Δήμος Ηρακλείου: Ανοίγει παράθυρο στην Google με το Girls Coding

Date:

Share post:

Παράθυρο στον κόσμο του προγραμματισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών άνοιξε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τις μαθήτριες της πόλης που συμμετείχαν στην καινοτόμο δράση Girls Coding, τα εργαστήρια εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού για κορίτσια ηλικίας 12 έως 17 χρονών.

Στις τρεις ημέρες, που διήρκησαν τα εργαστήρια, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τεχνικές προγραμματισμού και να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές και παιχνίδια. Μάλιστα, μέσα στον Σεπτέμβρη θα λάβουν μέρος στην κεντρική εκδήλωση της δράσης μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από άλλους δήμους της χώρας.

Εκεί άνθρωποι της Google θα αξιολογήσουν τις δημιουργίες τους και θα επιβραβεύσουν στηρίζοντας την ανάπτυξη των εφαρμογών που ξεχώρισαν μέσα από τα μαθήματα. Το Girls Coding εκπονήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (European  Institute of Innovation and Technology) σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και του ευρύτερου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά.

Την υλοποίησή του από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ανέλαβε η δημοτική επιχείρηση, ΚΕΑΕΔΗΑ. «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, και τον πρόεδρο της ΚΕΑΕΔΗΑ, Νίκο Μπαρμπούνη, που αγκάλιασαν το πρόγραμμα καταλαβαίνοντας πόσο σημαντικό είναι να εισάγουμε τα παιδιά μας στις νέες τεχνολογίες. Ειδικά σε μια χώρα με μέγιστο πρόβλημα την ανεργία, της οποίας, μολαταύτα, η αγορά εργασίας διψάει για νέους προγραμματιστές, είναι καίριο να δείχνουμε στις καινούργιες γενιές ένα διαφορετικό δρόμο», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, Σταύρος Μηλιώνης.

Related articles

ΙΣΝ: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση PET/CT στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.)

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές.

Η Πλαίσιο ενισχύει το έργο του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος

Με βασικό πυλώνα την προσφορά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης της εταιρείας.

Demo: Δράση #WomenAt για τον Μάρτιο 

Οι γυναίκες της εταιρείας έχουν βήμα όλο τον Μάρτιο, για να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, τα εμπόδια αλλά και τις συμβουλές τους με τις νέες, σύγχρονες επαγγελματίες.

EEΣ: Τίμησε τις εθελόντριες όλων των Σωμάτων του για την προσφορά τους

Στα 146 χρόνια πορείας του ΕΕΣ οι εθελόντριες έχουν συνεισφέρει ώστε ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να στέκεται δίπλα στην κοινωνία.