Διεθνής Διάκριση για το Impact Hub Athens στην Ουάσιγκτον

Date:

Share post:

Με το βραβείο IVLP Alumni “Social Innovation & Change” τιμήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ η συνιδρύτρια του Impact Hub Athens, Σόφη Λάμπρου, κατά τη διάρκεια της  ετήσιας συνάντησης του προγράμματος Global Ties U.S. 2018.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική διεθνή βράβευση για το Impact Hub Athens, το οποίο φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια από την ίδρυσή του.

«Το βραβείο αυτό έρχεται ως μια αναγνώριση του συλλογικού έργου που έχει επιτελέσει το Impact Hub Athens τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο σε τοπικό επίπεδο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, πάντα σε σύνδεση και διαρκή συνεργασία με το διεθνές δίκτυο Impact Hub» δήλωσε η κ. Λάμπρου. «Σας ευχαριστούμε για την πίστη που δείχνετε στο έργο μας και την υποστήριξη της δικής μας προσπάθειας για τη δημιουργία μιας θετικής αλλαγής στην κοινωνία μας, προς έναν πιο δίκαιο, πιο ανεκτικό και πιο βιώσιμο κόσμο», πρόσθεσε.

Η Σόφη Λάμπρου είναι απόφοιτος του Διεθνούς Προγράμματος Ηγεσίας Επισκεπτών (IVLP), στο οποίο συμμετείχε το φθινόπωρο του 2015 κατόπιν πρόσκλησης από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνδέοντας αναγνωρισμένους καθώς και αναδυόμενους ξένους επαγγελματίες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους, μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής για την οικοδόμηση αμοιβαίας κατανόησης σε θέματα επιχειρηματικής και πολιτισμικής ανάπτυξης και στρατηγικής. Από την ίδρυσή του το 1940 έως και σήμερα περίπου 200.000 συμμετέχοντες με διακεκριμένο έργο από όλο τον κόσμο έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα – ανάμεσά τους και 500 πρώην και νυν αρχηγοί κρατών, καθώς και κορυφαία στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στη διάρκεια της ομιλίας της κατά την παραλαβή του βραβείου, η κα Λάμπρου χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «ένα φυτώριο για την καλλιέργεια νέων ευκαιριών και συνεργασιών» ενώ ευχαρίστησε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα τόσο για την ευκαιρία που της έδωσε να συμμετέχει στο πρόγραμμα όσο και για την υποψηφιότητα του Impact Hub Athens για το συγκεκριμένο βραβείο.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content