Δήμος Ηρακλείου: Ανοίγει παράθυρο στην Google με το Girls Coding

Date:

Share post:

Παράθυρο στον κόσμο του προγραμματισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών άνοιξε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τις μαθήτριες της πόλης που συμμετείχαν στην καινοτόμο δράση Girls Coding, τα εργαστήρια εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού για κορίτσια ηλικίας 12 έως 17 χρονών.

Στις τρεις ημέρες, που διήρκησαν τα εργαστήρια, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τεχνικές προγραμματισμού και να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές και παιχνίδια. Μάλιστα, μέσα στον Σεπτέμβρη θα λάβουν μέρος στην κεντρική εκδήλωση της δράσης μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από άλλους δήμους της χώρας.

Εκεί άνθρωποι της Google θα αξιολογήσουν τις δημιουργίες τους και θα επιβραβεύσουν στηρίζοντας την ανάπτυξη των εφαρμογών που ξεχώρισαν μέσα από τα μαθήματα. Το Girls Coding εκπονήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (European  Institute of Innovation and Technology) σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και του ευρύτερου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά.

Την υλοποίησή του από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ανέλαβε η δημοτική επιχείρηση, ΚΕΑΕΔΗΑ. «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, και τον πρόεδρο της ΚΕΑΕΔΗΑ, Νίκο Μπαρμπούνη, που αγκάλιασαν το πρόγραμμα καταλαβαίνοντας πόσο σημαντικό είναι να εισάγουμε τα παιδιά μας στις νέες τεχνολογίες. Ειδικά σε μια χώρα με μέγιστο πρόβλημα την ανεργία, της οποίας, μολαταύτα, η αγορά εργασίας διψάει για νέους προγραμματιστές, είναι καίριο να δείχνουμε στις καινούργιες γενιές ένα διαφορετικό δρόμο», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, Σταύρος Μηλιώνης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.