ΔΕΣΦΑ: Διακρίσεις στα “Health and Safety Awards 2018”

Date:

Share post:

Σημαντικές διακρίσεις για τις επιδόσεις του στους τομείς της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία απέσπασε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στο πλαίσιο των “Health and Safety Awards 2018”, λαμβάνοντας τέσσερα (4) βραβεία στη διάρκεια της ειδικής τελετής απονομής που διοργανώθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο ΔΕΣΦΑ ξεχώρισε στο διακεκριμένο θεσμό για την προσήλωση και τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ το πλήθος των φετινών διακρίσεων έφεραν τον Διαχειριστή στην κορυφαία τριάδα (Top 3) των επιχειρήσεων της φετινής διοργάνωσης όλων των επιχειρηματικών κλάδων.

Ειδικότερα, ο ΔΕΣΦΑ βραβεύθηκε ως WINNER στον επιχειρηματικό κλάδο «Πετρέλαιο & Πετροχημικά», σε ένα βραβείο που αποτελεί και τη μέγιστη αναγνώριση στη συνολική διαχείριση της υγείας και ασφάλειας στον κλάδο. Το βραβείο παρέλαβε από πλευράς του ΔΕΣΦΑ ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών του Διαχειριστή, Πέτρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο ΔΕΣΦΑ απέσπασε:

Βραβείο GOLD για το «Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας ως θεμέλιο κουλτούρας» στην κατηγορία Κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας/Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας. Το βραβείο παρέλαβε ο Σεραφείμ Ιωαννίδης, Διευθυντής Ποιότητας & Ασφάλειας του ΔΕΣΦΑ.

Βραβείο GOLD για το «Σχεδιάζουμε, Ελέγχουμε, Βελτιώνουμε» στην κατηγορία Ετοιμότητα Αντίδρασης σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης/Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας. Το βραβείο παρέλαβε ο Νίκος Κατσής, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας ΕΣΦΑ του Διαχειριστή.

Βραβείο SILVER για το «Σύστημα Διαχείρισης Επάρκειας» στην κατηγορία Εκπαίδευση & Ευαισθητοποίηση/Δραστηριότητες Εμπέδωσης Εταιρικής Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διαχείρισης Έργων του ΔΕΣΦΑ, Ιωάννης Χωματάς.

Διαχειριζόμενος ένα δίκτυο συνολικού μήκους 1.462 χιλιομέτρων, τον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας και πλήθος εγκαταστάσεων ανά την ελληνική επικράτεια, ο ΔΕΣΦΑ έχει θέσει την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία στην κορυφή των προτεραιοτήτων του. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει διεθνή πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές, με στόχο να παρέχει και να διατηρεί ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζομένους του, τους εργολάβους, τους stakeholders και όσους ενδέχεται να επηρεάζονται από τις δραστηριότητές του.

Το υψηλό επίπεδο του ΔΕΣΦΑ στον τομέα αυτό, μεταξύ και άλλων παραγόντων, είχε πρόσφατα σαν αποτέλεσμα την ανάληψη της συντήρησης του ελληνικού τμήματος του Trans Adriatic Pipeline (TAP) μήκους 550 χιλιομέτρων.

Στη φωτογραφία στην απεικονίζονται από αριστερά οι κ.κ.: Ι. Χωματάς, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διαχείρισης Έργων, Π. Θεοδωράκης, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών, Σ. Ιωαννίδης, Διευθυντής Ποιότητας & Ασφάλειας και Ν.  Kατσής, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας ΕΣΦΑ.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content