Coca-Cola στην Ελλάδα: Στο πλευρό της κοινωνίας και των άγριων ζώων της Ρόδου

Date:

Share post:

Πιστή στη δέσμευση της για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η Coca-Cola στην Ελλάδα προχώρησε στην έμπρακτη και άμεση υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, μέσα από ένα σύνολο δράσεων για την ανακούφιση των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και την ενίσχυση των ενεργειών αποκατάστασης της φυσικής καταστροφής.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, η Coca-Cola στην Ελλάδα ανέλαβε τα έξοδα φροντίδας και σίτισης 4.000 ελαφιών Dama Dama, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επιβίωση τους. Οι πρόσφατες πυρκαγιές υποβάθμισαν σε μεγάλο βαθμό το φυσικό ενδιαίτημα του εμβληματικού αυτού ζώου και δημιούργησαν μία σειρά από άμεσες ανάγκες για την σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Στο πλαίσιο της δωρεάς, η εταιρεία αναλαμβάνει, σε συνεργασία με το δασαρχείο της Ρόδου και τους αρμόδιους φορείς, την κάλυψη των αναγκών σε ζωοτροφές, καθώς και την παροχή του απαραίτητου ιατρικόφαρμακευτικού εξοπλισμού, συμβάλλοντας δραστικά στο έργο της διάσωσης των ελαφιών Dama Dama της Ρόδου. 

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η καταστροφική πυργκαγιά στην Ρόδο, η Coca-Cola στην Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας. Περισσότερα από 126.000 προϊόντα διατέθηκαν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, με στόχο την υποστήριξη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, καθώς και την ανακούφιση των πυρόπληκτων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Η Μαρία Τζελέπη, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης για την The Coca-Cola Company σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ανέφερε σχετικά: «Για εμάς στην Coca-Cola, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η έμπρακτη υποστήριξη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αποτελεί κύρια προτεραιότητα της στρατηγικής μας. Η συνεργασία μας με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, προέκυψε μετά από προσεκτική χαρτογράφηση των αναγκών του νησιού και εκφράζει απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να λειτουργούμε. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με θετικό αντίκτυπο για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος».

Η Πρόεδρος Δ.Σ. της Anima Μαρία Γανωτή, σημείωσε: «Στην ANIMA πιστεύουμε ακράδαντα πως οι δράσεις για την προστασία των άγριων ζώων στηρίζονται στον ανθρώπινο παράγοντα και τη συνεργασία. Η ένωση των δυνάμεων μας με την Coca-Cola στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε τη πιο κατάλληλη στιγμή και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και υπερήφανους για τη ταχύτητα, την αμεσότητα και το συνολικό τρόπο ενεργήσαμε για αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό σκοπό: τη διάσωση και διατήρηση του ελαφιού της Ρόδου».

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content