Διεύρυνση συνεργασίας της PLAYMOBIL Hellas με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Date:

Share post:

Την επέκταση και διεύρυνση της πολυετούς και επιτυχημένης συνεργασίας τους ανακοίνωσαν σε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, η PLAYMOBIL Hellas και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Επισφραγίζοντας τη διαχρονική στήριξή της στο έργο του Συλλόγου, η PLAYMOBIL Hellas, μέσω του PLAYMOBIL FunPark στην Κηφισιά, αποτελεί πλέον Συνεργαζόμενο Κέντρο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προσβασιμότητα σε όσο γίνεται περισσότερα κέντρα εγγραφής και κατά συνέπεια στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας.

Αποτελώντας, από το 2012, σταθερό συνεργάτη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η PLAYMOBIL Hellas έχει προσφέρει ήδη 100.000 ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του, μέσω του κοινωνικού προγράμματος PLAYMOBIL play & give, ενώ σε δεκάδες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει, ήταν παρόντες εκπρόσωποι του Συλλόγου για την ενημέρωση & εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η εταιρεία, πιστή στο όραμά της να εμπνέει το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς όσους βρίσκονται σε ανάγκη, έλαβε την πρωτοβουλία να λειτουργήσει το PLAYMOBIL FunPark ως Συνεργαζόμενο Κέντρο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με στόχο την ενημέρωση, προσέλκυση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους στην Ελλάδα και μαζί τους να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρει συμβατό δότη στη χώρα του όποιος χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών για να σώσει τη ζωή του.

Έτσι, όσοι επισκέπτες του PLAYMOBIL FunPark -ηλικίας 18 έως 45 ετών- επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για την προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων, να  εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να προσφέρουν την ελπίδα για ζωή σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.   Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε θερμά την PLAYMOBIL Hellas για την προσφορά της στο έργο του Συλλόγου: “Φέτος, με την Playmobil Hellas κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Η Playmobil γίνεται από σήμερα Συνεργαζόμενο Κέντρο με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός πως έχουμε στο πλευρό μας μία από τις πιο αγαπημένες διαχρονικά εταιρείες παιχνιδιών, όπως είναι η Playmobil, με παιχνίδια που χαρίζουν το χαμόγελο στα παιδιά και με ποικίλες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την εθελοντική συμμετοχή στο έργο μας”.

Την εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, αλλά και των παιδιών που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα, μαζί με τις οικογένειές τους, προλόγισαν ο Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Νοσοκομείων, Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π.&Α. Κυριακού», Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Ο Γιώργος Παγώνης, Γενικός Διευθυντής της PLAYMOBIL Hellas δήλωσε σχετικά: “Μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια παρουσίας του PLAYMOBIL play & give στην ελληνική αγορά, προσπαθούμε κάθε χρόνο να εξελίσσουμε το πρόγραμμα. Φέτος, σε συνεργασία μαζί σας θα δημιουργήσουμε στο PLAYMOBIL FunPark έναν «δορυφόρο» για το Όραμα Ελπίδας – ήδη έχουν εκπαιδευτεί οι άνθρωποι του PLAYMOBIL FunPark, οι οποίοι θα γίνουν αρωγοί της προσπάθειας. Πιστεύω ότι αυτό είναι και η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε σε αυτή τη φοβερή προσπάθεια που έχει γίνεται από το Σύλλογο, ώστε να σωθούν χιλιάδες παιδιά”.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή κοινού συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και του κυρίου Γιώργου Παγώνη.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content