Daikin: Ανθρωπιστική βοήθεια στην προσφυγική κρίση της Ουκρανίας

Date:

Share post:

Η Daikin θα προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους στην Ουκρανία και σε όσους αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ως παγκόσμιος όμιλος, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 160 χώρες και σχεδόν 90.000 υπαλλήλους, η Daikin δίνει μεγάλη σημασία στην προστασία, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων της και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο.

Η Daikin, συμφωνα με ανακοίνωσή της, αποφάσισε να προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία παρέχει προστασία και βοήθεια στο λαό της Ουκρανίας. Η Daikin θα δωρίσει επίσης προϊόντα για τους χώρους φιλοξενίας και τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις των προσφύγων. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της Daikin θα συγκεντρώσουν πόρους για να στηρίξουν τους Ουκρανούς συναδέλφους τους και τις οικογένειές τους.

Ο Masatsugu Minaka, Senior Executive Officer της Daikin Industries και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daikin Europe, δήλωσε: «Η Daikin Europe έχει περισσότερους από 1.000 Ουκρανούς υπαλλήλους που εργάζονται στα 2 εργοστάσιά μας στην Τσεχική Δημοκρατία και πολλούς ακόμα που εργάζονται σε διάφορα μέρη στον όμιλό μας. Είμαστε συντετριμμένοι από τη δύσκολη κατάσταση στην πατρίδα τους και ελπίζουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν στο πρότερο ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον. Η Daikin θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την όλη κατάσταση, ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων μας, καθώς και να συνεργάζεται με τους διάφορους φορείς ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η Daikin στην Ευρώπη, έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλους παράγοντες.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.