Eλίν – Aegean Rebreath: Πρόγραμμα κατά της ρύπανσης στο θαλάσσιο περιβάλλον

Date:

Share post:

Η ελίν ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη της συνεργασίας της με την Aegean Rebreath, έναν πολυδύναμο Οργανισμό που εργάζεται στοχευμένα για την προστασία και αναβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της ελίν, «ώθηση» και αφορά την υλοποίηση προγράμματος ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης κατά των ρυπάνσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον. 

Με βασικό μήνυμα ότι «Καμία ρύπανση δεν είναι ασήμαντη» στελέχη της εταιρίας και του οργανισμού θα επισκεφθούν τέσσερεις δήμους του Δικτύου Μπλε Δήμων (Σαντορίνη, Αλόννησος, Λευκάδα, Πόρος) και θα μοιραστούν με εκπροσώπους των λιμενικών ταμείων και επαγγελματίες αλιείς πολύτιμες γνώσεις, προκειμένου να συμβάλλουν ενεργά στη διατήρηση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, η ελίν θα προχωρήσει σε δωρεά αντιρρυπαντικού εξοπλισμού σε κάθε έναν από τους δήμους. Ο εξοπλισμός αυτός θα συμβάλλει έτσι ώστε οι  τοπικές αρχές να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ρυπάνσεων, εξασφαλίζοντας την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος των νησιών. 

Ο Πρόεδρος της Aegean Rebreath, Γιώργος Σαρελάκος, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία: «Το συγκεκριμένο εγχείρημα στοχεύει στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού και ορατού σε όλους προβλήματος. Η ρύπανση από καύσιμα και λιπαντικά γίνεται αντιληπτή καθημερινά στα λιμάνια και τις θάλασσες μας. Για μία ακόμη φορά ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει δράση ενισχύοντας το Δίκτυο Μπλε Δήμων. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε τέσσερα μέλη του δικτύου που προωθεί την ευαισθητοποίηση, την έρευνα και την εκπαίδευση.»

Η Υπεύθυνη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ελίν, Ράνια Καμπουροπούλου, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για τη νέα μας συνεργασία με την Aegean Rebreath. Η δέσμευσή μας για την προώθηση της βιωσιμότητας και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών που υλοποιούμε. Μέσω της συνεργασίας μας, στοχεύουμε να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινωνίες με τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να γίνουν αποτελεσματικά διαχειριστές και προστάτες του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διατηρώντας την ομορφιά και τους πόρους του για τις επόμενες γενιές.»

Πρώτος σταθμός του προγράμματος ήταν η Σαντορίνη στις 2 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Αλόννησος, η Λευκάδα και ο Πόρος. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΚΕ της ελίν «ώθηση» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Related articles

Βίκος: 1ο Cycladic Kids Festival 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο σαββατοκύριακο για τα παιδιά, πραγματοποιείται με αφορμή τον 10ου Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

SEAJETS: Δίπλα στους πληγέντες και στην κακοκαιρία Daniel 

Τέσσερις νταλίκες με μπουκάλια νερό του 1,5 λίτρου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, μία νταλίκα στην Αγριά Βόλου και οι υπόλοιπες ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Διάλογοι ΙΣΝ: Τηλεθεατές ή πολίτες;

Θα τεθεί το ερώτημα αν έχουμε μετατραπεί από ενεργοί πολίτες σε απλούς θεατές ή καταναλωτές ειδήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η εμπλοκή μας στην πολιτική και πολιτειακή ζωή.

Χαμόγελο του Παιδιού: Διεθνής Συνάντηση με τον Σουηδικό Φορέα BRIS

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Πηγής Πρωτοψάλτη, Συντονίστριας των Διεθνών Συνεργασιών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Skip to content