ΔΕΣΦΑ: Αναφορά Ανθρακικού Αποτυπώματος & Βιωσιμότητας

Date:

Share post:

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) εξέδωσε την Αναφορά Ανθρακικού Αποτυπώματος και Βιωσιμότητας, με την οποία μετρά την επίδοσή του σε μια σειρά δεικτών Ασφάλειας, Ποιότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και στοχεύοντας στον υπολογισμό του ανθρακικού του αποτυπώματος με τη μεγαλύτερη ακρίβεια, πραγματοποιήθηκε επικαιροποίηση των συντελεστών εκπομπής και παράλληλα ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων κατανάλωσης.

Διαπιστώθηκε πως για το έτος 2016, επιτεύχθηκε σημαντική βελτίωση του Οικολογικού και του Κοινωνικού αποτυπώματος του ΔΕΣΦΑ, καθώς επιτεύχθηκαν οι υψηλοί στόχοι που η εταιρεία είχε θέσει σε μια σειρά από Περιβαλλοντικούς και Κοινωνικούς δείκτες.

Η Αναφορά του Ανθρακικού Αποτυπώματος βρίσκεται σε συμφωνία με το Greenhouse Gas Protocol (GHG), ως μία διεθνώς αποδεκτή μεθοδολογία υπολογισμού Αερίων του Θερμοκηπίου και είναι συμβατή και με άλλα διεθνή πρότυπα υπολογισμού, όπως το ISO 14064:2013, το οποίο επιτρέπει την άμεση ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα εθνικά και διεθνή μητρώα αερίων του θερμοκηπίου.

Η έκδοση της Αναφοράς Βιωσιμότητας και Ανθρακικού Αποτυπώματος αποτυπώνει τη δέσμευση της Διοίκησης του ΔΕΣΦΑ, των εργαζομένων και όλης της εταιρείας, στις προσταγές της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΔΕΣΦΑ.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.