Διαδικτυακή πύλη έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας Ευρώπη»

Date:

Share post:

Η διαδικτυακή πύλη www.horizoneurope.gr η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στην ελληνική γλώσσα για το «Ορίζοντας Ευρώπη», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία με προϋπολογισμό 95,5 δις ευρώ για την περίοδο 2021-2027. 

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για τα ευρωπαϊκά προγράμματα πλαίσιο από το 1999,  ανακοινώνει την ολοκλήρωση της ανάπτυξης εξειδικευμένης διαδικτυακής πύλης για το νέο πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας Ευρώπη». Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ αποτελεί μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας και λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας από το 1991.

Στόχος της διαδικτυακής πύλης www.horizoneurope.gr είναι η παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης στην ελληνική γλώσσα, προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των ελληνικών φορέων στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πλαίσιο με προϋπολογισμό 95,5 δις ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Το www.horizoneurope.gr αποτελεί έναν εύχρηστο ιστότοπο που περιέχει με απλό και εύληπτο τρόπο όλες τις πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα πλαίσιο, οργανωμένες σε ξεχωριστές ενότητες, ώστε να είναι εύκολη η περιήγηση των επισκεπτών. Επιπλέον, η διαδικτυακή πύλη διατηρεί επικαιροποιημένο το περιεχόμενο των πληροφοριών για τον «Ορίζοντα Ευρώπη». Ταυτόχρονα, παρέχει σύνδεση με δυναμικά εργαλεία ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για όλα τα νέα προγράμματα εργασίας. 

Η διαδικτυακή πύλη, που σχεδιάστηκε με γνώμονα την εύκολη πρόσβαση των χρηστών σε σημαντικές πληροφορίες του «Ορίζοντα Ευρώπη», περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Δομή και στόχοι του «Ορίζοντα Ευρώπη»
  • Νεωτερισμοί σε σχέση με τον «Ορίζοντα 2020»
  • Κανόνες συμμετοχής
  • Ανοικτές προκηρύξεις
  • Νέα και ημερολόγιο εκδηλώσεων
  • Σύνδεση με εργαλεία στο Funding and Tenders Opportunities Portal
  • Δημοσιεύσεις και στατιστικά σε σχέση με την ελληνική συμμετοχή στα προγράμματα πλαίσιο
  • Υπηρεσίες Help-Desk 
  • Επικοινωνία με τα Εθνικά Σημεία Επαφής του «Ορίζοντα Ευρώπη»

Από τη διαδικτυακή πύλη θα πραγματοποιείται είσοδος στην πλατφόρμα «Framework Programmes Consultation Platform», η οποία θα λειτουργεί ως Εθνική Πύλη για τη διασύνδεση και υποστήριξη των θεσμικών φορέων του ελληνικού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος πλαίσιο «Ορίζοντας Ευρώπη», με στόχο την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση και την ενίσχυση της συμμετοχής της ελληνικής ερευνητικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας στο πρόγραμμα πλαίσιο.

Το περιεχόμενο της διαδικτυακής πύλης ανανεώνεται διαρκώς με βάση τις εξελίξεις στον «Ορίζοντα Ευρώπη» και την ανακοίνωση των νέων προγραμμάτων εργασίας.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content