doValue Greece: Ολοκληρώθηκε η επισκευή του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών

Date:

Share post:

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία το πλήρως επισκευασμένο, ανακαινισμένο και επανεξοπλισμένο Δημοτικό Ιατρείο Ροβιών στον Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας που επλήγη από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν. Το έργο υλοποιήθηκε με τη χορηγία της doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 

Αμέσως μετά τις περσινές πυρκαγιές, η εταιρεία ήρθε σε επικοινωνία με τον Δήμο και εξέφρασε τη βούληση να βοηθήσει στο σύνθετο έργο της αποκατάστασης. Κατόπιν υπόδειξης του Δήμου, αναλήφθηκε το έργο πλήρους αποκατάστασης του ιατρείου το οποίο καλύπτει τους μόνιμους κατοίκους των Ροβιών αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας μια σημαντική και απολύτως αναγκαία υγειονομική υποδομή.

Το έργο υλοποιήθηκε με την ευθύνη του Δήμου και την πλήρη χρηματοδότηση της doValue Greece, σύμφωνα με το συνολικό χρονοδιάγραμμα των δράσεων αποκατάστασης. 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε συνολικά στο σχέδιο και τη μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανασυγκρότηση και ανόρθωση της Εύβοιας. Ανέφερε ότι στο ιατρείο των Ροβιών έχει γίνει μια πρωτοποριακή σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και συνεχάρη τη doValue Greece και τα στελέχη της για την ευαισθησία που επέδειξαν. Ευχαρίστησε συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της doValue Greece κ. Θεόδωρο Καλαντώνη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τάσο Πανούση που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά για να ανακατασκευαστεί το αγροτικό ιατρείο Ροβιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής». 

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ευχαρίστησε τη doValue Greece για τη δωρεά τονίζοντας ότι «το ιατρείο παραδίδεται σήμερα όχι απλώς αποκατεστημένο, αλλά σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν πριν την καταστροφική πυρκαγιά». 

Ο γιατρός στο ιατρείο Ροβιών Ηλίας Σαμπάνης υπογράμμισε το πόσο αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες στο ιατρείο με τη δωρεά της doValue Greece. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ιατρείο είχε την ατυχία να καταστραφεί από την πυρκαγιά αλλά την τύχη να ανακατασκευαστεί με την προσφορά της doValue Greece «με αποτέλεσμα πλέον να έχουμε ένα ιατρείο στολίδι». 

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός Πρόεδρος της doValue Greece Θεόδωρος Καλαντώνης ευχαρίστησε τους φορείς της περιοχής για τη σημαντική τους βοήθεια στην ολοκλήρωση του έργου, καθώς επίσης, για την προσωπική του συμβολή και τον γιατρό που προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες.  Τόνισε ότι η doValue Greece, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, σε τρεις βασικούς άξονες: την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία. “Η δράση στις Ροβιές τέμνει οριζόντια και τους τρεις άξονες με έναν ουσιαστικό τρόπο. Αυτό είναι το στίγμα των αρχών και των αξιών της εταιρείας, που επιδιώκει οι παρεμβάσεις της να αφήνουν αποτύπωμα ουσίας, σημειώνοντας ότι η αποκατάσταση του ιατρείου έχει όχι μόνο υψηλό συμβολισμό αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και γι’ αυτό η συμμετοχή της εταιρείας μας, στο έργο είναι ιδιαίτερα τιμητική”.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.