Διεθνείς εμπειρογνώμονες στο Sustainability Forum 2017

Date:

Share post:

Με πολλές συμμετοχές από τον επιχειρηματικό τομέα και καλεσμένους ομιλητές διεθνούς κύρους, ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου το “Sustainability Forum 2017, a training, networking and professional development event”, από τη Global Sustain, το οποίο πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά φιλοξενούμενο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη».

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, η Marialuisa Tamborra, Deputy Head of Unit, DG Research Innovation, I1 Strategy – Directorate Climate Action & Resource Efficiency, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Βέλγιο, μίλησε για τους στόχους για το κλίμα και τη βιωσιμότητα μέσω της δημόσιας πολιτικής και ειδικότερα για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, την κυκλική οικονομία και την COP21.

Ο Neil Stevenson, Διευθύνων Σύμβουλος, Global Implementation, International Integrated Reporting Council, Ηνωμένο Βασίλειο, μίλησε στους συμμετέχοντες για τους ενοποιημένους απολογισμούς αναφερόμενος σε αυτούς ως την λύση για τις παγκόσμιες επιχειρηματικές προκλήσεις.

Η Georgina Goff, Senior Director of Marketing, Communication and Corporate Citizenship, EMEA – Flex, Ιρλανδία, ανέλυσε στους συμμετέχοντες πώς η τεχνολογία υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη ενώ ο Toby Crewe, International Solutions Director, Energy & Sustainability Services, Schneider Electric, Ηνωμένο Βασίλειο, μίλησε στους συμμετέχοντες για την ενέργεια, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Η Eila Kreivi, Director, Head of Capital Markets Department, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Λουξεμβούργο, ανέλυσε την Αγορά των Πράσινων Ομολόγων και η Giulia Ferrati, Corporate Social Responsibility Manager της Walgreens Boots Alliance, Ηνωμένο Βασίλειο, ανέδειξε πώς η Walgreens Boots Alliance έχει ενσωματώσει επιτυχώς τους στόχους SDGs στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Ο Δρ. Tim Lindsey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Highlander Innovation, Ηνωμένες Πολιτείες, μύησε για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα και την εφαρμογή τους από τη θεωρία στην πράξη ενώ η Sharon Jackson, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της European Sustainability Academy (ESA), ανέπτυξε την τρόπους δημιουργίας μίας βιώσιμης επιχείρησης.

Ο Μάκης Τζέης, Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius Credit Insurance στην Ελλάδα, μίλησε για την ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Francesca Palamidessi, Coordinator Corporate and Stakeholder Relations, Global Reporting Initiative (GRI), Ολλανδία, ανέλυσε τους Απολογισμούς βιωσιμότητας μέσω των νέων GRI Standards ενώ ο Matthew Patsky, Chief Executive Officer, Trillium Asset Management, Ηνωμένες Πολιτείες, ανέπτυξε την προσέγγιση της Trillium Asset Management για υπεύθυνες επεδύσεις.

To επόμενο Sustainability Forum είναι προγραμματισμένο στις 5 Οκτωβρίου 2018.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.