Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αναπηρικό αμαξίδιο

Date:

Share post:

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο παρέδωσε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής το Σώμα Εθελοντών του Δήμου κατά την χθεσινή του παρουσία στο πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης Ηράκλεια 2017, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Το αμαξίδιο, το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες ενός Ηρακλείωτη με κινητικά προβλήματα, δεν αγοράστηκε με χρήματα αλλά με… πλαστικά καπάκια, τα οποία οι Εθελοντές συγκέντρωσαν το προηγούμενο διάστημα από τις προσφορές των πολιτών, στο πλαίσιο της σχετικής εκστρατείας. Το αμαξίδιο παρέλαβαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, η οποία τόνισε ότι άμεσα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα εντοπίσει και θα διαθέσει την καρέκλα σε ΑμΕΑ της πόλης.

«Είμαστε περήφανοι για το Σώμα Εθελοντών του Δήμου μας για την κοινωνική του προσφορά στον συνάνθρωπο, στην πόλη. Για ακόμα μια φορά απέδειξαν ότι ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, μπορεί να συμμετέχει και, με την όποια προσφορά δύναται να κάνει ο καθένας από εμάς – έστω και ένα καπάκι που είχε για πέταμα – να προσφέρει ζωή σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», σχολίασε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Η εκστρατεία συλλογής πλαστικών καπακιών συνεχίζεται: οι Εθελοντές εξακολουθούν να μαζεύουν καπάκια σε δράσεις της πόλης αλλά και στα γραφεία τους (1ος όροφος δημαρχείου) με στόχο, σε λίγο καιρό, να μπορέσουν να τα ανταλλάξουν και για δεύτερο αμαξίδιο. Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου μπορείτε να το βρείτε αυτές τις ημέρες και στα Ηράκλεια (πάρκο οδού Πεύκων 51), στο περίπτερό που διαθέτουν συλλέγοντας προσφορές σε τρόφιμα για να διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.