CTY Greece: Απολογισμός 4ετίας για το κέντρο ταλαντούχων παιδιών

Date:

Share post:

Τα νέα προγράμματα αλλά και ένα σύντομο απολογισμό από τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του παρουσίασε το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece (σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 10/10/2017 στο Κολλέγιο Ανατόλια με τη στήριξη της Lidl Helllas, ως χορηγού).

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Το Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Ο απολογισμός

Από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα: 7.050 μαθητές έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις, 991 μαθητές από την Ελλάδα και τη Κύπρο συμμετείχαν στα θερινά προγράμματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, 646 μαθητές έχουν συμμετάσχει σε διήμερα προγράμματα (Σαββατοκύριακου), 337 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα online (διαδικτυακά) μαθήματα που περιλάμβαναν την εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch, εισαγωγή στη σχεδίαση ιστοσελίδων, εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού Java, 517 παιδιά έλαβαν υποτροφία για να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα-ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% του συνολικού αριθμού των παιδιών.

Το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία, το 50% από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο ποσοστό από άλλες περιοχές της χώρας. Επίσης 900 εκπαιδευτικοί έχουν επιμορφωθεί και έχουν εξοικειωθεί με τη φιλοσοφία και τα προγράμματα του CTY Greece.

Το Κέντρο προσφέρει μαθήματα online (διαδικτυακά) και διήμερα, όπως και τα μεγάλο θερινό πρόγραμμα τριών εβδομάδων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2018 θα ξεκινήσει στην Αθήνα το νέο θερινό πρόγραμμα τριών εβδομάδων ημερήσιας φοίτησης για μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως Α΄ Λυκείου. Παράλληλα προστίθενται καινούρια μαθήματα: Ψυχολογίας, Economics and Business, Νανοτεχνολογίας.

«Το CTY Greece και τα προγράμματά του έχουν τρεις στόχους: Να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις έμφυτες τάσεις και τα ταλέντα τους. Να τους δώσουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν κλίσεις που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν. Επιπλέον, να εισάγουν και να εμπλουτίσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό τοπίο με νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές και σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις» ανέφερε ο Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια.

Στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, αναφέρθηκε σε μήνυμά του ο Γιάννης Ζερβάκης, Διοικητικός Διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώ η Διευθύντρια του CTY Greece Δρ Γεωργία Τσουλφά εξήγησε με ποιον τρόπο τα προγράμματα του CTY Greece προσφέρουν ευκαιρίες στους ταλαντούχους μαθητές να αποκτήσουν τον έλεγχο της μάθησης και της γνώσης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content