DIMAND: Αναγνώριση από την Green Business Certification 

Date:

Share post:

Ο φορέας Green Business Certification, Inc. (GBCI) που είναι υπεύθυνος να σηματοδοτεί με τη διεθνή πιστοποίηση LEED πράσινα κτίρια, ανακήρυξε πρόσφατα την DIMAND σε Διαχειριστή Έργων LEED υψηλής ποιότητας (LEED Proven Provider). Με αυτή τη διάκριση, η DIMAND θα μπορεί να λαμβάνει τις πράσινες πιστοποιήσεις για τα έργα της πιο γρήγορα. Όσες εταιρείες διαθέτουν την αναγνώριση του «Διαχειριστή Έργων LEED υψηλής ποιότητας», έχουν αποδείξει την εμπειρία τους στη διαχείριση πιστοποιήσεων υψηλού επιπέδου με εξαιρετικά επιτυχημένο τρόπο.

To πρότυπο LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) είναι το πιο αναγνωρισμένο διεθνώς σύστημα πιστοποίησης που αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των Η.Π.Α. (U.S. Green Building Council) και πιστοποιεί ότι η λειτουργία ενός κτιρίου γίνεται με σεβασμό στις αρχές της αειφόρου δόμησης, οι οποίες μεταξύ άλλων αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτηρίου.

Η διάκριση του LEED Proven Provider για την κατηγορία συστημάτων αξιολόγησης BD+C (Building Design + Construction) που εξασφάλισε η DIMAND, έχει δημιουργηθεί ώστε να διευκολύνει τις διαδικασίες ελέγχου ενός, υπό πιστοποίηση, έργου LEED. Επιπλέον, προσφέρει την ευκαιρία στην DIMAND να έρχεται σε επαφή με τους ελεγκτές του LEED, ώστε να συνεργαστούν για να βελτιώσουν την εμπειρία της όλης διαδικασίας. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στην DIMAND να εστιάσει περαιτέρω στον ποιοτικό έλεγχο και τη συνεχή βελτίωση, ενώ στους επιθεωρητές LEED των έργων να μπορούν να υποστηρίξουν και να κατευθύνουν τις ομάδες υλοποίησης των projects.

Σημειώνεται ότι η DIMAND, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που υιοθέτησε την πιστοποίηση LEED για μία σειρά κτιρίων και εξακολουθεί να στοχεύει στην πιστοποίηση και των νέων έργων της, όπως τα παρακάτω:

• ο Πύργος του Πειραιά, ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας

• το KAIZEN CAMPUS, σύγχρονο κτήριο γραφείων στο Μαρούσι

• το SYGGROU OFFICE COMPLEX «IMPORTEX», συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, στην Αθήνα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content