Διεθνής διάκριση για το ελληνικό ντοκιμαντέρ EGEO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Το βραβευμένο περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ «EGEO – Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ» σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μαρκολέφα και του Bastian Fischer διακρίθηκε στην κατηγορία Best International Short Film στην επετειακή διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ GEO FILM FESTIVAL στην Ιταλία η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 21 Νοεμβρίου 2020. 

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια παραγωγή της Mind the Bump σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη και το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), Τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Σικίνου, Σερίφου, Κιμώλου και Φολεγάνδρου. 

Το EGEO είναι ένα οδοιπορικό για τη σχέση ανθρώπου και θάλασσας με επίκεντρο τις Κυκλάδες. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2018 και συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, με σειρά προβολών και διακρίσεων σε καταξιωμένα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

 «Το EGEO μας καλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα, την ανεκτίμητη αυτή πηγή ζωής που σήμερα περισσότερο από ποτέ, κινδυνεύει. Αυτό το βραβείο μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή και τους διοργανωτές του φεστιβάλ για την επιλογή της ταινίας μας.», δήλωσαν οι σκηνοθέτες και παραγωγοί Βίκυ Μαρκολέφα και Bastian Fischer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!