Connect with us

Εκπαίδευση

Deree: Τιμά τους φοιτητές του και υπότροφους του ΙΣΝ

Το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Μαΐου, επιφύλασσε ιδιαίτερη συγκίνηση για πολλούς φοιτητές του Deree – Τhe American College of Greece και υπότροφους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην ειδική τελετή που παραχωρήθηκε προς τιμή τους, με αφορμή την εισαγωγή τους στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Κολλεγίου.

Πρόκειται για αριστούχους φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ οι οποίοι παρακολουθούν το Παράλληλο Πρόγραμμα Σπουδών του Κολλεγίου, έναν κύκλο 6-7 μαθημάτων, ο οποίος οδηγεί στην απόκτηση ενός minor (υποειδίκευσης) από τις 43 που προσφέρονται στο Deree. Μέσω του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών του Deree, οι φοιτητές απολαμβάνουν: πρόσβαση στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, τη δυνατότητα να τελειοποιήσουν τα αγγλικά τους, εμπειρίες σπουδών στο εξωτερικό μέσα από το πρόγραμμα Study Abroad, ευκαιρίες για εργασία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μέσω internships, τη δυνατότητα να «χτίσουν» ένα βιογραφικό ελκυστικό στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

«Έχω την τιμή και το προνόμιο να βρίσκομαι ανάμεσά σας σήμερα, στην ετήσια τελετή των Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» δήλωσε στον λόγο της η Χριστιάνα Βερδελή, παράλληλη φοιτήτρια μάρκετινγκ στο Deree και δευτεροετής στη Νομική Αθηνών. «Αυτή η υποτροφία έδωσε μία μοναδική ευκαιρία σε εμάς, τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, να πλουτίσουμε τη μόρφωσή μας φέρνοντάς μας σε επαφή με τη διαφορετική προσέγγιση που ακολουθούν τα διεθνή πανεπιστήμια. Θέλω, λοιπόν, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία» συμπλήρωσε η φοιτήτρια ευχαριστώντας τα δύο ιδρύματα.

Για τη γενναιόδωρη στήριξη του Ιδρύματος Νιάρχος στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών μίλησε και ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δρ. Ντέιβιντ Χόρνερ. Χάρη σε αυτή, από το 2014 οπότε και ξεκίνησε το Πρόγραμμα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Recharging the Youth» (Επανεκκίνηση της νεολαίας), το Κολλέγιο έχει κατορθώσει να προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες και εκπαιδευτικές εμπειρίες σε περισσότερους φοιτητές. Από την έναρξή του έως σήμερα, το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree αριθμεί 272 υπότροφους ΙΣΝ ενώ αυτήν τη στιγμή το παρακολουθούν περισσότεροι από 700 παράλληλοι φοιτητές.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή πιστοποιητικών στους φοιτητές ενώ ακολούθησε networking reception.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Δωρεά 500 μασκών προσώπου από την PCN Materials IKE

Στη δωρεά 500 μασκών προσώπου με αντιβακτηριδιακή επίστρωση, με σκοπό την προστασία των ερευνητών και του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης, προχώρησε η εταιρία PCN Materials IKE, τεχνοβλαστός του ΙΤΕ, η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το European Investment Fund μέσω του VC «Big Pi».

Τις μάσκες παρέδωσε στον πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ερευνητής του ΙΤΕ, καθηγητής Γιώργος Κυριακίδης. Πρόκειται για κοινές μάσκες από βαμβακερό ύφασμα, το οποίο έχει εμπλουτιστεί εξωτερικά με αντιβακτηριδιακή επικάλυψη, η οποία ενεργοποιείται με το φως, φυσικό ή τεχνητό. Πάντως δεν πρόκειται για πιστοποιημένο προϊόν για τον Covid-19 αλλά για αντιβακτηριδιακό απέναντι σε κλεψιέλα,  στρεπτόκοκος, σταφυλόκοκκος και άλλα παρόμοια.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

5Th Annual Sustainability Summit για τη Βιώσιμη Ανάκαμψη

Τo ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE), διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Annual Sustainability Summit, στις 13 Οκτωβρίου 2020, με θέμα: “How to reach a Sustainable Recovery: Challenges and Opportunities”. 

Η εκδήλωση, που φέτος θα πραγματοποιηθεί ως live digital event, θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις και θα παρουσιαστεί η νέα έκδοση του βιβλίου Practical Sustainability Strategies: How to Gain a Competitive Advantage (Wiley) του Νίκου Αυλώνα, που πρόσφατα εκδόθηκε στην Αμερική, ενώ  η πρώτη του έκδοση χρησιμοποιείται από διακεκριμένα πανεπιστήμια στην Αμερική και στην Ευρώπη. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η έρευνα του MBA International Sustainable Development and Circular Economy Club για το Greenwashing. 

Η φετινή εκδήλωση έχει ως στόχο να περιγράψει πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν αλλά και να υποστηρίξουν την ηγεσία για ανάκαμψη από την κρίση που επέφερε η πρωτοφανής πανδημία με τρόπο βιώσιμο και υπεύθυνο. H έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από τον Καθηγητή Eric Soderquist, Διευθυντή MBA International Program (ΟΠΑ), ενώ συντονιστής θα είναι ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του MBA International.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθούν τιμητικά βραβεία σε εταιρείες που υλοποίησαν σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με μετρήσιμο κοινωνικό αποτύπωμα, εν μέσω της κρίσης του Covid-19, ενώ θα δοθούν και διακρίσεις σε φοιτητές του MBA International.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Στήριξη των νέων επιχειρηματιών από το ΕΑΠ

Τον 6ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» για το έτος 2020, προκηρύσσει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Μάνατζμεντ και Δημοσίας Διοίκησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ιδρύματος. 

Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  απευθύνεται σε φοιτητές/τριες, απόφοιτους/ες κάθε προγράμματος και βαθμίδας σπουδών του Ε.Α.Π., αλλά και σε άτομα τα οποία απασχολούνται ενεργά σε ερευνητικούς τομείς και προγράμματα του Ιδρύματος. Στόχος του είναι η στήριξη των προτάσεων υποψήφιων επιχειρηματιών, κάτι που κατ επέκταση στοχεύει και στην στήριξη της ελληνικής αγοράς εργασίας και της ελληνικής οικονομίας.

‘Ετσι, οι νικητές του θα αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες mentoring, ειδικών σεμιναρίων για την υποστήριξη της πρότασης τους, υποστήριξης σε επίπεδο υποδομών, πρόσβασης στην επόμενη φάση σχετικών μεγάλων πανελλαδικών δράσεων.

H θεματολογία των υπό κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων είναι:

α) ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, 

β) εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη 

γ)  καινοτομία στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Κλάδο- powered by MOSAIC»

Ο  6ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός πραγματοποιείται και πάλι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σύνδεση με το Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας προγράμματος NBG Business Seeds  και με την στήριξη των χορηγών: Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – OK!Thess, Orange Grove, HIGGS, MOSAIC, P-Consulting, AthensFashionGate, MPDO, MindSpace, οι οποίοι και θα στηρίξουν τα διακριθέντα επιχειρηματικά σχέδια με δράσεις και παροχές ενίσχυσης της επιχειρηματικής τους δράσης.

Χορηγός επικοινωνίας της όλης δράσης είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, ενώ υποστηρίζεται και από την πρωτοβουλία  REBRAIN GREECE. 

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ