doValue: Στηρίζει την αποκατάσταση του δημοτικού ιατρείου Ροβιών Εύβοιας

Date:

Share post:

Η doValue Greece, συναισθανόμενη την ευθύνη και την υποχρέωση  των επιχειρήσεων να συμπαραστέκονται στις δοκιμασίες του κοινωνικού συνόλου, ευαισθητοποιήθηκε από τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές τους περασμένου καλοκαιριού. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της, στο παραπάνω πλαίσιο και κατά τις επιταγές της Εταιρικής Υπευθυνότητας η doValue Greece ανέλαβε την πλήρη επισκευή, ανακαίνιση και επανεξοπλισμό του δημοτικού ιατρείου Ροβιών, στον Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις πλημμύρες που ακολούθησαν. Το ιατρείο καλύπτει τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας μια σημαντική και απολύτως αναγκαία υγειονομική υποδομή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις απαραίτητες μελέτες, ώστε το έργο να ξεκινήσει άμεσα και οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό έως την προσεχή τουριστική περίοδο. 

Ο εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece Θεόδωρος Καλαντώνης αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του έργου για την τοπική κοινωνία αλλά και για την ίδια την εταιρία αναφέρει «Πυρήνας της εταιρικής μας ταυτότητας είναι η δημιουργία αξίας για το κοινωνικό σύνολο με ιδιαίτερη έμφαση στους άξονες κοινωνία, υγεία, περιβάλλον.  Αναζητούμε συνεχώς δράσεις που θα αφήσουν ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Η ευαισθητοποίησή μας είναι δεδομένη και δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες που δημιούργησε η καλοκαιρινή πύρινη λαίλαπα στην περιοχή της Β. Εύβοιας και τους κατοίκους της. Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους αρμόδιους φορείς για την γρήγορη αποκατάσταση των σοβαρών καταστροφών στο τοπικό ιατρείο αλλά και στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.»

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ευχαρίστησε για τη δωρεά τη doValue Greece, σημειώνοντας σε επιστολή του ότι «η Δημοτική μας Αρχή καταβάλει διαρκείς και πολυμέτωπες προσπάθειες, σε συνεργασία και με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια. Οι δημότες μας ξέρουν ότι δεν έχουν μείνει μόνοι μετά την καταστροφή και συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια να παραμείνει ζωντανή η περιοχή μας και να ακμάσει ξανά ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Η δική σας έμπρακτη συμπαράσταση μας κάνει ακόμα πιο αποφασιστικούς στην προσπάθεια αυτή».

Από την πλευρά του ο γιατρός στο ιατρείο Ροβιών Ηλίας Σαμπάνης ανέφερε ότι «σήμερα το ιατρείο μας κανονικά δεν θα έπρεπε καν να λειτουργεί, καθώς τα νερά της βροχής περνούν μέσα στο κτήριο, παρά την πρόχειρη μόνωση που έκαναν οι υπηρεσίες του Δήμου. Ωστόσο οι υγειονομικές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων δεν θα επέτρεπαν μια τέτοια διακοπή των πολύτιμων αυτών υπηρεσιών. Γι αυτό και η στήριξη εκ μέρους της doValue αποτελεί για εμάς κυριολεκτικά ένα μεγάλο δώρο ζωής».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Ασφάλιση έναντι καταστροφικών Κινδύνων

Σε μια φάση αδιέξοδης ενεργειακής κρίσης -για την άμεση αντιμετώπιση της οποίας στην Ευρώπη φαίνεται να μην υπάρχουν...

Για δεύτερη χρονιά, η ΕΠΕ στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Σε εννέα νησιά εξετάστηκαν στο πνευμονολογικό ιατρείο συνολικά 290 άτομα, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

UNILEVER: Νέες αρχές για την εμπορία τροφίμων σε παιδιά

Η εταιρεία θα σταματήσει την προώθηση και τη διαφήμιση τροφίμων και αναψυκτικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΝΕΚ LINES: Τριπλή δράση προσφοράς για την ζωή

Εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ LINES και κάτοικοι της πόλης επιβεβαίωσαν μέσω της 18ης εθελοντικής αιμοδοσίας ότι λίγα λεπτά από το χρόνο όλων μας αρκεί για να σωθεί μία ζωή.