Connect with us

Τρόφιμα / Ποτά

Chiquita: Στηρίζει Chiquita Athens Kids’ Run και Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Για 9η συνεχή χρονιά φέτος η Chiquita, ονομαστικός χορηγός του Chiquita Athens KidsRun και επίσημος υποστηρικτής του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου, θα βρίσκεται δίπλα στους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, που θα συμμετάσχουν στους αγώνες κατά μήκος του Φαληρικού ΄Ορμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Chiquita, το σνακ που θεωρείται ιδανικό για όσους αθλούνται, θα μοιράσει σε όλους τους αθλητές και τους επισκέπτες premium μπανάνες την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ενώ παράλληλα θα είναι δίπλα στα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο Chiquita Athens KidsRun μοιράζοντας το αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα και χορηγώντας τον αριθμό συμμετοχής του κάθε παιδιού, το αναμνηστικό μετάλλιο, καθώς και το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα.

Στον αγώνα Chiquita Athens KidsRun υπάρχει όριο συμμετοχών για 500 παιδιά και 50 συνοδούς, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα τρέξουν μαζί με όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», 15 Ολυμπιονίκες του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα θα εκτελέσουν μαζί τους διαδραστικά παιχνίδια Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Για ενημέρωση και εγγραφή στον αγώνα των παιδιών Chiquita Athens Kids’ Run πατήστε «εδώ». Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 ή και νωρίτερα αν έχουν καλυφθεί τα ανώτατα όρια. Παράλληλα δικαίωμα συμμετοχής στον Chiquita Athens Kids’ Run, έχουν τα παιδιά μέχρι το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένα μέχρι το 2006).

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τρόφιμα / Ποτά

My market: «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» σε όλη την Ελλάδα

H ελληνική αλυσίδα σουπερμάρκετ My market ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπλαση της πλατείας Τσιφτσή, στη Λαμία στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 συμπληρώνοντας έτσι την τρίτη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» και την πρώτη εκτός Αττικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη προηγηθεί δράσεις-παρεμβάσεις στην Αττική, στο Δήμο Βύρωνα και στο Δήμο Ίλιον.

Στη δράση ανάπλασης της πλατείας Τσιφτσή, στη Λαμία συμμετείχαν 62 εθελοντές. Οι εθελοντές ήταν εργαζόμενοι των τοπικών καταστημάτων των My market Λαμίας, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ethelon καθώς και πολίτες. Η δράση ξεκίνησε με τον καθαρισμό της πλατείας, με την απομάκρυνση απορριμμάτων που καταλάμβαναν χώρο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε φύτευση 45 φυτών και βάψιμο των 75 τ.μ. του περιβάλλοντος χώρου μετατρέποντας τον σε έναν χώρο αναψυχής. Τέλος επιδιορθώθηκαν και βάφτηκαν 20 παγκάκια.

Τα My market, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, καθώς και στην έμπρακτη συνεισφορά στην τοπική κοινότητα, μέσω πράσινων δράσεων. Με βασικό σημείο αναφοράς το περιβάλλον, τη γειτονιά και τους κατοίκους της, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει δύο ακόμα δράσεις μέσα στο 2018 και σκοπεύει το 2019 να υλοποιήσει παρόμοιες δράσεις στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια.

Συνολικά στις τρείς δράσεις (Βύρωνας, Ίλιον, Λαμία) που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των My market, «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 230 εθελοντές,

έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 200 φυτά, ενώ έχουν επιδιορθωθεί 54 παγκάκια, υπογραμμίζοντας την αξία του προγράμματος, την αξία του εθελοντισμού και την αξία της συνεισφοράς.

Περισσότερα

Εταιρείες Συμβούλων

Πρόγραμμα ROOTS: ΧΑ και Ελληνο-Αμερικανικό στη ΔΕΘ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσίαση του προγράμματος ROOTS στο Αμερικανικό Περίπτερο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνεργάτες του προγράμματος όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, η Διεθνής Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), η Grant Thornton, το CFA Society Greece και το Υπουργείο Εξωτερικών. Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας και της κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου άνοιξε την παρουσίαση του προγράμματος ROOTS, τονίζοντας την ανάγκη να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά των εταιρειών να αποκτήσει πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, εξασφαλίζοντας προϋποθέσεις οργάνωσης, διαφάνειας και καλής εταιρικής διακυβέρνησης υπό τους όρους που ζητούν οι επενδυτές. Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης παρουσίασαν τους στόχους και τις κύριες δράσεις του προγράμματος ROOTS, απευθυνόμενοι σε δυνητικούς συνεργάτες και συμμετέχοντες. Το ROOTS είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης διεθνώς ανταγωνιστικών και εμπορικά ώριμων επιχειρηματικών σχεδίων από νέες εταιρείες, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια με τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

Μέσα από μια σειρά δράσεων σύνδεσης με διεθνή δίκτυα τεχνογνωσίας, και με τη στήριξη κορυφαίων συνεργατών από το χώρο της εφαρμοσμένης έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της κεφαλαιαγοράς, το πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην αξιολόγηση όσο και στη βελτίωση της εξοικείωσης των εταιρειών με τα διαφορετικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όσο και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, το πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμενης διεθνούς τάσης για τη χρηματοδότηση του νέου ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού.

Η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), κα. Deborah Wince-Smith έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου από διεθνώς καταξιωμένους εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες στο πλαίσιο του προγράμματος, που θα βοηθήσουν τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν στρατηγικές ευκαιρίες υπό το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας.

Ο κ. Άλκης Αλεξάνδρου, Deputy General Manager, Agricultural sector εκπροσωπώντας την Τράπεζα Πειραιώς, Corporate Champion του προγράμματος ROOTS για τον αγροτικό τομέα, υπογράμμισε τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτής της κοινής προσπάθειας να αποφέρει αναπτυξιακά οφέλη, και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε πως αυτή η κινητοποίηση λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες προσπάθειες της Τράπεζας Πειραιώς να αναδείξει τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου, όπως το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας.

Συμβάλλοντας στο σχεδιασμό του εκπαιδευτικού μέρους του προγράμματος ROOTS, ο κ. Γιώργος Σεραφείμ, Καθηγητής του Harvard Business School, μίλησε για την ανάγκη όχι μόνο να εμπνεύσουμε νέους επιχειρηματίες, αλλά και να τους παρέχουμε τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν την πρωτοβουλία τους σε μία ανταγωνιστική εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκπροσωπώντας την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Σπύρος Αρσένης, NBG Business Seeds Manager μίλησε για την ανάγκη χρηματοδότησης των εταιρειών σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης τους για τη δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, συνδέοντας το πρόγραμμα ROOTS με το πρόγραμμα NBG Seeds που υποστηρίζει εταιρείες στα αρχικά τους βήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Δεληγιάννης Senior Partner, Head of Advisory της Grant Thornton, σημείωσε πως το πρόγραμμα έρχεται την κατάλληλη στιγμή, για να δώσει λύση σε υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν οργανική και στρατηγική ανάπτυξη και χρειάζονται νέες πηγές χρηματοδότησης.

Τέλος, ο κ. Βύρων Κακλόπουλος, Αντιπρόεδρος του CFA Society Greece, επιβεβαίωσε τη συμβολή του οργανισμού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ROOTS. Με τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε χρηματοοικονομικά θέματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω του CFA Institute, θα βοηθήσει τις εταιρίες να δομήσουν καλύτερα τις προτάσεις τους και να τις παρουσιάσουν σε επενδυτές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη με ανοικτή πρόσκληση σε εταιρείες που έχουν μια βιώσιμη και ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση, και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Περισσότερα

Τρόφιμα / Ποτά

Η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της κοντά στα παιδιά

Η ΔΕΛΤΑ στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και των Μητέρων SOS, προσφέροντας σε τακτική βάση γάλα και γιαούρτι για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που διαμένουν στις δομές των Παιδικών Χωριών SOS στην Αττική και εξασφαλίζοντας, με την προσφορά αυτή, τα βασικά για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών διατροφικά αγαθά.

Φέτος το Σεπτέμβριο, η ΔΕΛΤΑ, θέλοντας να ενισχύσει περισσότερο τη συνεισφορά της, υλοποίησε την πρωτοβουλία «ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ», με στόχο να καλύψει όλες τις ανάγκες των παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS στην Αττική με σχολικά είδη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν εθελοντική δράση, με πρωταγωνιστές τα παιδιά των εργαζόμενων, και συγκέντρωσαν σχολικά είδη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αττική. Με την επιθυμία κάθε παιδί να επιστρέψει φέτος στο σχολείο με χαρά, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα, η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της προσέφεραν σε κάθε ένα παιδί, όλων των ηλικιών, τη νέα του σχολική τσάντα, γεμάτη με την κασετίνα, τα τετράδια, τα χρωματιστά μολύβια και ό,τι ακόμη χρειάζεται για το σχολείο του.

Τα σχολικά είδη παρέδωσαν στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS εργαζόμενοι της εταιρείας με τα παιδιά τους, σε εκδήλωση που έγινε στο Χωριό της Βάρης, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό και στο έργο των Μητέρων SOS, που τα φροντίζουν καθημερινά με αγάπη και τους συμπαρίστανται σε κάθε τους ανάγκη.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, με ευαισθησία και συνέπεια, προσφέρει επί σειρά ετών στην κοινωνία προϊόντα της που ξεπερνούν τις 1.000.000 μερίδες κάθε χρόνο, με σκοπό την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών των συνανθρώπων μας, δίνοντας προτεραιότητα στο παιδί και την οικογένεια. Παράλληλα, οι εργαζόμενοί της, με κάθε ευκαιρία, προσφέρουν και οι ίδιοι, υλοποιώντας ποικίλες δράσεις εθελοντισμού.

Δείτε το σχετικό video στο https://www.youtube.com/watch?v=nckmqgOt8JU

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ