Connect with us

Απασχόληση/επιχειρηματικότητα

Διάλογος για την εκπαίδευση στη ΔΕΘ

H εκπαίδευση μπαίνει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην ενότητα Digital Greece Pavilion – Περίπτερο 12, μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται για 2η χρονιά από τους Industry Disruptors – Game Changers και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη ΔΕΘ – HELEXPO.

Μέσα σε ένα τριήμερο, από το Σάββατο 7/9 μέχρι και τη Δευτέρα 9/9, με τη θεματική “Παιδεία για τον 21ο αιώνα”, οι 100mentors, The Tipping Point και Βig Bang School, συγκεντρώνουν ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο της εκπαίδευσης, ερευνητές πανεπιστημίων από Ελλάδα και εξωτερικό, μαθητές και φοιτητές, με κοινό σημείο, την αυθεντική επιθυμία για μια Εκπαίδευση ανθρωποκεντρική, βιωματική, οικουμενική που ενσωματώνει ομαλά τις τεχνολογικές εξελίξεις, και μας μαθαίνει να θέτουμε τα σωστά ερωτήματα, σε ένα κόσμο γεμάτο απαντήσεις.

Στη ΔΕΘ πρόκειται να κορυφωθεί μια συζήτηση που γίνεται διαδικτυακά όλο το χρόνο από 5.000 μέντορες (από τη Ελληνική διασπορά και 44 χώρες) και πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που συζητούν ηλεκτρονικά, ζωντανά και ασύγχρονα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας και στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέντορες, θα δώσουν το παρών στη Θεσσαλονίκη. Με τη διοργάνωση τριών live panels και με θέματα από τη σημασία της ερώτησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, το AI & το Media Literacy μέχρι τον επαγγελματικό προσανατολισμό/κατάρτιση, υπό το πρίσμα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και του ανοίγματος προς τον κόσμο, μαθητές και φοιτητές ακόμα και από τα πιο ακριτικά νησιά και χωριά της Ελλάδας, θέτουν την ατζέντα και δίνουν το ρυθμό της συζήτησης, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να συμμετέχουν στη συζήτηση.

Εκπαιδευτικοί δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, καθηγητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνουν live τη δική τους οπτική για την Εκπαίδευση, ενώ συμμετέχουν ηλεκτρονικά καθηγητές πανεπιστημίων καθώς και επαγγελματίες & ερευνητές του χώρου, όπως ο Μιχάλης Μπλέτσας διευθυντής του MIT Media Lab, με ασύγχρονες απαντήσεις 100 δευτερολέπτων στις ερωτήσεις μαθητών από όλο τον κόσμο.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

WoT Business Camp on tour σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Το Business Camp on tour του Women On Top, που ξεκινάει φέτος με την υποστήριξη της Google, είναι μια σειρά από εργαστήρια επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης, για γυναίκες που ζουν εκτός Αθήνας και θέλουν, σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει να χτίζουν τη δική τους επιχείρηση.

Μια νέα σειρά εργαστηρίων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, από το Women On Top, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Google και με στόχο την επιχειρηματική ενδυνάμωση των γυναικών της ελληνικής περιφέρειας. Πρώτοι σταθμοί, από 13 έως 15 Δεκεμβρίου, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

Το Business Camp on tour του Women On Top απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να ανακαλύψουν το επιχειρηματικό τους όραμα, να αξιολογήσουν αν είναι έτοιμες να γίνουν επιχειρηματίες, να ενημερωθούν για πιθανές πηγές χρηματοδότησης, καθώς και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και εργαλεία, που θα τις βοηθήσουν να υποστηρίξουν, να αναπτύξουν και να προωθήσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια (και τον εαυτό τους).

Η σειρά εργαστηρίων υποστηρίζεται από τη Google μέσω του Grow With Google, που παρέχει δωρεάν εκπαίδευση, προϊόντα και εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν τους ανθρώπους να βρίσκουν δουλειές, να προωθούν την καριέρα τους ή να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους. Στην Ελλάδα, το Grow With Google εφαρμόζεται μέσα από το Grow Greek Tourism Online, ένα πρόγραμμα παροχής δωρεάν συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τις τουριστικές επιχειρήσεις, σχετικά με ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία – όχι μόνο της Google αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου – έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά για να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, έχουν εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα πάνω από 120.000 άνθρωποι.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Ευρωπαϊκή διάκριση για τον CEO του Junior Achievement Greece

Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Jounior Achievement Europe εξελέγη ο Γενικός Διευθυντής (CEO) του Junior Achievement  Greece, Aργύρης Τζικόπουλος, που θα εκπροσωπεί τους συναδέλφους του στα συνολικά 41 παραρτήματα του Junior Achievement σε όλη την Ευρώπη στα Διοικητικά Συμβούλια του JA EUROPE και JA WORLDWIDE.

Οι Ευρωπαίοι CEO του Junior Achievement, ψήφισαν τον κ. Τζικόπουλο για Πρόεδρό τους, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες επιτυχίες στις οποίες οδήγησε τη μαθητική επιχειρηματικότητα και το Junior Achievement  Greece και προσδοκώντας ότι με τις ηγετικές του ικανότητες θα καταφέρει να συμβάλλει έτσι ώστε ο οργανισμός να μπει σε νέα, δυναμική τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο του Junior Achievement που διεξάγεται αυτές τις ημέρες (18-22 Noεμβρίου 2019) στο Βερολίνο με συμμετέχοντες εκπροσώπους και διευθυντικά στελέχη 75 χωρών του Junior Achievement από όλο τον κόσμο. Τον κ. Τζικόπουλο βράβευσε η CEO του JA Europe Caroline Jenner, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement  Europe, Adam Warby. Μαζί με την ανάληψη της Προεδρίας ο κ. Τζικόπουλος παρέλαβε και το βραβείο της 2ης Πανευρωπαϊκής θέσης που κατέκτησε το Junior Achievement  Greece, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύχθηκε MODEL NATION. Η βράβευση αυτή έρχεται να επισφραγίσει την εξαιρετικά θετική εικόνα του Junior Achievement  Greece στην ελληνική κοινωνία και την μεγάλη προοπτική για ευρεία εφαρμογή των προγραμμάτων μαθητικής επιχειρηματικότητας για το καλό των παιδιών και της Ελλάδας.

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Found.ation: Συνέδριο για τις “έξυπνες πόλεις”

Συνέδριο με θέμα «Έξυπνες Πόλεις & Βιώσιμη Διαχείριση της Ενέργειας» διοργανώνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στους χώρους του The HUB Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα) το Found.ation και ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA).

Η Ουγγαρία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία οικοσυστήματα καινοτομίας διότι στη χώρα επενδύθηκαν τεράστια ποσά τις τελευταίες δεκαετίες και έχει στο ιστορικό της 13 βραβεία Νόμπελ, κυρίως στον τομέα της καινοτομίας. Μπορεί η Ελλάδα να διδαχθεί από αυτά τα παραδείγματα και να κερδίσει το στοίχημα για τη δημιουργία έξυπνων πόλεων.

O Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) σε συνεργασία με το Found.ation επιχειρούν να φέρουν κοντά το ελληνικό και το ουγγρικό οικοσύστημα αναδεικνύοντας τις βέλτιστες πρακτικές και λύσεις στους τομείς Smart Cities και Sustainable Energy Management, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και τη δημιουργία ενός πλαισίου για εμπορικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών.

Εκπρόσωποι από σημαντικές ουγγρικές τεχνολογικές εταιρείες και επενδυτές θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη βιωσιμότητα που θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ουγγρικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Business Grove. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, καθώς και το πρόγραμμα του συνεδρίου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://smarthungary.eu/. Για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ