Δ.Ηρακλείου: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Date:

Share post:

Δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την πρόληψη, την διάγνωση αλλά και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη στις μεγαλύτερες ηλικίες διοργανώνει αυτό το διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεργασία με την AMKE «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη», την ευγενική υποστήριξη του κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου απευθύνει την σχετική εκστρατεία στα πέντε δημοτικά ΚΑΠΗ και το ΚΑΠΗ του Ερυθρού Σταυρού, που φιλοξενείται στην πόλη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πάνω από 600 μέλη της τρίτης ηλικίας να εξεταστούν, αριθμός πρωτοφανής για μια τέτοια δράση.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.

Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου.

Δωρεάν εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης.

Δωρεάν εξετάσεις Διαβητικής Νευροπάθειας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, η εκστρατεία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες από το Α’ ΚΑΠΗ, θα συνεχιστεί μεθαύριο 16 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ της οδού Πρασίνου Λόφου και κατόπιν στα υπόλοιπα ως εξής:

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στους χώρους των ΚΑΠΗ και συγκεκριμένα: 23/11/17 Β΄ ΚΑΠΗ, 30/11/17 ΚΑΠΗ Αυγής, 6/12/17 ΚΑΠΗ Ερυθρού Σταυρού και 12/12/17 ΚΑΠΗ Καναπίτσας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content