Connect with us

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Δωρεάν η διανομή εμβολίων στις απομακρυσμένες περιοχές από τη Famar

Δημοσιεύτηκε

on

Η Famar συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση για τη διανομή εμβολίων Covid-19 στις απομακρυσμένες περιοχές θέτοντας στη διάθεση των αρχών τις υποδομές της.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Σε μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης η Famar αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην παγκόσμια συστράτευση για την αντιμετώπιση και αναχαίτιση της πανδημίας της νόσου Covid-19 αναλαμβάνοντας το ζωτικής σημασίας έργο της διανομής εμβολίων σε όλη την Ελλάδα και παρέχοντας τις υπηρεσίες της δωρεάν στην ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χθες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διανομή των εμβολίων στις απομακρυσμένες περιοχές είναι πρόκληση λόγω των πολύ απαιτητικών συνθηκών αποθήκευσης και μεταφοράς, αλλά και λόγω της κρίσιμης σημασίας του φορτίου. Η Famar διαθέτει τις υποδομές να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή λόγω του μεγέθους του στόλου της και του εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού της που έχει συνηθίσει να χειρίζεται φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής αξίας. Με βάση τη συμφωνία, ο στόλος της Famar θα εξυπηρετεί κέντρα εμβολιασμού της Βόρειας Ελλάδας και της Θράκης, με αναχώρηση από το Κέντρο Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου και φτάνοντας μέχρι τα πιο απομακρυσμένα κέντρα εμβολιασμού της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Η Αγγελική Μοτσάκου, Corporate Affairs Manager της Famar, μιλώντας για την ενέργεια της εταιρείας σε μια κρίσιμη συγκυρία, που τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα καταγράφουν ρεκόρ, σημειώνει ότι το υπουργείο Υγείας δέχτηκε ευχαρίστως τη δωρεά αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία της εταιρείας στη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και την αποφασιστικότητά της να συμβάλει ενεργά στην εθνική προσπάθεια. “Αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και τη μεγάλη μας ευθύνη και στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, αναλαμβάνοντας σημαντικό ρόλο στο δίκτυο διανομής εμβολίων για την αντιμετώπιση της Covid-19. Και με αυτόν τον τρόπο η Famar επιβεβαιώνει το ρόλο της ως ένας από τους κρίκους της παγκόσμιας αλυσίδας που έχει δημιουργηθεί, εδώ και ένα χρόνο, για την αναχαίτιση της παγκόσμιας απειλής Covid-19”, προσθέτει. 

Σχετικά με τη Famar, σημειώνεται ότι διαθέτει 70 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων για μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αλλά και πλούσια τεχνογνωσία στη χώρα σε ότι αφορά στη διακίνηση φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων .

Στοιχεία της εταιρείας αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη επενδύσεις στο κέντρο διανομών της στη Θήβα, που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην δραστηριότητα διανομής που καλύπτει το 60% της συνολικής αγοράς. Παράγει ετησίως 1700 μοναδικούς κωδικούς προϊόντων για περισσότερους από 120 πελάτες – φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες καλλυντικών προϊόντων.

Με περισσότερους από 1800 υπαλλήλους, αποτελεί ισχυρό πάροχο υπηρεσιών της βιομηχανίας φαρμακευτικών προϊόντων υγείας και ομορφιάς. Παράγει φάρμακα για περισσότερους από 120 πελάτες και για 80 αγορές σε όλο τον κόσμο. Η Famar προσαρμόζεται γρήγορα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξαιρετικά απαιτητικό φαρμακευτικό περιβάλλον, παρέχοντας ευελιξία και καινοτόμες λύσεις για να ανταποκρίνεται γρήγορα στις ανάγκες των πελατών της, όπως εξηγεί ο Ιan Cooper, Διευθύνων Σύμβουλος FAMAR, που τονίζει ότι ως CDMO (εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων), η εταιρεία αναγνωρίζει το ζωτικό ρόλο στην παραγωγή και προμήθεια φαρμάκων σε ασθενείς που έχουν ανάγκη παγκοσμίως. “Οι πελάτες μας, οι άνθρωποί μας, τα τοπικά και διεθνή Συστήματα Υγείας και η κοινωνία εξαρτώνται από εμάς και τη σταθερή μας παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης φαρμάκων και παραγωγής και αυτή η προσδοκία είναι η υπόσχεσή μας, η αποστολή μας, το σημείο υπεροχής μας”, προσθέτει.

Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κουφωματα pvc

ΑΠΟΨΕΙΣ