ΔΕΔΔΗΕ: Πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τα παιδιά των εργαζομένων

Date:

Share post:

Πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τα παιδιά των εργαζομένων του εγκαινιάζει ο ΔΕΔΔΗΕ, που ανακοίνωσε χορηγία – για πρώτη φορά – σχετικού προγράμματος, στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει.

Έχοντας δεσμευθεί να σταθεί αρωγός της νέας γενιάς στηρίζοντας την πρόοδο, τη γνώση, την προσπάθεια και την εξέλιξη, η διοίκηση θεωρεί ότι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του ΔΕΔΔΗΕ από την αρχή της λειτουργίας του.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, με επίκεντρο τη νεολαία, εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο δράσεων του ΔΕΔΔΗΕ, με έμφαση στην υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης των νέων ανθρώπων.

Το Πρόγραμμα υποδέχθηκαν θερμά 300 παιδιά εργαζομένων της εταιρείας, τα οποία θα λάβουν δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία του χώρου.
Αναλυτικότερα, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει για κάθε παιδί τεστ προσωπικότητας και επαγγελματικών ενδιαφερόντων και συμβουλευτική συνεδρία με ολόκληρη την οικογένεια. Τα τεστ θα υλοποιηθούν διαδικτυακά, ενώ οι συνεδρίες θα διεξάγονται δια ζώσης για τα παιδιά που διαμένουν σε μεγάλες πόλεις ή διαδικτυακά όταν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, απευθύνεται σε παιδιά της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.