Connect with us

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Dialectica: Επέκταση στις ΗΠΑ και επένδυση στους ανθρώπους

Την πορεία συνεχούς δυναμικής ανάπτυξης συνεχίζει και για το 2020 η Dialectica, με στόχο τον διπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας καθώς και την επέκταση δραστηριοτήτων της στην αγορά των ΗΠΑ. Η ελληνική startup, που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2015 με προσωπικό 4 ατόμων και σήμερα μετρά ήδη πάνω από 160 εργαζόμενους και γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο, συνεχίζει σταθερά και σε μηναία βάση τη διαδικασία των προσλήψεων νέων πτυχιούχων ελληνικών ΑΕΙ, ενώ συνολικά το δυναμικό της Dialectica αναμένεται, μέχρι τα τέλη του 2020, να ξεπεράσει τους 250 εργαζόμενους.

«Μόνο μέσα στον περασμένο Ιανουάριο, προχωρήσαμε σε 21 προσλήψεις που αποτελούν κατά κύριο λόγο πτυχιούχους ελληνικών ΑΕΙ. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς, ταλαντούχους νέους που μπορούν να διαπρέψουν σε οποιοδήποτε επαγγελματικά τομέα αλλά και ελληνικά ΑΕΙ, όπως το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Είμαι ευτυχής που ως Dialectica συμβάλλουμε κι εμείς στην εθνική προσπάθεια να σταματήσει το brain drain από τη χώρα μας», αναφέρει ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας.

Επισημαίνεται ότι για το 2019, η Dialectica συμμετείχε ενεργά σε επιχειρηματικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο που αγγίζουν 180 δισ. ευρώ. Η εταιρεία, με αυστηρά διεθνές πελατολόγιο, παρέχει υπηρεσίες στον τομέα της έρευνας αγοράς, αναλύοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται μια συμφωνία εξαγοράς και εστιάζοντας στη διαδικασία σύνδεσης των πελατών της με ειδικούς που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά της αγοράς. Στόχος της Dialectica είναι να παρέχει πλήρη πρόσβαση στους ειδικούς προκειμένου ο πελάτης της να αξιολογήσει εάν πρέπει να προχωρήσει σε κάποια επιχειρηματική κίνηση, ενώ το πελατολόγιό της περιλαμβάνει θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, μεγάλες πολυεθνικές, private equity funds και συμβουλευτικές εταιρείες.

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει και εμπλουτίσει περαιτέρω το καινοτόμο και βραβευμένο εργασιακό μοντέλο που εφαρμόζει από την αρχή της ίδρυσής της και στηρίζεται στη διαρκή εκπαίδευση και επιβράβευση των εργαζομένων της. Όπως τονίζει ο κ. Τσαρούχας, «στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους εργαζόμενους μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναγνώρισης και ανταμοιβής σε επίπεδο αμοιβών, παροχών, επαγγελματικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος εργασίας. Είναι στη φιλοσοφία και στο dna της Dialectica η στρατηγική επένδυση στους ίδιους μας τους ανθρώπους, ώστε να διαμορφώνουμε συνεχώς ένα ιδανικό περιβάλλον για να ξεδιπλώνουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Ο Υπ. Οικονομικών στο ψηφιακό κέντρο καινοτομίας της Pfizer

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο επισκέφτηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, όπου τους υποδέχτηκε η Ομάδα Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer.

Ο επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη, Nico Gariboldi, μοιράστηκε μαζί τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες και λεπτομέρειες, σχετικά με το βασικό σκεπτικό και τον στρατηγικό σχεδιασμό του HUB, τα οποία περιλαμβάνουν την πρόσληψη περίπου 200 επιστημόνων στο εργατικό δυναμικό του έως το τέλος του 2020, προσελκύοντας έτσι πίσω στην πόλη εργαζόμενους που αναζήτησαν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό.

Η Pfizer αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών και του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, η οποία υποδηλώνει για άλλη μία φορά, το ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για την επιτυχία της επένδυσης. Αυτή μπορεί να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στους ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς της υγείας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Επίσης, θα προσθέσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αλλά και θα συμβάλλει στην μετατροπή του brain drain σε brain gain.

Το ψηφιακό και τεχνολογικό κέντρο καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου της Pfizer και θα είναι στενά συνδεδεμένο με το εξωτερικό οικοσύστημα. Η Pfizer θα δημιουργήσει ένα δίκτυο με τα στελέχη της και τους τοπικούς φορείς, με σκοπό να  παρέχει διάφορες υπηρεσίες και  προγράμματα. Το ψηφιακό κέντρο  θα αναπτύξει τις απαραίτητες καινοτόμες  λύσεις για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών της εταιρείας, οδηγώντας στην ανακάλυψη νέων θεραπειών που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ασθενών.

Η Θεσσαλονίκη παρέχει ένα δυναμικό οικοσύστημα νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με ένα υψηλού επιπέδου  ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον με ποιοτικό εργατικό δυναμικό  που μπορεί  να λειτουργήσει, λόγω γεωγραφικής θέσης, ως πύλη προς τη ΝΑ Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψη, o Nico Gariboldi δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή, υποδεχτήκαμε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στις εγκαταστάσεις του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας  της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Η εμφανής στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, μας ενθαρρύνει περαιτέρω για την ανάπτυξη ενός κέντρου που θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους ψηφιακούς φάρους καινοτομίας για την Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση για ολόκληρη την Ελλάδα.  Για αυτόν τον σκοπό, στοχεύουμε στη στελέχωση του κέντρου, που είναι σε εξέλιξη, με επιστήμονες με βαθιά και ουσιαστική γνώση του αντικειμένου τους, ώστε να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο κέντρο και να συντελέσουν στη δημιουργία σημαντικών επιστημονικών επιτευγμάτων».

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Women Do Business: H νικήτρια του Business Incubator Κρήτης

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε η νικήτρια του πρώτου Business Incubator (εκκολαπτήριο επιχειρήσεων) Κρήτης, μια δράση που υποστηρίζεται  από τον οργανισμό Women Do Business και έχει ως στόχο να στηρίξει νέες startups για να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους πορεία.

Το ταξίδι του πρώτου Business incubator, ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου και έπειτα από αρκετές συμμετοχές, τρεις ήταν αυτές που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές. Πρόκειται για τις Μαργιάννα Τζεβελέκου, Μαρία Φιορέντζη και Μαρία Αγογλωσσάκη, τρεις δυναμικές γυναίκες που πίστεψαν στην επιχειρηματική τους ιδέα και βρήκαν το θάρρος να την πουν με σκοπό να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους.

Έτσι λοιπόν, την περασμένη Τετάρτη στον πολυχώρο του café Hugs, έγινε η παρουσίαση των τριών επιχειρηματικών ιδεών. Κριτές ήταν οι Μαρία Νταγλέρη, δημιουργός της Dagleris coaching and training και σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Μάγδα Κατόπη, σύμβουλος εταιρικής ανάπτυξης και  επικοινωνίας και συμμετέχων σε εξειδικευμένα προγράμματα και δομές καθοδήγησης νέων δυνητικών επιχειρήσεων. Φυσικά από την κριτική επιτροπή του πρώτου business incubator στην Κρήτη, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συνιδρύτριες του Women Do Business, Έρη Παυλάκη & Νατάσα Γρηγοράκη.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαργιάννα Τζεβελέκου, με μια επιχειρηματική ιδέα που εντυπωσίασε και παράλληλα συγκίνησε όλους τους κριτές, αφού στόχος της είναι να μπορέσει να ιδρύσει ένα πρότυπο κέντρο εκμάθησης ξένων γλωσσών για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, με μια ολιστική προσέγγιση και στηριζόμενο στην μη τυπική εκπαίδευση. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε και τις πολύ πρωτότυπες ιδέες των άλλων δύο συμμετεχόντων, της Μαρίας Φιορέντζη όπου η επιχειρηματική της ιδέα αφορά την διαχείριση αποβλήτων καφέ και της Μαρίας Αγογλωσσάκη που δημιουργεί μοναδικές και πολύ πρωτότυπες θήκες κινητών από βιτρό.

Η νικήτρια του business incubator Μαργιάννα Τζεβελέκου, κερδίζει δωρεάν Mentoring, δωρεάν Business Coaching, δωρεάν Λογιστική και Νομική Καθοδήγηση, δωρεάν Social Media εκπαίδευση για ένα χρόνο και πρόσβαση σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και startup accelerators. Επίσης, το Women Do Business θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια και των άλλων δυο συμμετεχόντων, τους προσφέρει δωρεάν mentoring με σκοπό να σχηματοποιήσουν ένα business model canvas έτσι ώστε να έχουν ένα πιο ξεκάθαρο επιχειρηματικό πλάνο που θα τις βοηθήσει να δώσουν μια ολοκληρωμένη μορφή στην ιδέα και το όνειρό τους.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

14.000 πολίτες ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα World of Difference

Περισσότεροι από 14.000 συμπολίτες μας επωφελήθηκαν από το κοινωνικό έργο που προσέφεραν με τη δύναμη της τεχνολογίας σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς οι νικητές του 10ου κύκλου του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο, παρά την πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 

Συγκεκριμένα, οι 10 νέοι προσάρμοσαν τον τρόπο εργασίας τους στη νέα πραγματικότητα και ενίσχυσαν το έργο Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών της επιλογής τους, με περισσότερους από 14.000 άμεσα ωφελούμενους. Παράλληλα, ευαισθητοποίησαν χιλιάδες ακόμα συνανθρώπους μας, μέσα από την κοινοποίηση του έργου τους, θίγοντας έτσι την ανάγκη συνδρομής όλων μας σε καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 10ου κύκλου του προγράμματος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας, Γεώργιος Σταμάτης δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που βλέπω πως η νέα γενιά οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την ίδια όσο και για τους συνανθρώπους της, και με πάθος και αποφασιστικότητα επιλέγει να κάνει τη διαφορά και να συμβάλλει στην επίλυση καίριων ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Εξίσου με χαροποιεί που ενημερώνομαι για προγράμματα, όπως το World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, που υλοποιείται με συνέπεια και διαχρονικότητα τα τελευταία 10 χρόνια. Ένα πρόγραμμα που όχι μόνο προσφέρει εργασία στον τομέα της κοινωνικής απασχόλησης, αλλά κινητοποιεί τους νέους ώστε να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών».

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone Ελλάδας, δήλωσε «Η αναγνώριση του προγράμματος World of Difference από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας αποτελεί πράξη ουσιαστικής σημασίας για το Ίδρυμα Vodafone. Επισφραγίζει την επετειακή αυτή χρονιά του προγράμματος, η οποία ολοκληρώνεται με μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε με τον στρατηγικό μας συνεργάτη HIGGS – Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα για τον κοινωνικό αντίκτυπο του προγράμματος που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Ο νέος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο και αναμένουμε τους νέους, που με τη δύναμη της τεχνολογίας και το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο, θα αλλάξουν τον κόσμο!».

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ