Connect with us

Ανά Κλάδο

Coca-Cola Τρία Έψιλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη

cocacola-3e-660

Βιώσιμη ανάπτυξη για την Coca-Cola Τρία Έψιλον σημαίνει ν’ ανταποκρίνεται η εταιρία στις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες.

Σήμερα, σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος και η λειψυδρία, συντελούν στο να απέχει πολύ από την επίτευξη του στόχου της βιωσιμότητας. Πρόκειται για συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που απαιτούν άμεση δράση και το κυριότερο, επιτάσσουν την αφύπνιση και τη δραστηριοποίηση όλων προκειμένου να συμβάλλει και η εταιρία στην επίλυση τους.

Επιδίωξη της  Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι να συμβάλλουν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη. Στις τέσσερις δεκαετίες της επιχειρηματικής της δράσης, αυτός ο στόχος έχει καθορίσει την πορεία και τις επιλογές της. Στην Cola Τρία Έψιλον αποφασίζουν και ενεργούν στηριζόμενοι στην πεποίθηση ότι για να είναι μακροπρόθεσμα επιτυχημένοι, πρέπει να δημιουργούν αξία όχι μόνο για τους μετόχους τους αλλά και για όλους τους κοινωνικούς εταίρους τους.

Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την φροντίδα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνεισφορά στην υπεύθυνη λειτουργία της αγοράς και τη στήριξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.

Δεν πρόκειται μόνο για αλτρουισμό, καθώς οι δράσεις αυτές ωφελούν και την Coca-Cola Τρία Έψιλον. Περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της – για παράδειγμα, μειώνοντας την ποσότητα του νερού, της ενέργειας και των υλικών συσκευασίας που απαιτούνται για την παραγωγή ενός αναψυκτικού – αυξάνουν πρώτα την απόδοση της δικής τους παραγωγικής διαδικασίας. Μειώνουν, έτσι, αφ’ ενός μεν το κόστος τους βραχυπρόθεσμα, αφετέρου δε τους κινδύνους που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ανάπτυξη της εταιρίας  μακροπρόθεσμα.

Μέσω των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη ενισχύουν και τη δική τους ικανότητα να καινοτομούν. Χάρη στα προγράμματα αυτά εδραιώνουν τη φήμη τους ως πρωτοπόροι στον τομέα, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι τους δηλώνουν υπερήφανοι που εργάζονται στην Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Τομείς προτεραιότητας

Επειδή οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις διαρκώς πληθαίνουν και γίνονται πιο επιτακτικές, η Coca-Cola Τρία Έψιλον εστιάζει τις προσπάθειες της σε συγκεκριμένους τομείς. Προτεραιότητα δίνεται σε θέματα που βασίζονται σε τέσσερις βασικούς άξονες, στους οποίους η εταιρία προσπαθεί να λειτουργεί με υπευθυνότητα, επιδρώντας θετικά στους Κοινωνικούς Εταίρους που επηρεάζονται από τη δραστηριότητα της.

Στους 4 βασικούς άξονες περιλαμβάνονται:

  • Το Περιβάλλον
  • Η Κοινωνία
  • Η Αγορά
  • Ο Χώρος Εργασίας

 

picpage12

Περιβάλλον

Στόχος της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι η διεξαγωγή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της με τρόπο που να περιορίζει τις όποιες περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, καθώς και η ενσωμάτωση αρχών βιώσιμης ανάπτυξης στις αποφάσεις και διαδικασίες της.

Κοινωνία

Στόχος της είναι η επένδυση χρόνου, εμπειρίας και πόρων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη δημιουργία σχέσης συνεργασίας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και της χώρας γενικότερα.

Αγορά

Στόχος της είναι η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που είναι ασφαλή και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών της, η υπεύθυνη εσωτερική λειτουργία της εταιρίας, καθώς και η συνεισφορά στην υπεύθυνη λειτουργία των πελατών, των προμηθευτών και της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται.

 

Χώρος εργασίας

Στόχος της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ασφαλούς, δίκαιου και προσανατολισμένου στη συμμετοχή και ανάπτυξη των εργαζομένων της.

 

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ενέργεια/ Φυσικοί Πόροι

Διασημότητες με κοσμήματα Chopard στο UNICEF Summer Gala

Η Chopard συνεχίζοντας τις δραστηριότητες της με φιλανθρωπικούς σκοπούς, ήταν ο βασικός χορηγός του πρώτου διεθνούς Φιλανθρωπικού Γκαλά της UNICEF πού οργανώθηκε από την UNICEF Italia και την LuisaViaRoma.

Το Καλοκαιρινό Γκαλά συγκέντρωσε χρήματα για το εργο της UNICEF στην προσφορά φροντίδας και προστασίας στα πλέον ευάλωτα παιδιά του κόσμου.

Η Βρετανίδα Τραγουδίστρια και Ηθοποιός Rita Ora ελαμπε στο κόκκινο χαλί με σκουλαρίκια από την Precious Chopard Collection με ρουμπίνια πουάρ 16.56 καράτια και διαμάντια σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, με ένα διαμαντένιο δακτυλίδι από την ιδια συλλογή.  Επέλεξε επίσης νά φορέσει ενα δακτυλίδι σε ρόζ χρυσό18 καρατίων με 14.41 καράτια τουρμαλίνες και διαμάντια και ένα διαμαντένιο δακτυλίδι σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, και τά δύο από την Haute Joaillerie Collection.

Για την ερμηνεία της στην σκηνή, φόρεσε ένα κολιέ σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια 45.75 καράτια από την Haute Joaillerie Collection.

Τα κοσμήματα Chopard τίμησαν επίσης η Αμερικανίδα μοντέλο και ηθοποιός Emily Ratajkowski, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Nicole Scherzinger, η Ιταλίδα τηλεπαρουσιάστρια Melissa Satta, η Αμερικανίδα μοντέλο Jasmine Tookes, η Ρουμάνα μοντέλο Catrinel Marlon, η Γαλλίδα μοντέλο Gabrielle Caunesil κ.α..

Περισσότερα

Ψυχαγωγία

Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους

Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές οργανώνει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 29 Αυγούστου.

Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν, αλλά επιθυμούν να ενισχύσουν τους σκοπούς της διοργάνωσης, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης, αξίας από 10 ως 20 ευρώ.

Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού και συμμετέχει αφιλοκερδώς πλήθος καλλιτεχνών. Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου. Τις ίδιες μέρες έφυγε απ’ τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου. Στο πλαίσιο αυτό στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς και πολυμελής ορχήστρα.

Περισσότερα

Τουρισμός

Creta Maris Beach Resort: Γνωριμία με τον κρητικό τρόπο ζωής

Στο πλαίσιο των δράσεων «We do local» και του προγράμματος FUTOURIS, έλαβε χώρα παραδοσιακός κρητικός τρύγος στο Creta Maris Beach Resort.

Ειδικότερα, το Σάββατο 4 Αυγούστου και για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε, την ξεχωριστή, ετήσια δράση του “Κρητικού Τρύγου”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «We do local» και της συμμετοχής στο πρόγραμμα FUTOURIS.

Στόχος της δράσης ήταν η μύηση των επισκεπτών στις τοπικές παραδόσεις και τον κρητικό τρόπο ζωής, καθώς και η προβολή του κρητικού αμπελώνα και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές κρητικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες, αφού μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα μετέφεραν, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, υπό την υπόκρουση μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.

Η δράση του “Κρητικού Τρύγου” έτυχε μεγάλης συμμετοχής από την πλευρά των επισκεπτών του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και των παραδόσεις της Κρήτης.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ