ΔΕΛΤΑ: Εκπαιδευτική ημερίδα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης ΓΑΙA

Date:

Share post:

Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί από το 2012 το Σχέδιο Δράσης ΓΑΙΑ, με σκοπό τη στήριξη της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας, μέσα από δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης, καθώς και την αξιοποίηση ελληνικών καλλιεργειών για την παραγωγή ζωοτροφών.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί εκπαιδευτικές ημερίδες, που στόχο έχουν την εκπαίδευση και επιμόρφωση των κτηνοτρόφων στις ορθές γεωργικές και κτηνοτροφικές πρακτικές, την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της ευζωίας των ζώων και την ανάδειξη της συμβολής των παραπάνω στη βιωσιμότητα της αγελαδοτροφικής φάρμας.

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η εκπαιδευτική ημερίδα της ΔΕΛΤΑ με θέμα «Η βιωσιμότητα των γαλακτοπαραγωγικών μονάδων μέσω της εφαρμογής ορθών κτηνοτροφικών πρακτικών». Την εκδήλωση, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης τονίζοντας τη σημαντικότητα ανάληψης τέτοιων πρωτοβουλιών στην περιοχή, παρακολούθησε με ενδιαφέρον πλήθος παραγωγών της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών κτηνιατρικών και γεωτεχνικών υπηρεσιών.

Ανάμεσα στους ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Αμοιρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντικούς παράγοντες του περιβάλλοντος και της εν γένει διαχείρισης που διασφαλίζουν την ευζωία των ζώων. Στην ομιλία του τόνισε εμφατικά ότι η βελτίωση της αναπαραγωγικής απόδοσης των εκτροφών, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευζωία των ζώων, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για βιώσιμη και αειφόρο κτηνοτροφία και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού γάλακτος.

Για τη σημασία της βιωματικής εκπαίδευσης και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κτηνοτροφικό τομέα μίλησε ο Ευάγγελος Βέργος, επικεφαλής της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης υποτροφιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που προσφέρει η ΔΕΛΤΑ σε νέους κτηνοτρόφους. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ημερίδας, ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα υποτροφιών της ΔΕΛΤΑ για το 2018.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content