Δ.Ηρακλείου Αττιής: Εκατοντάδες πολιτών παρακολούθησαν την δράση για την κατάθλιψη

Date:

Share post:

Τεράστιο ενδιαφέρον έδειξαν οι Ηρακλειώτες για την ενημερωτική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σχετικά με την Κατάθλιψη, τη νόσο του 21ου αιώνα. Εκατοντάδες πολιτών γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου για να ακούσουν μεθόδους πρόληψης, αναγνώρισης αλλά και αντιμετώπισης της ασθένειας.

«Η Κατάθλιψη όσο εύκολα μπορεί να σε συντρίψει εάν σε βρει μόνο, τόσο απλά μπορεί να την αντιμετωπίσεις εάν μιλήσεις, εάν ζητήσεις βοήθεια. Αυτός είναι και ο στόχος αυτής της δράσης: να μιλήσουμε, να μην αισθανθεί κανένας μόνος», είπε δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Γιώργος Οικονομίδης.

«Το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για να νικηθεί η κατάθλιψη είναι να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να ζητήσουμε βοήθεια. Αν βοηθήσαμε έστω και έναν άνθρωπο, είτε τον ίδιο, είτε κάποιον στο περιβάλλον του, να κάνει αυτό το βήμα τότε επιτύχαμε τον σκοπό μας. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος: να προσφέρουμε ένα πλήθος υλικών αλλά και άυλων κοινωνικών υπηρεσιών. Οι ημερίδες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, συγκαταλέγονται σ’ αυτό το κοινωνικό πλαίσιο παροχών και υπηρεσιών που με κόπο αλλά και διάθεση προσφοράς ξεδιπλώνονται στην πόλη μας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Φιλοξενούμενοι ομιλητές ήταν ο Ορέστης Γιωτάκος (ψυχίατρος MD, MSc, PhD, υπεύθυνος της «ομπρέλα»), που μίλησε για την «Κατάθλιψη στο Πλαίσιο του Χώρου Εργασίας» και η δρ. Νατάσα Σουρέτη, (ψυχολόγος Υγείας, γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια, EMDR Practitioner) που ανέλυσε τον ρόλο της γνωσιακής ψυχοθεραπείας στην κατανόηση της Κατάθλιψης.

Από την δική της πλευρά η διευθύντρια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Μαίρη Καραμπέτσου, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι στη νόσο της Κατάθλιψης, με τελευταία αυτήν της διάθεσης σχετικού ερωτηματολογίου στο ΚΕΠ Υγείας.

Θυμίζουμε, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα (το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ), ξεκινούν με την συμπλήρωση του εν λόγω ερωτηματολόγιου – εγκεκριμένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – στο γραφείο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (δημαρχείο, Στ. Καραγιώργη 2, 1ος όροφος), με την βοήθεια του αρμόδιου υπαλλήλου, σε μια διαδικασία που χρειάζεται μόλις 10 – 15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να διαγνωστεί εάν ο ενδιαφερόμενος πάσχει ή κινδυνεύει να νοσήσει από κατάθλιψη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΠ Υγείας, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 15:00 και στα τηλέφωνα 2132000274-272.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.