“Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον”

Date:

Share post:

Με αξιοσημείωτη αποδοχή, συμμετοχή και συνέργεια ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της φιλόδοξης δράσης “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!” στη νήσο Υδρούσα, έναντι της περιοχής της Βούλας.

Ο εμπνευστής, ανάδοχος της πρωτοβουλίας και συντονιστής υλοποίησης της δράσης XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην τελετή απονομών του 9ου XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022, παρουσίασε το έργο της πρώτης φάσης της δράσης μέσα από την πρεμιέρα του επίσημου βίντεο Clean Ocean for Sustainability – Official Media Clip. Ακολούθως, βασικός στόχος της δράσης είναι να συμβάλλει στην προστασία/αποκατάσταση του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και όπως ανακοινώθηκε ακολουθεί μεγάλη και διαρκής προσπάθεια. 

Σε συνεργασία με την ECOELASTIKA, του μοναδικού εγκεκριμένου από την πολιτεία φορέα, υπεύθυνου για την οικολογική διαχείριση των ελαστικών μετά το τέλος του κύκλου της ζωής τους, αναπτύσσεται ένας σχεδιασμός διαρκούς ενεργοποίησης και συμμετοχής κολυμβητών, υποβρύχιων αλιέων, αλιέων και λοιπών ενδιαφερόμενων. Σε μια πρωτοφανή άτυπη συνέργεια, όλοι εκείνοι θα σημειώνουν σε ηλεκτρονικό χάρτη εφαρμογής που θα δημιουργηθεί, ελαστικά που εντοπίζουν στην καθημερινότητά τους. Ακολούθως, ομάδα η οποία θα ελέγχει την εφαρμογή και τις συγκεντρώσεις ελαστικών, θα σχεδιάζει και ακολούθως -εξασφαλίζοντας όλες τις κατάλληλες άδειες και συμπράξεις- θα δρομολογεί την ανέλκυσή τους  πρόκειται. Όλα τα ελαστικά τα οποία θα ανελκύονται, πάντα με ορθή από πλευράς ασφάλειας/αρχαιολογίας πρακτική, πρόκειται να οδηγούνται σε μονάδες αξιοποίησης μέσω των μηχανισμών της ECOELASTIKA, η οποία φροντίζει για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας με την εφαρμογή κανόνων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας.  

Το Clean Ocean κρατώντας ως υπόδειγμα διαχείρισης την πρώτη φάση που αρμονικά πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, της Επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, της ATHINES By The Sea και την πολύτιμη έμπρακτη και οικονομική στήριξη του μεγάλου χορηγού FORD MOTOR HELLAS και των χορηγών ΗΛΕΚΤΩΡ, MINETTA Ασφαλιστική, περνώντας στην δεύτερη φάση του αναζητώντας τους απαραίτητους πόρους υλοποίησης του οράματός του, καλεί και άλλους οργανισμούς να συστρατευτούν και συνδράμουν εμπράκτως, ενώ υπόσχεται να επανέρχεται ετησίως με απολογισμό έργου και επικαιροποίηση σχεδίου δράσης επόμενου έτους. Παράλληλα, με τη βοήθεια του νέου χορηγού Elval Colour υπόσχεται την επιβράβευση εκείνων που θα σημειώσουν επωνύμως στον ηλεκτρονικό χάρτη της εφαρμογής, ελαστικό το οποίο ακολούθως θα ανελκυστεί, με μία θέση για κάθε ελαστικό, στην ετήσια κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου αξίας που θα ξεπερνά τα 2.500 ευρώ. Η Marathon Bikes, θα φροντίζει για την αξιοπιστία του ποδηλάτου, την βελτιστοποίηση της τελικής αξίας που θα φτάνει στο νικητή (προσφέροντας όλο το κέρδος της και συνοδευτικές υπηρεσίες συναρμολόγησης, υποστήριξης, κ.λπ).  

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.