Connect with us

Ασφάλειες

Διημερίδα της Interamerican στο “Orange Grove”

Το τρίτο κατά σειρά εργαστήριο για το Program Increment Planning της Interamerican, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος μετασχηματισμού της με εφαλτήριο την Πληροφορική, οργανώθηκε στις 21 και 22 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει η Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα για το πρόγραμμα “Orange Grove”.

Η συνάντηση διατμηματικών ομάδων εργασίας, με συμμετοχή 150 στελεχών και εργαζομένων της Interamerican, ολοκληρώθηκε με έναν ουσιαστικό επίλογο αναφοράς στις ανατρεπτικές αλλαγές που η ψηφιακή εποχή σηματοδοτεί σήμερα και για το μέλλον, για τις αγορές, το επιχειρείν και την εργασία, προσδιορίζοντας νέες, μεγάλες προκλήσεις. Σε αυτές τις αλλαγές αναφέρθηκαν ο Ολλανδός πρέσβης, Caspar Veldkamp και οι Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος και Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Interamerican.

Ο χώρος στις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας, στον οποίο λειτουργεί το “Orange Grove”, αποτελεί “θερμοκοιτίδα” εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Η Interamerican συνεργάζεται με την Ολλανδική Πρεσβεία υποστηρίζοντας το “Orange Grove” χρηματοδοτικά από το 2014, καθώς και με διάθεση στελεχών της για mentoring. Η εταιρεία αναγνωρίζει, με αυτό τον τρόπο, την εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και την προσέλκυση επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις αυτού του πρωτοποριακού οικοσυστήματος που, όπως επεσήμανε ο πρέσβης κατά την εκδήλωση, φέρνει στο προσκήνιο νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα και τη νέα, ταλαντούχα γενιά.

Επισημαίνεται ότι η μεθοδολογία Agile για τη διαχείριση και ανάπτυξη έργων στην Interamerican αποτελεί βασικό μοχλό για την υιοθεσία ενός νέου τρόπου εργασίας στο πλαίσιο αλλαγής της διοικητικής οργάνωσης, ενδυνάμωσης της σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας, υποστήριξης της καινοτομίας και δημιουργίας προοπτικών εξέλιξης για τους εργαζομένους της εταιρείας – τομέων που συναρτώνται και επιταχύνουν συνολικά τον μετασχηματισμό του οργανισμού.

Στη φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της Interamerican στο “Orange Grove” της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SDG's

“Tribes for business”: Πώς η Interamerican οργανώνεται σε «φυλές»

Στο επιχειρηματικό μοντέλο “Tribes for business” που εφαρμόζεται στην Interamerican, κινητροδοτεί τους εργαζόμενους και συνδέει γύρω από ένα κοινό σκοπό την επιχείρηση, το ανθρώπινο δυναμικό και τον καταναλωτή αναφέρθηκε στο 18ο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας, με τίτλο “Tribes: Joined by Purpose”, στις 19 Οκτωβρίου 2020, ο Γιάννης Καντώρος , CEO της  INTERAMERICAN .

Όπως εξήγησε ο Γ. Καντώρος ο μετασχηματισμός της εταιρείας από μία παραδοσιακά και ιεραρχικά οργανωμένη εταιρεία σε έναν agile οργανισμό, της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει λύσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερο κόστος. Η υιοθέτηση του tribes for business συνεπάγεται τον μετασχηματισμό της επιχείρησης και την αυξημένη ευθύνη και αρμοδιότητα στις λεγόμενες «φυλές» που συνδέονται με έναν εταιρικό σκοπό (purpose).

«Δεδομένης της φύσης των εργασιών τους οι ασφαλιστικές θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους την έννοια της βιωσιμότητας και της αειφορου ανάπτυξης και να σχεδιάζουν αντιλαμβανόμενες τον αντίκτυπο της στρατηγικής τους μετά από 10 ή 20 χρόνια.

Άρρηκτρα συνδεδεμένη με την έννοια του sustainability είναι και η έννοια του σκοπού και της ιδέας γύρω από την οποία μπορεί να συσπειρωθούν και να εμπνευστούν άνθρωποι». «Είναι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καντώρος «το κίνητρο για να πηγαίνει κανείς στο γραφείο του χαρούμενος. Αντίθετα οποιοσδήποτε βραχυπρόθεσμος στόχος όπως τα επίπεδα κερδών ή κάτι άλλο που είναι στενά συνδεδεμένο με ένα απλό εταιρικό στόχο, φθείρεται πολύ γρήγορα στην πράξη. Η επίτευξη στους οικονομικούς δείκτες έρχεται μέσα από την επίτευξη των σκοπών στα tribes και την κουλτούρα driven purpose company».

Το δέντρο σκοπών: Πώς λειτουργούν τα Tribes

“Στην Interamerican λόγω μεγέθους υπάρχουν πολλά Tribes. Κάθε ένα πρέπει να αναπτύξει το δικό του σκοπό. Για παράδειγμα το trIbe για τις μετακινήσεις έχει έναν εξειδικευμένο σκοπό, το ίδιο και το tribe για την υγεία και το οικονομικό μέλλον.

Το tribe της τεχνολογίας υποστηρίζει τα άλλα στην εκπλήρωση των σκοπών τους. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί όλο το σύστημα. Οι άνθρωποι που εργάζονται στην εταιρεία παρακινούνται από ένα σκοπό που δεν είναι γενικός και αφηρημένος, αλλά δίνει νόημα και στη δική της δουλειά και καθημερινότητα. Και αυτό γιατί σαν μέλος μιας ομάδας σκέφτονται πώς μπορούν να συνεισφέρουν στον τελικό σκοπό. Έτσι χτίσαμε το δέντρο τον σκοπών στην Interamerican, το οποίο οι εργαζόμενοι έχουν αγκαλιάσει με πολλή αγάπη και πολύ ενθουσιασμό”.

Όπως αναφέρει ο κ. Καντώρος «στην αρχή ο μεγάλος μετασχηματισμός που επιχειρήσαμε ήταν αρκετά δύσκολος. Ήταν καινούριο εγχείρημα για την ελληνική αγορά και έπρεπε να απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα, όπως τι είναι αυτό που κάνουμε, γιατί το κάνουμε και τι σημαίνει στην πράξη. Τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά και αυτή τη στιγμή η εταιρεία λειτουργεί με ευχαριστημένος υπαλλήλους που με τη σειρά τους κάνουν ευχαριστημένους τους πελάτες».

Πώς συμβάλλουν τα tribes στο χτίσιμο της σχέσης με τον πελάτη

Η οργάνωσης μιας εταιρείας γύρω από tribes είναι καλύτερη από το παραδοσιακό μοντέλο. Όσο το περιβάλλον γίνεται όλο και περισσότερο ψηφιακό όλο και περισσότερο πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο η παραδοσιακή ιεραρχία αργεί πάρα πολύ να αντιληφθεί τις εξωτερικότητες. «Και είναι λογικό όταν πρέπει επτά άνθρωποι να καταθέσουν την άποψή τους σε μία απλή απόφαση θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο από μία ομάδα η οποία είναι οργανωμένη χωρίς ιεραρχία και έχει και όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να αποφασίσει. Έχουμε επομένως καλύτερη κατανόηση των αναγκών και ταχύτερη αντίδραση στις ανάγκες των πελατών. Αυτό σημαίνει οργάνωση σε tribes. Μειώνει το χρόνο και μειώνει τα έξοδα. Eίναι πολύ πιο εύκολο και φτηνό να κάνεις πολλές δοκιμές στο πλαίσιο ενός tribe από το να κάνεις μεγάλα project τα οποία μετά από 1-2 χρόνια μπορεί να αποτύχουν. Η οργάνωση αυτή είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο νέο ψηφιακό περιβάλλον που όλοι μας καλούμαστε να επιχειρήσουμε».

Νέα κουλτούρα στην επιχείρηση

«Οι εργαζόμενοι αναδεικνύονται εν προκειμένω σε πρωταγωνιστές σε αυτή την αλλαγή», επισημαίνει ο κ. Καντώρος. «Αυτός που «χάνει» σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση είναι θα έλεγα με την ευρύτερη έννοια το μάνατζμεντ της εταιρείας και αυτό το λέω γιατί η οργάνωση γύρω από Tribes θέλει λιγότερη ιεραρχία άρα και πολύ λιγότερο management σε σχέση με τα παραδοσιακά μοντέλα.

Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης όχι μόνο στο να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει αλλά και στο να δεχτούν και τα αποτελέσματα τους. Προφανώς χρειάζεται κάποια εκπαίδευση και χρόνος ώστε να μεταβούμε από το ένα μοντέλο στο άλλο. Ένα παράδειγμα που λέμε πολλές φορές είναι ότι έχουμε ένα πρόβλημα όπως λχ υπάρχει αυτό το ποτάμι και πρέπει να χτίσουμε μία γέφυρα. Στο παραδοσιακό μοντέλο θα χτίζαμε τη γέφυρα και θα μετράγαμε κάθε μέρα την απόδοση, τώρα αυτό που κάνουμε είναι να πούμε στους εργαζόμενους να βρουν τρόπο να περάσουμε απέναντι. Αυτό σημαίνει η μετάβαση από ένα παραδοσιακό μοντέλο σε ένα μοντέλο που η καρδιά χτυπάει στα Tribes”.

Μοντέλο ηγεσίας στα tribes

H ηγεσία στα Tribes μοιράζεται ουσιαστικά την εξουσία των αποφάσεων με πολλούς ανθρώπους. «Αυτό σημαίνει» αναλύει ο κ. Καντώρος «να αναγνωρίσεις ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να γνωρίζει τα πάντα και να κάνει τα πάντα. Θα πρέπει σε πολλά πράγματα να υιοθετήσει τις απόψεις των συνεργατών του που πολλές φορές μπορεί να μην είναι ταυτόσημες με τις δικές του. Άρα είναι κατά κάποιον τρόπο ένας ποιο δημοκρατικός και πιο οριζόντιος τρόπος ηγεσίας που δεν είναι εύκολος. Φεύγουμε από το παραδοσιακό μοντέλο που είναι ο λόγος του ισχυρού μέσα στην εταιρεία και πάμε σε έναν ηγέτη που περισσότερο εμπνέει και επηρεάζει, παρά κατευθύνει με απολυταρχικό τρόπο».

Περισσότερα

SDG's

МеtLife: Μαζί για έναν δίκαιο κόσμο με περισσότερη ισότητα

Η MetLife Ελλάδας και το Lean in Hellas ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για την άμβλυνση των έμφυλων διακρίσεων και την προώθηση της ισότητας στην Ελλάδα.

Στο σημερινό κόσμο, η έμφυλη ισότητα, πέρα από θεμελιώδη κοινωνική επιταγή, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως θέμα που πρέπει να απασχολεί τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με την έρευνα Women in The Workplace 2020 που παρουσίασε πρόσφατα το Lean in, σε συνεργασία με την εταιρεία McΚinsey, οι γυναίκες δοκιμάζονται περισσότερο από την πανδημία, απ’ ότι οι άνδρες. Είναι ενδεικτικό ότι 1 στις 4 γυναίκες στις ΗΠΑ σκέφτεται να εγκαταλείψει την καριέρα της ή να την περιορίσει, ενώ στην Ελλάδα η γυναικεία ανεργία καταγράφει πολύ υψηλότερα ποσοστά, σε σχέση με την ανδρική.

Σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο και δύσκολο περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι γυναίκες και ειδικά οι εργαζόμενες γυναίκες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, η MetLife Ελλάδας θέλει να σταθεί δίπλα τους, παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και να βγουν μπροστά.

Η συνεργασία της MetLife Ελλάδας και του Lean in Hellas αφορά σε δράσεις στοχευμένες τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας για την ενδυνάμωση και την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών στελεχών της εταιρείας, όσο και στην επίτευξη μίας ισορροπημένης εργασιακής και προσωπικής ζωής σε γυναίκες σε όλη την Ελλάδα.

H Eλένη Σδούγκα, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της MetLife Ελλάδας & Κύπρου είπε χαρακτηριστικά: «Στη MetLife κατανοούμε απόλυτα τη σημασία της συμβολής των γυναικών στην κοινωνία και στην οικονομία και αυτό το δείχνουμε έμπρακτα, με τις γυναίκες να αποτελούν πάνω από το 50% των εργαζομένων μας παγκόσμια και πάνω από το 73% στην Ελλάδα, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τα ανώτερα στελέχη της να είναι 40% παγκόσμια και 44% για την Ελλάδα. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ταλέντο και στη δυναμική τους και γι’ αυτό θέλουμε να τις βοηθήσουμε να αναπτύξουν στο μέγιστο τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους, να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να διεκδικούν περισσότερα και να εκφράζονται χωρίς αναστολές. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με την ομάδα του Lean in Hellas θα μας βοηθήσει να το καταφέρουμε».

Η Θάλεια Αγγελίδη, διευθύντρια Μarketing και Επικοινωνίας της MetLife Ελλάδας δήλωσε: «Για τη MetLife η ισότητα των φύλων αποτελεί δομική αξία, αλλά και βασικό μέρος της επιχειρηματικής της στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής διαμορφώνει ένα εργασιακό περιβάλλον, το οποίο ενσωματώνει τις ανάγκες και τις αξίες των γυναικών, τόσο ως εργαζομένων όσο και ως πελατών μας. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρία έχει εντατικοποιήσει προσπάθειές της για την ένταξη περισσότερων γυναικών στο δυναμικό της, ενώ έχει αναλάβει παγκόσμια δέσμευση στην ενθάρρυνση των γυναικών να αναλάβουν ευρύτερους ρόλους ηγεσίας, τόσο εσωτερικά σε όλες τις χώρες στις οποίες βρίσκεται όσο και ευρύτερα στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Σήμερα, οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία μας οδηγούν στην εντατικοποίηση αυτής της προσπάθειας, γι’ αυτό και η συνεργασία με την οργάνωση Lean in στην Ελλάδα, μία οργάνωση που έχει την παγκόσμια και ελληνική εμπειρία να μας φέρει πιο κοντά στους στόχους μας».

Η Αρετή Γεωργιλή, Regional Leader Lean in Hellas συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά η συνεργασία με τη MetLife Ελλάδας, γιατί η ΜеtLife είναι μία από τις εταιρείες που «καταλαβαίνουν», που «αισθάνονται» και «ακούνε» τον παλμό της κοινωνίας, μέσα από τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων και εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο. Είναι μία εταιρεία η οποία έχει κουλτούρα διαφορετικότητας και συμπερίληψης και έχει καταφέρει την πραγματική ισότητα στην πράξη. Επομένως, μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και γρήγορα!».

Περισσότερα

SDG's

ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.: Χορηγία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε σχολείο

Η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική σταθερή στις αρχές της, μεταξύ των οποίων και η στήριξη των νέων σε επίπεδο εκπαίδευσης και μετέπειτα εισόδου τους με εφόδια στην αγορά εργασίας, αναλαμβάνει και υλοποιεί σχετικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφασή της να προσφέρει ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο σχολείο του Δ.Δ. Κλαδέου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για περιοχή, από τις πυρόπληκτες, η οποία ακόμη και σήμερα υφίσταται τα επακόλουθα της πύρινης καταστροφής που δέχθηκε.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ως συμβολική προσφορά της ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική, παραδόθηκαν στον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ο οποίος και απέστειλε ευχαριστήριο επιστολή αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η χορηγία της εταιρείας στους μαθητές «θα βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό στην μαθησιακή τους και κοινωνική τους εν γένει εξέλιξη ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κρίνεται απαραίτητη».

Όπως δήλωσε ο κ. Κίμων-Ρεϊνίερ Ευσταθόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Επιχειρησιακός και Τεχνικός Διευθυντής, της ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α. «Είμαστε χαρούμενοι για τη συμβολή μας στο σπουδαίο έργο που συντελείται από τους εκπαιδευτικούς και θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε ανάλογες πρωτοβουλίες».

Με τη συμβολική αυτή ενέργεια, η εταιρεία επιβεβαιώνει το σύνθημά της ότι: η ασφάλιση προάγει τον πολιτισμό, καθώς και η υποστήριξη της γνώσης συντελεί στην προαγωγή του Πολιτισμού.

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ