Δ.Ηρακλείου: Στις υπηρεσίες των δημοτών εθελοντές γιατροί

Date:

Share post:

Στην διαρκή υπηρεσία των Ηρακλειωτών τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής άρχισαν τη σεζόν με δεκαπέντε εθελοντές ιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, την φθινοπωρινή περίοδο.

Καθημερινά οι γιατροί δέχονται δωρεάν τους δημότες στον χώρο των ιατρείων, 2ος όροφος δημαρχείου Ηρακλείου Αττικής (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρ. Αντύπα), κατόπιν ραντεβού που κλείνεται στο τηλέφωνο 2132000196.

Για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικότερα εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ανασφάλιστοι, άποροι κτλ), η ομάδα των εθελοντών γιατρών εμπλουτίζεται συνεχώς, τόσο σε αριθμό, όσο και ειδικότητες.

Ήδη και άλλοι Ηρακλειώτες γιατροί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό των Δημοτικών Ιατρείων.

«Είναι, πραγματικά, συγκινητική η διάθεση των ιατρών για εθελοντική προσφορά, για να μας βοηθήσουν να προσφέρουμε στους κατοίκους της πόλης μας υπηρεσίες που προστατεύουν την υγεία τους και θωρακίζουν την οικογένεια. Γι` αυτό, τους ευχαριστώ θερμά», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή.

Πέρα από την βασική λειτουργία (εξέταση, προληπτικός έλεγχος, συνταγογράφηση) τα Δημοτικά Ιατρεία προσφέρουν υπηρεσίες όπως δωρεάν εμβολιασμούς, παροχή πιστοποιητικών υγείας για μαθητές, ενημερωτικές δράσεις προώθησης θεμάτων υγείας κτλ.

Στην υπηρεσία των Δημοτικών Ιατρείων αυτή τη στιγμή υπηρετούν οι γιατροί: Bezushka Αlina – Δερματολόγος, Γαβριελάτος Γεράσιμος – Καρδιολόγος, Γελαδάκη Ουρανία- – Παιδίατρος, Γεωργίου Βασιλική – Ψυχολόγος, Ζαφειράκης Γιώργος – Οφθαλμίατρος,

Κάκκος Γιώργιος – Ορθοπεδικός, Κορτεσιάδης Δημήτρης – Γυναικολόγος, Κουτσοστάθης Στάθης – Παθολόγος, Κυριαζόπουλος Εμμανουήλ – Καρδιολόγος, Μπούζιος Γεώργιος – Παιδίατρος, Νικολόπουλος Ευάγγελος – Αγγειοχειρουργός, Συρράκος Παναγιώτης – Γυναικολόγος, Φιλίππου Κων/νος – Παθολόγος, Χανιώτου Αικατερίνη – Πνευμονολόγος, Χόνδρος Παναγιώτης – Χειρουργός Οφθαλμίατρος.

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε λίγο διάστημα τα Δημοτικά Ιατρεία θα διευρύνουν ακόμα περισσότερο την δραστηριότητά τους με την έναρξη λειτουργίας του καινούργιου δημοτικού οδοντιατρείου, το οποίο θα στεγαστεί, επίσης, στον 2ο όροφο του δημαρχείου. Με τη συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων, τα Δημοτικά Ιατρεία θα προσφέρουν δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο και βασικές οδοντιατρικές επεμβάσεις.

Σύντομα ολοκληρώνεται και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, προκειμένου το οδοντιατρείο να τεθεί σε λειτουργία.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content