Δύο νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα από το SolidarityNow

Date:

Share post:

Το SolidarityNow κάνει πράξη το επόμενο βήμα, αυτό της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση δεξιοτήτων όλων των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων -Ελλήνων και ξένων- παρέχοντάς τους δωρεάν πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση.

Στο πλαίσιο του δια βίου εκπαιδευτικού προγράμματος με τον τίτλο Education Matters|Η Εκπαίδευση Μετράει, που υλοποιείται από το Δεκέμβριο του 2017, το SolidarityNow προσαρμόζει δράσεις που ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες των συμμετεχόντων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και την εύρεση εργασίας. Ήδη, το 2017 περισσότερα από 2.200 άτομα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν σε προγράμματα του SolidarityNow, κυρίως για να μάθουν ελληνικά και αγγλικά -ένας αριθμός που αυξάνεται μέσα στο 2018.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο Διαπολιτισμικό Κέντρο «Διαδρομές», σε συνεργασία με την Almasar και την υποστήριξη του Φόρουμ Ανάπτυξης. Το Κέντρο «Διαδρομές» αποτελεί έναν κόμβο συνάντησης και συνύπαρξης ανθρώπων από διαφορετικές χώρες με κοινούς στόχους και ανάγκες.

«Η δική μας κοινωνία δεν κερδίζει βλέποντας τους νέους σαν ταξιδιώτες που έχασαν το τρένο και περιμένουν σε άχαρη αίθουσα αναμονής με κενό πίνακα ανακοινώσεων. Στην πραγματικότητα, η προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών είναι εντελώς άσχετη από το πού τελικά θα βρίσκονται αυτές οι νέες και αυτοί οι νέοι σε μερικά χρόνια», λέει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow και επισημαίνει: «Αυτό που χρειάζονται, είτε μείνουν, είτε φύγουν, είναι δεξιότητες, αυτοπεποίθηση, όνειρα αλλά και στόχους. Η εκπαίδευση θα τους βοηθήσει να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά στη νέα τους πραγματικότητα αλλά και θα τους δώσει τη δύναμη για να διεκδικήσουν αύριο μια αξιοπρεπή εργασία και μια ζωή όπως την ονειρεύτηκαν. Είτε εδώ, είτε αλλού».

Δύο Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

IT Essentials | Τεχνικός Υπολογιστών & Δικτύων: Το SolidarityNow, πιστοποιημένη CISCO Networking Academy, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση του Τεχνικού Υπολογιστών σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς σήμερα. Το πρόγραμμα με τον τίτλο Cisco IT Essentials: PC Hardware and Software, υλοποιείται σε συνεργασία με τη Cisco, τη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των δικτύων και την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, και δίνει τη δυνατότητα σε όσους/ες το παρακολουθήσουν να είναι ένα βήμα μπροστά στην αγορά εργασίας, και να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστούν σαν τεχνικοί Η/Υ και Δικτύων σε περιβάλλοντα όπως επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα ή σαν ελεύθεροι επαγγελματίες στο χώρο τεχνικής υποστήριξης υπολογιστών.

By(e)plastic | Χειριστής μηχανημάτων Precious Plastic: Το SolidarityNow και η Electra Energy Cooperative, με τη συνεργασία της Precious Plastic Greece θα εκπαιδεύσει μια ομάδα ανθρώπων σχετικά με την ανακύκλωση/αξιοποίηση πλαστικών υλικών, μέσω της κατασκευής και της χρήσης σύγχρονων μηχανημάτων που επιτρέπουν την τήξη και την αναδιαμόρφωση ανακυκλωμένου πλαστικού σε νέα, εμπορεύσιμα προϊόντα.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν τις εν λόγω μηχανές, να πειραματιστούν με την παραγωγή προϊόντων και να εξερευνήσουν τις αρχές λειτουργίας ένα εργαστηρίου ανακύκλωσης πλαστικών υλικών. Απώτερος σκοπός είναι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο ή έναν κοινωνικό συνεταιρισμό και να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν για να αναπτύξουν καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η κατασκευή νέων ειδών και μηχανημάτων.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content