Coca-Cola Τρία Έψιλον: Επιβράβευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Date:

Share post:

H CocaCola Τρία Έψιλον  με 3 σημαντικές διακρίσεις στην 6η απονομή των Environmental Awards, επιβεβαίωσε την δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και της αειφορίας, με στόχο έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα. Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον απέσπασε Χρυσό Βραβείο για την 100% ανακύκλωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων στο Σχηματάρι Mega Plant, Χρυσό Βραβείο για τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων του εργοστασίου παραγωγής τσιπς ΤΣΑΚΙΡΗΣ στην Αταλάντη και Αργυρό Βραβείο για τη στρατηγική αξιοποίησης πράσινης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2 με τη χρήση των νέων ηλεκτρικών περονοφόρων οχημάτων στις εγκαταστάσεις της.

Η Σουζάνα Ραρή, Διευθύντρια Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Ελλάδα & Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, με αφορμή την απονομή των βραβείων ανέφερε: «Οι σημαντικές διακρίσεις έρχονται ως επιστέγασμα του προσεκτικού σχεδιασμού, της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης με την οποία ολόκληρος ο οργανισμός της CocaCola Τρία Έψιλον στοχεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε θέσει ξεκάθαρους και φιλόδοξους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, για την επίτευξη των οποίων εργαζόμαστε καθημερινά».  

Πιο αναλυτικά, το Σχηματάρι Mega Plant απέσπασε το Χρυσό Βραβείο για την 100% ανακύκλωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα Zero Waste Landfill. Σημαντικό ρόλο  ως προς αυτό διαδραματίζει η συνολική μείωση παραγωγής αποβλήτων, η ορθή διαχείρισή τους και η 100% αξιοποίησή τους, όπως η ανακύκλωσή τους σε νέα υλικά και η ενεργειακή τους αξιοποίηση.  Η επίτευξη αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς το Σχηματάρι Mega Plant, αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών, απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και διαθέτει καθημερινά στην αγορά περισσότερα από 550 διαφορετικά προϊόντα για κάθε στιγμή και ώρα της μέρας. 

Χρυσό Βραβείο για τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων, απέσπασε και το εργοστάσιο παραγωγής τσιπς ΤΣΑΚΙΡΗΣ της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Αταλάντη, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής. Εφαρμόζοντας τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας έχει αναδειχθεί σε υπόδειγμα μείωσης παραγωγής απορριμμάτων με σχεδόν το 100% των παραπροϊόντων και αποβλήτων που προκύπτουν από την παραγωγική διαδικασία των τσιπς να αξιοποιείται ως πρώτη ύλη σε άλλες βιομηχανικές μονάδες.  Πιο συγκεκριμένα, το 97,3% του συνόλου των παραπροϊόντων και αποβλήτων από την παραγωγική διαδικασία αξιοποιούνται είτε ως πρώτη ύλη σε άλλες βιομηχανικές μονάδες, είτε ανακυκλώνεται σύμφωνα με τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές. 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το Αργυρό Βραβείο που έλαβε η εταιρεία για τη στρατηγική αξιοποίησης πράσινης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2 με τη χρήση των νέων ηλεκτρικών περονοφόρων οχημάτων στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της. Τα νέα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα, τεχνολογίας Li-ion, συνεισφέρουν δραστικά στη συνολική μείωση των εκπομπών CO2 στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτισή τους, αντί υγραερίου, μηδενίζοντας έτσι τις εκπομπές CO2. Από το 2019, το 75% του συνόλου του στόλου των περονοφόρων έχει αντικατασταθεί με ηλεκτρικά, ενώ μέχρι το 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρης αντικατάστασή του.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της, επιδιώκει να αυξάνει τη δραστηριότητά της μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.  Ως μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, που έχει αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρεία  στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), έχει στοχοθετήσει ένα στρατηγικό σύνολο δεσμεύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα το 2025 τις οποίες πραγματοποιεί με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

AMPLUS: Στη λίστα Best Workplaces in Technology

Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση που επιβραβεύει τη στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, δυναμικού και ευχάριστου περιβάλλοντος εργασίας για τους ανθρώπους της.

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Skip to content