθήνας

H NN Ηellas στηρίζει έμπρακτα το ΜDA Eλλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις και τρέχει για καλό σκοπό μαζί με την ομάδα ΜDA Runner, στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΝΝ Ηellas θα συνοδεύσουν μέλη του ΜDA Ελλάς με τα ειδικά αμαξίδια στη διαδρομή των 10 χλμ. και 5 χλμ., το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η συνάντηση γνωριμίας των εθελοντών της ΝΝ Ηellas και της ομάδας ΜDA Runner, που θα αγωνιστούν μαζί, με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων για τη δημιουργία της πρώτης Ειδικής Μονάδας Nευρομυϊκών Παθήσεων Ενηλίκων στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν από κοντά και συνομίλησαν σε ένα εγκάρδιο κλίμα, παρουσία της Μαριάννας Πολιτοπούλου, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas και της Βάνας Λαβίδα, Προέδρου του ΜDA Eλλάς. Η ΝΝ Hellas, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στέκεται δίπλα στο έργο του MDA Ελλάς για ισότιμη ένταξη των μελών του στην Ελληνική κοινωνία, με γνώμονα τις αξίες της εταιρίας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και το όραμά της για ένα καλύτερο μέλλον.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

“Unlimited Abilities Days” στις 26 Οκτωβρίου

Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή μη, άνθρωποι με ικανότητες μπορούν να φέρουν την αλλαγή για ζωή χωρίς περιορισμούς.

Τα παραπάνω αποτελούν κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «Unlimited Abilities Days» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και στο Gazi Hall.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Επιδιώκει να αναδείξει τις ικανότητες των ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία καθώς και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενδυνάμωσή τους με σκοπό να ενεργοποιήσει τον κάθε πολίτη. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς:

#ABILITIES TALKS || 10.00-19.30

(Προπώληση εισιτηρίων μέσω του viva.gr ή www.abilitiesdays.com)

*GAZI HALL- ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 11 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

#ΤΗΙΝΚ & CARE CHALLENGE || 11:00 – 20.30 (Ελεύθερη είσοδος)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις “HUMANE” με στρατηγικούς εταίρους την ASHOKA, την AIESEC, το The People’s Trust, το HIGGS, την Ομάδα Σύμπραξις, και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας και The Impact Hub Athens υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΣΦΕΕ.

Κατά την διάρκεια του #ABILITIES TALKS θα υπάρχει διερμηνεία στην νοηματική, πρόγραμμα σε κώδικα braille, ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος σε σκύλους οδηγούς.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ