COSMOTE: Τετραπλή διάκριση στα περιβαλλοντικά βραβεία «Waste & Recycling»

Date:

Share post:

Τέσσερα βραβεία απέσπασε η COSMOTE στα Waste & Recycling Awards 2017 για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, αλλά και για τη μείωση της κατανάλωσης μη ανανεώσιμων πρώτων υλών μέσω της υιοθέτησης των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας.

Τα βραβεία, που αποτελούν σημαντικό θεσμό στον τομέα του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα.

Έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, η COSMOTE υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής στρατηγικής.

Ειδικότερα, στα Waste & Recycling Awards 2017 η COSMOTE έλαβε την υψηλότερη διάκριση, κερδίζοντας τον τίτλο Winner στην κατηγορία «Smart Cities Waste Management Applications» για το έργο έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων που υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων. Την ίδια διάκριση, έλαβε και στις κατηγορίες «Closing the Loop Commitment» και «Sustainable Business» για την ενσωμάτωση των αρχών  της  Κυκλικής Οικονομίας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση φυσικών πόρων, υλικών και αποβλήτων  συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Επίσης, έλαβε τον τίτλο Highly commended στην κατηγορία «Reuse» για το πρόγραμμα συλλογής, ανακατασκευής και επαναχρησιμοποίησης παρωχημένου τερματικού εξοπλισμού (πχ modem-routers). 85.969 τεμάχια τερματικού εξοπλισμού πέρασαν από τεχνικό έλεγχο και τα 67.790, ανακατασκευάστηκαν και επαναπροωθήθηκαν στην αγορά. Το έργο συγκαταλέγεται στην αρχή «Μείωση/Επαναχρησιμοποίηση/Ανακύκλωση» που έχει υιοθετήσει.

Τα Waste & Recycling Awards αναγνωρίζουν τις καλές πρακτικές στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης και λειτουργούν ως ένας τρόπος επιβράβευσης των επιχειρήσεων, δίνοντάς τους κίνητρο να θέτουν ακόμα πιο υψηλούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content