DIMAND: Αναγνώριση από την Green Business Certification 

Date:

Share post:

Ο φορέας Green Business Certification, Inc. (GBCI) που είναι υπεύθυνος να σηματοδοτεί με τη διεθνή πιστοποίηση LEED πράσινα κτίρια, ανακήρυξε πρόσφατα την DIMAND σε Διαχειριστή Έργων LEED υψηλής ποιότητας (LEED Proven Provider). Με αυτή τη διάκριση, η DIMAND θα μπορεί να λαμβάνει τις πράσινες πιστοποιήσεις για τα έργα της πιο γρήγορα. Όσες εταιρείες διαθέτουν την αναγνώριση του «Διαχειριστή Έργων LEED υψηλής ποιότητας», έχουν αποδείξει την εμπειρία τους στη διαχείριση πιστοποιήσεων υψηλού επιπέδου με εξαιρετικά επιτυχημένο τρόπο.

To πρότυπο LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) είναι το πιο αναγνωρισμένο διεθνώς σύστημα πιστοποίησης που αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των Η.Π.Α. (U.S. Green Building Council) και πιστοποιεί ότι η λειτουργία ενός κτιρίου γίνεται με σεβασμό στις αρχές της αειφόρου δόμησης, οι οποίες μεταξύ άλλων αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτηρίου.

Η διάκριση του LEED Proven Provider για την κατηγορία συστημάτων αξιολόγησης BD+C (Building Design + Construction) που εξασφάλισε η DIMAND, έχει δημιουργηθεί ώστε να διευκολύνει τις διαδικασίες ελέγχου ενός, υπό πιστοποίηση, έργου LEED. Επιπλέον, προσφέρει την ευκαιρία στην DIMAND να έρχεται σε επαφή με τους ελεγκτές του LEED, ώστε να συνεργαστούν για να βελτιώσουν την εμπειρία της όλης διαδικασίας. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στην DIMAND να εστιάσει περαιτέρω στον ποιοτικό έλεγχο και τη συνεχή βελτίωση, ενώ στους επιθεωρητές LEED των έργων να μπορούν να υποστηρίξουν και να κατευθύνουν τις ομάδες υλοποίησης των projects.

Σημειώνεται ότι η DIMAND, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που υιοθέτησε την πιστοποίηση LEED για μία σειρά κτιρίων και εξακολουθεί να στοχεύει στην πιστοποίηση και των νέων έργων της, όπως τα παρακάτω:

• ο Πύργος του Πειραιά, ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας

• το KAIZEN CAMPUS, σύγχρονο κτήριο γραφείων στο Μαρούσι

• το SYGGROU OFFICE COMPLEX «IMPORTEX», συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, στην Αθήνα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».