ΔΕΣΜΟΣ: Συμπαράσταση προς τους πληγέντες

Date:

Share post:

Συγκλονίζει η ανταπόκριση της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας στις εκκλήσεις βοήθειας για τους πυρόπληκτους κι ενώ το μέγεθος των διαστάσεων της τραγικής καταστροφής δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό ακόμα.

Στελέχη της ΜΚΟ “Δεσμός”, στο πλαίσιο ολοήμερης επίσκεψης στους πληγέντες δήμους και φορείς της Ανατολικής Αττικής με αγαθά πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν χάρις στην προσφορά δεκάδων ιδιωτών, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε την πρώτη αξιολόγηση των αναγκών σε πραγματικό χρόνο:

  1. Οι ανάγκες σε ρουχισμό, τρόφιμα, νερά, φάρμακα, αναλώσιμο φαρμακευτικό υλικό κ.α. έχει προς το παρόν καλυφθεί
  2. Έχουν εγκατασταθεί κέντρα διαλογής και διανομής των ειδών στους εμπλεκόμενους δήμους, που υποστηρίζονται με την πολύτιμη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών
  3. Αξιολόγηση της κατάστασης των υφιστάμενων σπιτιών είναι σε εξέλιξη από τα αρμόδια επιτελεία

Μέσα σε μόνο δύο ημέρες, ο Δεσμός έγινε αποδέκτης αυθόρμητων δωρεών ιδιωτών και εταιρειών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι τρόποι δωρεάς είναι οι εξής:

Μέσω PayPal εδώ PayPal

ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΗΠΑ:  Μέσω American Friends Fund of DesmosGR λαμβάνεται φορολογική ελάφρυνση σύμφωνα με το καθεστώς 501(c)3 των ΗΠΑ.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
ALPHA BANK
Δικαιούχος: ΔΕΣΜΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
IBAN: GR1101401240124002002006831

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: ΔΕΣΜΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
IBAN: GR0601720960005096088276847

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content